Arama

Akpınar - Kırşehir - Tek Mesaj #1

HANDSOME - avatarı
HANDSOME
VIP ☪ ɴє мυтŁυ тürĸüм đἶყєɴє
31 Ocak 2012       Mesaj #1
HANDSOME - avatarı
VIP ☪ ɴє мυтŁυ тürĸüм đἶყєɴє
Akpınar

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Akpınar, Kırşehir iline bağlı bir ilçedir.


Temmuz 1987 tarihinde ilçe olmuştur. (TÜİK) 2008 sayımına göre Şehir nüfusu 3.340, köylerinin toplam nüfusu 6.882’ İlçe nüfusu 10.222 dir. Yüzölçümü 568 km², yüksekliği 1.212 metredir. 26 köyü vardır.


İlçe, devlet karayolu üzerinde olduğundan gelişmeye müsaittir. Başlıca geçim kaynağı tarım ve hayvancılık olan halkın, gelir seviyesi düşüktür. Tarım arazisi engebelidir. Kırşehir ilinin en yeşil ilçesidir. Özellikle temiz havası ve her mevsim akan soğuk ve temiz suyu ile bilinir. İlçenin cevizi kalite ve lezzet bakımından ün salmıştır. İlçe nüfusunun bir kısmı yurtdışında işçilik yaparak geçimlerini sağlamaktadır. Özellikle Hollanda, Fransa ve Almanya da çalışanlar çoğunluktadır. İnşaat işlerinde soğuk demircilik yapan ustaları sayesinde Türkiye' nin en deneyimli soğuk demir ustaları bu ilçeden çıkmaktadır. Özellikle Türki ülkeler de iş yapan çok sayıda işçisi vardır. Akpınar İlçesi, kısıtlı eğitim yatırımlarına rağmen yetiştirdiği çok sayıda bürokrat, savcı, kaymakam ile Türkiye' nin güzide memleketlerinden biridir.


Ayrıca Abdurrahman Hoca Efendi' de ilçenin adıyla beraber anılır.


Akpınar ilçesinin köyleri; Büyükabdiuşağı Kasabası Alişar, Boyalık Köyü, Çalıburnu Köyü, Çayözü Köyü, Çebişler Köyü, Çelebiuşağı Köyü, Çiftlikmehmetağa Köyü, Çiftliksarıkaya Köyü, Deveci Köyü, Durmuşlu Köyü, Dulkadirli Köyü, Elderek Demirci Köyü, Elderek Demirel Köyü, Elderek Ortaoba Köyü, Eşrefli Köyü, Gülveren Köyü, Hacımirza Köyü, Hacıselimli Köyü, Hanyerisarıkaya Köyü, Himmetuşağı Köyü, Karaova Köyü, Kelismailuşağı Köyü, Karaisa Köyü, Köşker Köyü, Pekmezci Köyü, Sofrazlı Köyü,
Adam Olmak; Cinsiyet Meselesi DeğiL.! Şahsiyet Meselesidir!..