Arama

Erkeklerin Yaşam Süresi - Tek Mesaj #2

CeLebRindaL - avatarı
CeLebRindaL
VIP why did you go why
16 Ocak 2012       Mesaj #2
CeLebRindaL - avatarı
VIP why did you go why
(USASABAH)

ABD Nüfus İdaresi tarafından açıklanan 2010 yılına ait yeni veriler kadın ve erkekler arasındaki ortalama yaşam süresi farkının azaldığını gösterdi.

Halen kadınlar, erkeklerden daha uzun süre yaşasa da, 65 yaş üstü grupta bulunan erkek ve kadın sayısı birbirine oldukça yakın.

Veriler aynı zamanda İspanyol asıllı Amerikalıların doğum oranlarının ABD nüfusunun geneline göre 4 kat daha hızlı gittiğini gösteriyor.

Yaşlı ve düşkün kimselere yapılan sağlık yardımı (Medicare)'in Kongre'de ortadan kaldırılmaya çalışıldığı bugünlerde ABD nüfusu hızlı bir şekilde yaşlanıyor.

Dake Üniversitesi'nden Profesör Jen'nan G. Read, "Geçmişte kadınlar daha uzun süre yaşadıkları için sağlık sigortası konularına daha fazla ilgili gösteriyorlardı. Artık erkeklerin de ortalama yaşam süresi uzadığına göre onlar da sağlık sigortası ve emeklilik maaşlarına dikkat edecekler" diyor.

Geçtiğimiz 10 yılda ABD'deki erkek sayısı %9.9 oranında artarken kadınların sayısı %9.5 hızında arttı. Yine de ABD'deki erkeklerin sayısı kadınlardan 5.18 milyon daha az.
O Kadar Kalabalik ki Yalnizligim..