Arama

Yükselen Burçlar - Tek Mesaj #4

virtuecat - avatarı
virtuecat
Ziyaretçi
4 Ekim 2006       Mesaj #4
virtuecat - avatarı
Ziyaretçi
Terazi Burcu


terazi248a133pw6


Hoş bir zarafet yarış denge ve adaleti temsil eden Yükselen Terazi'nin en önemli özelliği, adil bir yarışçı olmasıdır. Her konunun iki yüzünü de görüp değerlendirmekte üstün yetenekleri vardır. Doğaları adil olanı ortaya çıkarmaya iter. Fakat doğru bildiklerini, bir Koç ya da Aslan gibi ateşli biçimde savunmaz. Son derece sakin ve serinkanlı davranır.

Her zaman nezakete önem verdiğinden, konuşmaları hep seviyelidir ve kavga etmesi de çok zordur. Bunun sonucunda tartışmalarda genellikle başarılı olur. Pek çok başarılı politikacının Yükselen burcu Terazi'dir. Yükselen Terazi, uyum ve düzen demektir. Karışıklıklardan uzak durmaya çalışır, zor bir durumda huzursuz olur, dengeleri bozulur. Yeniden dengesini sağlayabilmek için olayların muhakemesine girişecektir.

Yükselen Terazi insanının kendine özgü büyülü bir ifadesi vardır. Görünümleri çok etkileyicidir. Hayranlık uyandırmaktan büyük bir tatmin aldıklarını düşünebilirsiniz. Statüleri onlar için önemlidir. Dalgalanmalardan hoşlanmadıkları için, değişikliklere kapalıdırlar. Gerçekten düşündüklerini değil de, başkalarının duymak istediklerini söyleme eğilimindedirler.

Düzen ve uyumu korumak uğruna kişisel görüşlerinden vazgeçebilirler. Yükselen Terazi, fiziksel güzellik kazandırır. Biçimli vücut hatları yuvarlak ve zariftir. Ciltleri duru ve sorunsuzdur. Tavırları, yürüyüşleri ve edalarıyla dikkat çekerler. Tek dezavantajları kilo almaya meyillidirler.



Yengeç Burcu


yengec249153aju8



Denizler gibi dalgalı, değişken ruh halleri Ay astrolojik olarak annelik iç güdüsüyle ilgili olduğu için özellikle, Yükseleni Yengeç olan kadınlar çocuklara düşkün, şefkat dolu insanlardır. Yükseleni Yengeç olan erkekler ise ailesine düşkün, anne, eş ve çocuklarıyla çok yakından ilgilenirler. Yükselen Yengeç, yakınlarındaki insanları en az kendileri kadar korumak isteyen bir tavır içindedir. Eğer ailesi yakınında değilse, çocukları yoksa, bu duygularını olduğu gibi arkadaşlarına yöneltir. Bu kişinin sezgileri çok gelişmiş olduğundan, psişik güçleri vardır.

Ruh halleri çok değişken, denizler gibi dalgalıdır. Ay'ın hareketleride bu davranışlarına yansır ve gel-git etkisi yaratır. Duygusal davranışların hayatını yönettiği söylenebilir. Çok çabuk yıkılabilir ama kısa sürede toparlanabilirler. Duygularını kontrol edebilirse, dünyanın en anlayışlı insanı oluverir. Bu kontrolü sağlayamazsa, hassasiyetlerinin ve yoğun duygularının kurbanı olur, çeşitli bağımlılıklar edinebilir.

Yükseleni Yengeç olanlara 'tıpkı yengeç gibi yan yürüyorsun'denir. Yaklaşımları asla direkt değildir. Sessiz yürüyüp karda izini belli etmezler. Yuvasını sert kayalıklara kuran yengeç gibi, bu kişi de yuvasını sağlam inşa etmek ister. Evi, ailesi onun için çok önemlidir. Geçmişe olan tutkuları, aile bağları, çocukluk günlerinin sıcaklığı onun içini ısıtan konulardır.

İnsanlara, mekanlara, eşyalara, anılara tutkuyla bağlanabilir, sevdikleri, sevilen insanlarla geçirdikleri günlerin anıları ömürlerinin sonuna kadar onunla birlikte yaşar. Bu insan, algıları çok gelişmiş olduğu için etrafındaki kötü enerjiyi sünger gibi çeker, kendi sorunu gibi dert edinir, sorunluinsanlardan uzak durmaları, onları kötü etkileşimlerden koruyabilir.

Fiziksel olarak, kısa veya orta boylu, açık tenli, küçük çeneli, ince telli saçlı, hoş minyon hatları olan insanlardır. Eller ve ayaklar küçüktür. Kadınlarda güzel, biçimli, yuvarlak omuzlu vücut hatları dikkat çeker, özellikle göğüsler dikkat iricedir. Vücutları yağlanmaya müsaittir.







Yay Burcu


yay248d38ejf8


Kendine özgü felsefeler ve adalet kavramı hayata çok olumlu ve iyimser bakar, mücadele ne kadar uzun olursa olsun, işlerin sonunda kendi lehlerine döneceğine inanırlar. Hayatın nimetlerinden son damlasına kadar faydalanır, yaşam sevinciyle doludurlar. Karamsar, hayata olumsuz bakan insanları sevmez, onların sıkıntılarıyla vakit kaybetmekte istemezler.

Soyut düşüncelere bayılırlar ama dünyayla alakaları da asla kesilmez. Gezip tozmayı, eğlenmeyi, yeni insanlar tanımayı seven bu kişilerin, seyahate olan düşkünlüklerinin sebebi, sadece eğlence değil, öğrenme merakıdır. Doğaya olan aşkları onunla bütünleşerek, ruhlarının güçlerini açığa çıkarır. Hayata eğlenceli tarafından bakmakla birlikte, felsefi bir derinlikleri vardır.

Davranışları doğrudan doğruya hiçbir imada bulunmayacak kadar direkttir. Uzun uzun açıklamalara girişecek kadar sabrı olmadığı için, fazla düşünmeden gördüğünü söyler. Tabii bunun sonunda zaman zaman irili ufaklı çamlarda devirirler. Samimi ve sıcak davranışlarıyla hiçbir art niyet taşımadığı kolayca anlaşıldığı için, arkadaşlıklarına fazla zarar gelmez.

Son derece arkadaş canlısı ve olumlu davranışlarıyla dostlukları uzun süreli olacaktır. Fakat yine de karakterinin başlıca hatası, diplomasi ve strateji geliştirmeyi ihmal etmeleri olduğu için, bu yönlerini biraz geliştirirse, mükemmel akıl yürütme yeteneklerinin de yardımıyla çok başarılı olacaklardır. Yıllar neşelerinden, yaşama aşklarından hiçbir şey götürmez, aksine güçlendirir.

Uzun boyları, ince ve sportmen yapıları, açık alınları ve güler yüzleri ile dikkat çekerler. Bazen çilli tenleri onlara sempatiklik katar. Koyu kumral veya esmere yakın tenlidirler. Çok bilmiş ifadeleri muzip gözlerinden okunur.