Arama

Medya Haber - Tek Mesaj #1694

Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
29 Ocak 2012       Mesaj #1694
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Türkiye'de bir ilk yaşandı. Çankaya'da 'halk günü' yapıldı. Cumhurbaşkanı Gül, kendisine 'en güzel soruları' soran 10 kişiyle Köşk'te biraraya geldi. Cevapları da burada verdi...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, alışılmışın dışına çıktı! Bir ilke imza atan Gül, kendisine en başarılı soruları soranlarla, Çankaya Köşkü'nde buluştu. Gül'ün vatandaşlarla "doğrudan iletişim kanalı" olarak gördüğü "Cumhurbaşkanı'na Sorun'' uygulamasının ilki hayata geçti.

Tam 13 bin 750 kişi, Gül'e soru yöneltti. Bu sorular için oylama yapıldı. Oylama sonunda en çok beğenilen 10 sorunun sahipleri Çankaya Köşkü'ne davet edildi. Çoğu üniversite öğrencisi olan 10 kişilik grup, dün sabah, sorularının cevabını almak için Köşk'e gitti. 10 vatandaşa "Müze Köşk" gezdirildi, Çankaya'nın bazı birimleri tanıtıldı.

YEMEK YEDİLER
Cumhurbaşkanlığı yetkilileriyle öğle yemeği yiyen konuklar, daha sonra Cumhurbaşkanı Gül ile biraraya geldi. Buluşmada eğitim, yabancı dilde tabela ve televizyon programlarının kalitesi konuları soru-cevap şeklinde masaya yatırıldı. En ilginç soru ise İstanbul Bilgi Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencisi Çağdaş Yıldız'dan geldi. Yıldız, Türkler'in son yıllarda uluslararası örgütlerde yönetici pozisyonlara geldiğini vurgulayarak, "BM Genel Sekreterliği'ni düşünür müsünüz?" diye sordu.

'BM'Yİ DÜŞÜNMEDİM
BM Genel Sekreterliği'nin, uluslararası dengeleri ve kotaları olan bir sistem olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı, "Ben şahsi olarak hiç düşünmedim. Türkiye'nin de böyle bir niyeti, beyanı olmadı'' dedi. Görüşmenin ardından 10 konuk, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdi.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...