Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
18:36, 2 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Cuma, 05 Aralık 2025 - 18:39
Arama
MaviKaranlık Forum
Frithjof Schuon
-
Tek Mesaj #1
PiSiK0PATR
Ziyaretçi
5 Ekim 2006
Mesaj
#1
Ziyaretçi
Frithjof Schuon (1907 - 1998)
René Guénon ve A. Coomaraswamy ile beraber "gelenekselci" ekolün üç büyük yorumcusundan biri olan dünyaca ünlü müslüman düşünür ve ilim adamı Frithjof Schuon (İsa Nureddin), 1907 yılında İsviçre'nin Basel şehrinde Alman bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. İlk öğrenimini Almanca gördü. Fakat babası ölünce Mulhouse'a göç ettikleri için bundan sonraki eğitimini Fransızca sürdürdü. Çocukluk yıllarından beri sanata ve Doğu öğretilerine karşı bir merakı olan Schuon, Paris'e gelince Arapça öğrenmeye başladı. 1932 yılında Cezayir'e gitti ve bu ilk yurtdışı seyahatinde ilk defa İslâm ile temasa geçti. Orada Şeyh Ahmed el-Alevî ile görüştü. Ardından da uzunca bir süredir yazışmakta olduğu René Guénon'u ziyaret için Mısır'a gitti. Ertesi yıl 1939'da Hindistan'a giderken yine Mısır'a uğradı.
Hindistan'a varışından birkaç ay sonra İkinci Dünya Savaşı patlak verdi ve Fransız ordusuna katılmak üzere, Fransa'ya geri dönmek mecburiyetinde kaldı. Savaşa katıldı ve Almanlar'a esir düştü. Fakat daha sonra İsviçre'ye kaçtı ve oraya yerleşti. 1949 yılında Alman asıllı bir İsviçreliyle evlendi. Eserlerini burada kaleme aldı. Sık sık birçok ülkeye seyahat eden Schuon, bu arada 1968 yılında Türkiye'ye geldi. 1959 ve daha sonra 1963 yılında olmak üzere Kızılderili'leri ziyaret maksadıyla Amerika'ya gitti ve eşiyle beraber Sioux ve Crow kabilelerine kabul edildi. Aynı zamanda iyi bir ressam olan Frithjof Schuon yerlilerin tabiî güzelliklerini resmetmiş ve onların manevî geleneklerini yorumlamıştır. 1998 yılı içerisinde vefat etmiştir.
İslâm düşüncesi ve metafiziğinin en önemli temsilcilerinden birisi olan Schuon'un Türkçe'ye çevrilen eserleri şunlardır: İslâm'ı Anlamak, İslâm'ın Metafizik Boyutları, İslâm ve Ezeli Hikmet, Varlık-Bilgi-ve-Din.
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
Cevapla
Kapat
Saat: 18:39
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız
.
Son Mesajlar
Yenile
Yükleniyor...