Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
15 Ocak 2012       Mesaj #33
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Arkadaşlar ben Hacettepe Üniversitesi Biyoloji bölümünden 3ün üzerinde bir ortalama ile mezun oldum. Şu an bir üniversitede araştırma görevlisi olarak çalışıyorum. Biyoloji bölümünün iş alanları ülkemizde neyazıkki çok ama çok kısıtlı. Ülkemizde kesinlikle anlaşılmayan değer görmeyen iş sahası yaratılmayan,yaratılamayan bir bölüm. Akademisyen olmayı düşünmüyorsanız ve biyoloji bilmi ile uğraşmaya gerçekten gönüllü değilseniz(ki benim motivasyonum çok yüksekti başlarda ancak artık değil) kesinlikle tercih etmeyin derim. Gidin iki yıllık laborantlık okuyun daha iyi. ne yaptığınızı ne işe yaradığınızı bilirsiniz. hemde iki yıl fazladan kaybınız olmaz. Bir çok arkadaşım odtü genetikten mezun arkadaşlarım dahil (yurt dışına gidebilenler hariç) aynı sıkıntıyı yaşıyorlar.
Kimya yazın kimya mühendisliği yazın. İllede biyoloji istiyorum derseniz kimya bölümündeyken biyokimyadan ilerlersiniz. Kimyacıların bir kısmı da moleküler biyoloji çalışıyor ve iş alanları bizimkine göre daha fazla.
Elbette iş insanın kendisinde bitiyor ancak şöyle bir hesap yaparsak; mühendislik vb bir bölüm okuyup 3x- 4x kadar uğraşan biri, biyolojiden mezun olup 10x kadar kalifiye olmak için yırtınmış birine göre daha çok değer görüp daha çok para kazanıp daha rahat edebilir. Diğer taraftan 10 x kadar kalifiye olmak para zaman ve sabır demektir. Hepsine sahibim ben yurtdışına da giderim hedefimin peşinde koşarım diyorsanız biyolojiyi yazın. Diğer türlü boşa hayal kurmayın.