Arama

Yeşilli - Mardin - Tek Mesaj #2

CeLebRindaL - avatarı
CeLebRindaL
VIP why did you go why
29 Ocak 2012       Mesaj #2
CeLebRindaL - avatarı
VIP why did you go why
İlçe Merkezinde konut yapımında taş ve betonarme binalar dikkati çekmekte olup, kat sayısı genellikle iki ve daha fazladır. Alt katlar garaj olarak kullanılmaktadır. Ayrıca yıllarda apartman tipi evler yapılmaya başlanmıştır. İlçede çoğu evler bir avlu ile çevrilmiştir. Dikkati çeken ayrı bir nokta da evlerin damlarının düz olmasıdır. Düz damlar yaz mevsiminin çok sıcak olması nedeniyle üzerinde yatmak için kullanılmaktadır.

Köy evleri genellikle kerpiçten yapılıp, üstleri ağaç ve topraklarla örtülüdür. Ancak son yıllarda köylerde de betonarme evler yapılmaya başlanmıştır

Yerleşmede herhangi bir tarihi yapı bulunmamaktadır. Ayrıca tescilli veya tescile konu olabilecek bir yapı da bulunmamaktadır.
O Kadar Kalabalik ki Yalnizligim..