İnsanlar yaşamlarının her döneminde birer tüketicidir.Tüketmek kaçınılmaz bir durumdur.Yaşamımızı sürdürebilmek için yemeli içmeli ve giyinmeliyiz Bütün bunlar tüketmeyi zorunlu kılar Öyleyse bir ülkeyi oluşturan bütün insanlar ekonominin tüketim yönünü gerçekleştiriyor demektir Ülkelerin gücü ekonomilerinin gücü ile ölçülür Ekonominin gücünü ise üretim faaliyetleri etkiler
Ekonominin bel kemiğini oluşturan üretim insan emeğine dayanır Çünkü insanlar ister çiftçi ormancı arıcı balıkçı pazarcı olsun ister doktor öğretmen fabrika işçisi ya da şoför olsun bir biçimde üretim yaparlarsa ekonomiyi olumlu yönde etkilerler Bir de ülke nüfusunun büyük bir bölümünün üretim etkinlikleri gerçekleştirmesi ülke ekonomisini güçlü kılar
Bu arada bir işi yapabilmek için ortaya sermaye koyarak işe girişen kimseye girişimci denir Girişimci daha önce yapılmayanı yapma konusunda cesur kararlar alabilen kişidir Hatta girişimci ruha sahip olanlar sonucunda kazanç sağlayacaklarına inandıkları bir işe kaybetme ihtimaline rağmen inatla sarılan kişidir Bu nedenle girişimci insanlar pek çok ilklere imza atar
NOT:Bu hiçbir yerden alıntı değildir.