Taze olarak yenildiğinde kanı temizler.
Anti kanserojen ve antioksidan özelliğe sahiptir.
Kanşekerini düşürür. Kan kolesterolünü düşürür.Yaşlılık nedeniyle oluşan tahribatı önleyip hafızayı güçlendirir.
Kalp krizi riskini azaltır.Yaprak ve kuru meyvelerinden yapılan çay kan şekerini düşürmektedir.
Besleyici olmasına rağmen kalori diyetlerin vazgeçilmez bir unsurudur.
Göz yorgunluğunu giderir, miyopluk ve şeker hastalığından kaynaklanan görme bozukluklarını engeller. Kamaşma, kılcal damar çatlaması ve gece körlüğünü tedavisinde önemli rol oynar.
İltihaplar için dezenfektan özelliği taşır potasyum içeriği son derece yüksektir.
Yaprak ve kuru meyvelerinden yapılan çay ishal giderici özellik taşımaktadır.
Damar sertliği oluşumunu engeller.
HIV VİRÜSÜNÜN tekrarlanmasını azaltır.