Arama

Medya Haber - Tek Mesaj #1686

HANDSOME - avatarı
HANDSOME
VIP ☪ ɴє мυтŁυ тürĸüм đἶყєɴє
24 Ocak 2012       Mesaj #1686
HANDSOME - avatarı
VIP ☪ ɴє мυтŁυ тürĸüм đἶყєɴє


Fransa Senatosu genel kurulu, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddedilmesinin suç sayılmasını öngören yasa teklifini 127 oyla kabul etti.

Türkiye'nin karşı duruşu, yaptırım tehditleri işe yaramadı ve beklenen oldu.

348 koltuklu Fransa senatosu, 68 senatörün katılımı ve vekaleten oy kullanımı sonucu, 1915 Ermeni iddialarını suç sayan yasa teklifini onayladı.
Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin de desteklediği yasayla, Fransa'da 'Ermeni soykırımının' varlığını inkar etmek suç haline geldi. Soykırımı inkar edenler 1 yıl hapis ve 45 bin Euro tazminat cezasıyla yargılanacak.

TSİ 16.00'da başlayan genel kurula, 348 senatörden 68'i katıldı.
İlk olarak, 'yasa teklifi anayasaya aykırıdır' diyen Anayasa Komisyonu'nun verdiği 'teklif düşürülsün' önergesi oylandı ve sonuç 86'ya 166'yla önergenin reddi şeklinde oldu. (Komisyonun önergesi kabul edilseydi yasa teklifi düşmüş olacaktı.)
Grup başkanlarının vekaleten oy kullandığı senatoda, daha sonra diğer önergelere geçildi. Bunlardan ilki teklifin 'anayasaya aykırı' olduğu (81'e 170) , diğeri teklifin yeterince görüşülmediği gerekçesiyle geri çekilmesi (42'ye 196) yönündeki önergelerdi ve iki önerge de reddedildi.
Senato bunun üzerine kanun teklifinin 1. maddesinin görüşülmesine geçti. Bu noktada da maddeyle ilgili değişiklik önergeleri verildi ancak sonuç yine 86'ya karşı 120'yle ret oldu. Yaklaşık 8 saat süren maratonunun sonunda, senato, 2. maddelik paketi 86 redde karşın 123 kabul etti. Yasa, 'soykırım' iddialarına desteği bilinen Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin önüne gidecek.
TÜRKİYE NE YAPACAK?

Yasanın Fransa Meclisi'nden geçmesinin ardından, Fransa'yla askeri ve siyasi ilişkilerini askıya alan Türkiye, sürecin Senato'da devam etmesi veya Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy tarafından onaylanması durumunda başka önlemler alınacağını ifade etmişti.
TÜRKLER VE ERMENİLERDEN EYLEM

Bu arada oylamaya dakikalar kala Fransa Senatosu önünde toplanan Türk dernekleri, gösteriler yaparak yasa teklifinin reddedilmesini talep etti. Senato'nun bir alt sokağında ise, Ermeniler toplanarak karşı gösteri yaptı. İki taraf da oylama öncesi Fransız senatörleri etkilemeye çalıştı.
'ANAYASA MAHKEMESİNE GİDECEĞİZ'

Yasa teklifiyle ilgili görüşmelerde söz alan Fransız Senatör Nathalie Goulet de, teklifin büyük bir ihtimalle kabul edileceğini, ancak kendisi gibi teklife karşı çıkan senatör ve milletvekillerinin Anayasa Mahkemesi'ne gideceklerini söylemişti


KayNak
Adam Olmak; Cinsiyet Meselesi DeğiL.! Şahsiyet Meselesidir!..