Arama


buz perisi - avatarı
buz perisi
VIP Lethe
31 Ocak 2012       Mesaj #7
buz perisi - avatarı
VIP Lethe
KEFİR ÜRETMEK İÇİN EN SIK KULLANILAN METOD
Ad:  kefir1.jpg
Gösterim: 2061
Boyut:  10.0 KB
Kefir tanelerini temiz cam kavanoza koyun.[Kavanozun üstüne işaret koymanız ileride kefir taneleri çoğalınca fazla miktarı belirlemeniz açısından iyi olacaktır.Koyduğunuz işareti geçen kefir tanelerini başka üretimler için yada başka insanlara vermek için ayırabilirsiniz..]
Ad:  kefir2.jpg
Gösterim: 1844
Boyut:  9.3 KB
Oda sıcaklığında taze süt ekleyin ve 24 saat bekleyin, veya süt koyulaşıncaya kadar yada beğendiğiniz kıvama gelinceye kadar bekleyin.[Kavonozu spot ışık altından ve direk gün ışığından uzak tutun mesela karanlık bir dolaba koyabilirsiniz.. Kavanozu 3/4 ünden daha fazla doldurmayın. ]
Ad:  kefir3.gif
Gösterim: 2117
Boyut:  75.3 KB
Kavanozu süzgeçe dökün ve kefir tanelerini süzün kavanozu temizleyerek bundan sonra tekrar kullanabilirsiniz.

Kefiriniz içmeye hazır isterseniz buzdolabında uzun süre saklayabilirsiniz.Kapalı hava geçirmez bir kapta oda sıcaklığında 1 gün kadar da dayanabilir.
  • Kefir tanelerinin zarar görmesini istemiyorsanız kavanozu sıcak suyla yıkadıktan sonra kefir tanelerini içine hemen atmayın kavonuzun soğumasını bekleyin..
    Tebrikler sizde artık kefir yapmasını öğrendiniz .Bu mucize içeceği başkalarıyla paylaşmayı unutmayın..
    KEFİR 24 VEYA 48 SAAT SONRA

    Ad:  24-36-hr-thumb.jpg
Gösterim: 1814
Boyut:  12.1 KB
  • Kefir yapımında en sık kullanılan metodu yukarıda açıkladık. Başka bir metod ise kefir mayalandıktan 8-12 saat sonra 5 sn kadar çalkalayarak sütün kefir tanelerine daha iyi nufuz etmesini sağlamaktır. Bu şekilde elde ettiğiniz kefir çok daha rahat süzülecektir.
    Not:Anlattığımız işlem kefirin 24 saat ve 48 saat yaklaşık 22°C [71°F] sıcaklıkta pıhtılaşmasını anlatmaktadır. 7 ölçü süte 1 ölçü kefir tanesi katılarak yapılmıştır. Bu sadece bir yol göstermedir.Kullandığınız kefir tanelerinin kalitesine cinsine sütün yağ oranına vs diğer etkenlere göre bu oran ve süreler değişebilir.Zamanla kefir ürettikçe kendinize uygun olan miktarları siz belirleyebilirsiniz..
 
Son düzenleyen Safi; 21 Nisan 2016 01:38
In science we trust.