Arama


Candy_Girl - avatarı
Candy_Girl
Ziyaretçi
11 Ocak 2012       Mesaj #2
Candy_Girl - avatarı
Ziyaretçi

Paintball (Boyatopu) Nedir?


MsXLabs.org
Ad:  Paintball-4.jpg
Gösterim: 957
Boyut:  86.6 KB
"Paintball"; bir "takım ve strateji" oyunudur. Paintball'da her oyuncunun yüzünde, kırılmaz camlı özel bir maskesi ve elinde ise özel, gazlı silahları vardır. Bu silahlar görünümleriyle gerçek silahları andırır, gerçeklerine nazaran bunlar mermi değil; boya kapsülleri atar. Kapsüller üstleri plastik benzeri bir malzemeyle kaplı olup bu malzeme gıda boyası içermekte ve bu sebeple doğaya insan’a ve çevreye zarar vermeden kendiliğinden yok olmaktadır.. Ayrıca giysilerden ıslak bir bezle kolayca çıkarılabilir.

Oyunun temel kuralı çok basittir; vurulan oyuncu oyundan çıkar; yani o oyun için "ölür". Tabi sadece yeni oyun başlayana kadar. ( bu kural isteğe bağlı olarak oyundan çıkma yerine ceza puanı olarak da uygulanabilir)

Oyunun amacı ise verilen görevi gerçekleştirmektir!
Buna "senaryoyu uygulamak" denir. Amacınız; belli bir süre içinde karşı takımın kalesindeki bayrağı ele geçirmek, bir rehineyi kurtarmak, karşı takımın tamamını elemek, tek başına vurulmadan kalan son kişi olmaya çalışmak, insan av’ı, veya ikili timlere ayrılıp diğer timleri elemek, gibi bir çok seçenekten oluşabilir.

Oyun sırasında hakemler sürekli olarak oyunun akışını kontrol ederler ve kuralların uygulanmasını sağlarlar.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen _Yağmur_; 30 Mayıs 2016 19:11 Sebep: ek yüklendi