Arama

Kıraç - Tek Mesaj #37

_cesminaz_ - avatarı
_cesminaz_
Ziyaretçi
22 Ocak 2012       Mesaj #37
_cesminaz_ - avatarı
Ziyaretçi
18.12.2011 Star

109 normal

‘Derindekiler’i alana 3 boyutlu bir sürpriz hazırladı
Türk popunun önemli isimlerinden Kıraç, “Yüzeysellikten de, ortada dolaşan bir şarkıcı olmaktan da hep kaçtım. Beni dinleyenlerle derin bir şeyler paylaşmak istedim” diyor.
Nil Özer
Kıraç, ‘Derindekiler’ adlı yeni albümünde müzikseverlere 3 boyutlu ‘Nice Yıllara’ diyor. TMC etiketiyle yayınlanan ve ilk klibini ‘Nice Yıllara’ çeken şarkıcı, Türkiye’de bir ilke imza attı.
2 boyutlu ve 3 boyutlu bir albüm hazırlayan Kıraç’la yeni eserinin adı gibi ‘derin’ bir sohbete koyulduk...

-Yeni albüm, yeni heyecan...
Evet. Parçalarımız duygulu, romantik yani benim psikolojime çok uygun. 3 boyutlu DVD’sini çıkartabildiğimiz, uzun zaman sonra 7 şarkı koyabildiğim, iyi kayıtlar yaptığımız için gerçekten mutluyum ve heyecanlıyım.

-‘Derindekiler’in diğer albümlerinizden farkı nedir?
Tüm albümlerimin bileşkesi gibi. En önemli özelliği son 2-3-4 dedik ve kaydettik. Mekanik bir albüm değil. Teknolojinin yanında çok dengeleyici, doğal şeylerle uğraşıyorum. Akustik çok önemlidir benim için. Müziğin kendisidir. İnsanların böyle bir ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. ‘Sevgilim’ 1988 yılında yaptığım bir şarkıydı bugüne kadar beklettim. Yaptığım şarkıları albümlere pek koymam. Belki bir çok şarkımı hiç bir çalışmaya koymayacağım. Bilemiyorum. ‘Nice Yıllara’ albümün çıkış şarkısı. İlk dinlediğimde çok etkilendim ve ‘Derindekiler’ albümü yapmaya karar verdim.
Yaptığım müzik asla yüzeylerde yaşamaz
kiracf

-Daha derinlerde neler var?
Bir çok şey. Yıllarca yaptığım işlerde hep yüzeysellikten kaçtım. Ortada dolaşan bir şarkıcı, sanatçı olmaktan kaçtım. Derinlerde olduğumu düşünüyorum. Dinleyicilerimizle de hep bir şeyler paylaştım. Beni bu şekilde kabul ettiler. Bazen müziğin dışına da çıktık, müziğin dışında da konuştuk ama genel olarak yaptığım müziğin yüzeysel olmadığını düşünüyorum. Popülist değilim. Bu kadar birikimden sonra bu albümün ismi ‘Derindekiler’ olmalıydı.

-Sizin iletişiminiz sadece müzik mi?
Gerçek sanatçılar sanki anlaşılmayan gizemli insanlarmış gibi, mesela beni gizemli bulurlar ama ben tamamen anlaşılır olmak isterim.

-Albüme gelirsek teknik özellikleri ile dünyada bir ilk olduğunu belirtiyorsunuz...
Benim öyle ilk olma gibi bir yarışım yoktur. İlk değil, iyi olmayı tercih ederim. Biz böyle bir uygulama yapmak isterken, internette araştırdık dünyada başka bir örnek göremedik. DVD de 2 ve 3 boyutlu nasıl icra ettiğimizi seyredecekler. Beni dinlerlerken yanlarında olma hissi beni çok heyecanladırıyor.

-1970 yılına ait Led Zeppelin davulunu getirme öyküsünü öğrenebilir miyiz?
Yıllardır benim davul sounduyla ilgili bir sorunum vardı. Benim için davul vazgeçilmez bir enstrüman, istediğim Türkiye’de bir türlü bulamadım. Geçmişteki davulları dinliyorduk çok hoşumuza gidiyordu. Led Zeppelin’in davulcusunu çocukluğumdan beri çok sevdiğim için onun davulunu buldum. Uzun bir araştırma yaptık, Almanya’da bulduk. 70’e ait ama o yıla ait ses değil.

-Fenerbahçe için neler söylemek istersiniz?
Keşke böyle olmasıydı. Hak etmediğini düşünüyorum.
Hayatı daha sıcak ve hisli yaşamak gerek

-Bir de ‘Derindekiler’ adıyla internette kulüp kurdunuz.
Evet. Bir kulüp kurduk, siteyi ziyeret edenlerin kafasında, derinlerinde neler var onları paylaşacağız konuşacağız. Hayat çok yüzeysel olmaya başladı herkes bu durumdan çok şikayetçi. Hayatı daha derin sıcak ve duygulu yaşamak istiyoruz. Dünyanın küçülmesi, teknolojinin ilerlemesi, sosyal hayatın, kültürlerin, insan ilişkilerinin geriye doğru gitmesinden dolayı herkeste bir şikayet var. O anlamda ziyaret edenlerin yüzleri güldürmesi, sevindirmesi biraz umut ışığı olması için kendi aramızda bu kulübü açmaya karar verdik.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.