Arama

Bitkisel Kapsüller - Tek Mesaj #17

biruni - avatarı
biruni
VIP Önce Sağlık
2 Şubat 2012       Mesaj #17
biruni - avatarı
VIP Önce Sağlık
Cal-Mag-Zinc Kapsülü
kalsiyum yanında; magnezyum, fosfor, potasyum, sülfat ve selenyum mineralleri içerir.

coral calcium complex; japonya'nın güney mercan adaları okinawan'dan temin edilmektedir.bu bölgenin en büyük özelliği dünyanın en eski mercan kayalıklarının burada bulunması ve kutuplardan gelen soğuksu akıntılarının bu bölgeden geçmesidir. bu özelliği sayesinde birçok mineral bu mercanlara taşınmıştır.
mercanlar aldıkları tüm mineralleri bir araya getirir ve uygun oranlarda birleştirir. bu da tek tek bu mineralleri almaktan daha çok yarar sağlar.
okinawan mercan kalsiyumlarının yapısında insanlar için çok önemli olan magnezyum, fosfor, potasyum, sülfat ve selenyum mineralleri bulunmaktadır. bu minerallerin dengeli biçimde kompleks olarak alınması vücut için cok daha önemlidir.

mineral eksiklikleri vücutta hemen kendini gösterir ve çeşitli işlev bozukluklarına yol açar. kalsiyum; insan vücudunun en önemli yapı taşıdır. iskelet yapısı, eklemler, kalp sağlığı dişler, kas sistemi, sinir sistemi ve hücre onarılması için çok önemlidir. ayrıca kemikler için mikrobesin olma özelliği vardır. çinko; kemik dokusunun sağlıklı olabilmesi için gereklidir.ayrıca yaraların iyileşmesi, büyüme, gelişme, hormon kontrolü, saç ve diş sağlığı için gerekli bir mineraldir.
fosfor; kemik ve diş yapısında bulunarak daha dayanıklı ve sert olmasını sağlar.

potasyum; kas ve sinir sistemini güçlendirir. selenyum; antioksidan özelliği sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir. bu minerallerin vücuda yeterince alınmaması durumunda;yüksek tansiyon, kemik erimesi, kas fonksiyonlarında bozulma, sinir sisteminde deformasyon, diş sorunları, iştahsızlık, adet düzensizliği ve uykusuzluk gibi etkilere neden olabilir.ayrıca kadınlarda 35 yaş üstünde kalsiyum desteğinini alınması tavsiye edilir. sadece bir kalsiyum takviyesi değil, kompleks bir mineral takviyesidir. içerisindeki mineraller vücudumuza en uygun dozajlarda bulunmaktadır.

özellikle kemik ve dişlerin yapısının temel maddesidir.

adele kasılması ve kalbin çalışması için gereklidir.sinirlerdeki iletiler için yararlıdır.birçok hormonun işleyişine etkisi vardır kemik erimesi, eklem ağrıları ve iskelet yapısının korunması için önemlidir. vücuttaki mineral eksikliğinin dengelenmesinde etkilidir. tansiyon üzerine renin, aniiotensin mekanizmasına etki ederek düzenleme görevi yapar. saç ve tırnakları güçlendirir. düzenli kalsiyum alımı kandaki kolestrol ve ldl düzeylerini normal aralıklarda tutmaya yardımcıdır.kan basıncının düzenlenmesinde etkilidir.bakterilere karşı vücudun direncini arttırır. kalsiyum kemiklere ve dişlere protein iplikçiklerinin oluşturduğu ağ gibi bir yapıya genellikle fosfat tuzları şeklinde oturarak onların yapısal olarak sertliğini ve dayanıklılığını sağlar. osteoporoz riskinin azaltılmasında etkilidir. menopoz döneminde kemik yapısının korunmasında etkilidir.
ilaç değil gıda takviyesidir.

Magnezyum Kapsülü - Çinko Kapsülü
Düşüncene katılmam şart değil, düşünceni anlatman için savaşırım...