Arama

Okul Modası - Tek Mesaj #2

LaDyGaGa - avatarı
LaDyGaGa
Ziyaretçi
12 Ocak 2012       Mesaj #2
LaDyGaGa - avatarı
Ziyaretçi
Üniversitelerdeki uygulamalar nedeniyle şiddetli tartışmalara neden olan türban, çantada ilkokullara giriyor. 18 Eylül'de öğretime açılacak okullar için son alışverişler yapılırken, türbanlı Barbie desenli okul çantaları yeni bir tartışma yaratmaya aday. Barbie bebeklerin türbanlı olarak resmedildiği okul çantaları satışa sunuldu. Bir Türk girişimcinin Çin'den ithal ettiği ve 10 YTL'ye satışa sunulan 'Türbanlı Barbie bebek resimli beslenme çantaları' başta İstanbul ve Ankara olmak üzere bir çok şehirde satışa sunuldu. Müslüman olup Fulla adını alan ve tesettüre bürünen Barbie resimli çantaların, okullarda sorun yaratıp yaratmayacağı merak konusu.

ESMER BARBIE

Suriye'nin başkenti Şam'da faaliyet gösteren Newboy Design Studio adlı şirketin ürettiği Fulla bebek, Batılı Barbie bebeğin aksine siyah saçlı, siyah gözlü, esmer ve türbanlı. Fulla ile çocuklara verilen tek aksesuar ise minyatür bir seccade.

Tahtakale'deki Korkmaz Saraciye adlı ithalatçı firmanın sattığı türbanlı Barbie'lerle süslü çantalardan bugüne kadar Ankara, İstanbul gibi büyük şehirlerde şiimdiden 10 bin adet satıldı. Satış rakamından memnun olan firma ortaklarından Hakan Korkmaz, 'Çantalar dindar ailelerin ilgisini çekiyor. Satamazsak İran'a göndeririz' dedi.

'İDEOLOJİ AŞILANIYOR'

Seneye 200 bin çanta üretmeyi hedeflediklerini söyleyen Korkmaz, 'Çantaların üzerine Fulla değil Ayşe yazacağız. Müslüman aileler, 'Param açık Barbie'ye gideceğine kapalı Ayşe'ye gitsin' diye düşünür' şeklinde konuştu. Çantaları Türkiye'de yalnızca kendilerinin sattığını belirten Korkmaz, 'Bir konteyner dolusu satıldı, bir konteyner da yolda' dedi. Çantaların okullarda sorun yaratmayacağını savunan Korkmaz, 'Türban diye düşünmezler. Soğuk havada başını örtmüş derler' görüşünü dile getirdi.

Türbanlı Barbie'lere tepki gösteren Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, 'Denetimsiz şekilde çocuklara ideolojik ve politik yaklaşım aşılanıyor. Bunlar pedegojik olarak sakıncalı şeyler. Geleceğin Türkiyesi açısından kaygılarımızı arttırıyor' dedi.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.