Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
14 Ocak 2012       Mesaj #7
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Türkiye denizlerle çevrili ve gölleri, göletleriyle balıkçılığa çok uygun bir ülkedir.
Karadeniz başta olmak üzere, Ege Denizi, Marmara Denizi ve Akdeniz'de balıkçılık yapılmaktadır. Denizlerimizde en çok avlanan balıklar başta hamsi olmak üzere (yılda 70 bin ton), torik, palamut, uskumru, istavrit, kefal, kalkan, lüfer ve barbunyadır.
Ayrıca göl ve göletlerde de tatlısu balıkçılığı yapılmaktadır. Buralarda sazan, bıyıklıbalık, çapak, tatlı su kefali, incibalığı, tatlısu levreği, yayın, turna, alabalık, karabalık ve daha birçok çeşitler yetişir.

Buradanda Hangi Bölgede Daha Fazla Balıkçılık Yapılır Diyen Arkadaşlarıma Sesleniyorum Sırası Şu Şekildir:
1.Karadeniz
2.Ege
3.Marmara
4.Akdeniz
Bölgelerinde Yapılır=)