Arama

Jilet izi nasıl geçer? - Tek Mesaj #3

buz perisi - avatarı
buz perisi
VIP Lethe
27 Ocak 2011       Mesaj #3
buz perisi - avatarı
VIP Lethe
Çoğu kişinin geçmişte ki psikolojik sorunları sonucun da oluşturdukları jilet, faça ve kesik izleri, insanların ilerleyen hayatlarında birçok soruna neden olabiliyor. Bu sorunlardan en önemlisi kuşkusuz toplumdan gelen tepkilerdir. Bu kişiler toplum içine çıktıkları vakit, vücutlarında ki izlerden dolayı kötü önyargılara maruz kalırlar.

Yara, Faça Jilet İzi Giderme
Bazı kişilerde de gerçekten kaza sonucu yaraları görmek mümkündür. Ancak bu kişilerin jilet ve yara izleri diğerlerine nazaran daha az dikkat çekicidir. Her ne şekilde olursa olsun yara, faça ve jilet izleri kişilerin estetik görüntülerini bozmaları itibarı ile de çok büyük sorunlardır.

Yara ve jilet izlerinin tedavisinde gelişen teknoloji dahi tam anlamıyla yeterli olamamaktadır. Nitekim yapılan ameliyatların %100 başarı sağlaması ve kişilerin eski ciltlerine kavuşması mümkün değildir. Yani yaraların izlerinin tamamen iyileşmesi ve hiçbir iz kalmaması şu anki tıp imkanları ile mümkün değildir. Ancak ameliyatlarda yapılan müdahaleler ile bu izlerin kalıcılığını minimal düzeye çekmek mümkündür.

Tabi bu minimal düzey kişiden kişiye, yaradan yaraya göre değişmektedir. Nitekim yara izi çok derin olan bir kişinin ameliyat sonrası vücudunda kalan iz diğerlerine göre daha fazla olmaktadır. Bu önemli bir husustur. Ayrıca yaranın oluşma zamanı da iyileşme sürecine iyiden iyiye etki de bulunur. Zira 5 yıllık bir jilet izi ile 5 aylık bir jilet izi aynı oranda iyileşmez. Yara izi 5 aylık olan kişi deri hücreleri tam olarak işlevselliğini yitirmediği için daha kısa sürede iyileşir.

Yara, faça ve jilet izlerinin tedavisinde başka ameliyatlarda uygulanan lazer yöntemi uygulanamamaktadır. Nitekim bu iş sadece cerrahi yöntemlerle ve dikişlerle düzeltilmektedir. Bu yanı kişilerin ümitlerini birazcık kırmış olabilir.

Ancak unutulmamalıdır ki cerrahi operasyonların neredeyse tamamı çok zor ve riskli ameliyatlardır. Kişilerin bunu bilerek olabildiğince fazla yaralanmalardan sakınmaların da fayda vardır.
Son düzenleyen Safi; 20 Nisan 2018 02:25
In science we trust.