Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
14:38, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Pazartesi, 08 Aralık 2025 - 14:39
Arama
MaviKaranlık Forum
Köpekler ne renkte görürler?
-
Tek Mesaj #3
Candy_Girl
Ziyaretçi
3 Şubat 2012
Ziyaretçi
Köpeklerin dünyayı siyah beyaz gördüğü yönünde yaygın bir inanış vardır. Aslında bu inanış tam olarak doğru değil.
İnsan gözü aydınlıkta en net görmek üzere ayarlanmıştır. Köpek gözleri ise pek çok predator da olduğu gibi, loş ışıkta en net görmek için ayarlıdır.
Gözün retina (sinir) tabakasında loş ışıkta gören ve harekete duyarlı “rod” hücreleri ile renge ve detaya duyarlı kon hücreleri vardır. İnsan retinasında 3 çeşit kon hücresi vardır. Köpek retinasında ise sadece 2 adet kon hücresi mevcut. Bunun sonucunda köpekler; kırmızı-yeşili ayırdedemeyen renk körü bir insan gibi görürler. Renk körü insanlar için de geçerli olan yaygın inanışın tersine, köpeklerin dünyayı siyah beyaz görmez. Sadece kımızı ve yeşili ayırdedemezler.
Köpeklerin yüzün 2 yanında yer alan gözleri sonucu görme alanı 240 derecedir. İnsanlarda ise yanlara doğru olan görme alanı 200 derecedir. Kedi ve köpeklerde retinanın altında gelen ışığa ayna etkisi yapan ve gece avlanmak için daha net görmeye yardım eden “tapetum” tabakası vardır. Bu yüzden araba farları ile hayvan gözleri parlar.
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
Kapat
Saat: 14:39
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız
.