Arama


biruni - avatarı
biruni
VIP Önce Sağlık
4 Şubat 2012       Mesaj #12
biruni - avatarı
VIP Önce Sağlık

TARÇIN


DİĞER İSİMLERİ
cinnamon, darçın, Seylan tarçını, çin tarçını
BİLEŞİMİ

Eterik yağ,tarin,,tarçin aldehidi, tanen, nişasta, musilaj, kalsiyum oksalat.
ÖZELLİKLERİ

Canlandırıcı, spazm çözücü,ishal kesici,öksürük giderici, mikrop öldürücü, karaciğer kuvvetlen- dirici,cinsel istekleri arttırıcı, beyaz vajinal akıntıyı giderici özellikleri vardır. Metil hidroksi kalkon polimer maddesi sayesinde; tarçının; kandaki şeker oranını düşürdüğü, kandaki yağ ve kolesterol oranında azalma yaptığı bilimsel olarak da açıklanmıştır.
YÜKSEK TANSİYONLU ya yasaktır.

VANİLYA


Saf Vanilya

BİLEŞİMİ
Selüloz, şekerler, yağlı maddeler, reçine, zamk, minareler ve sabit yağ, sabit yağın içinde; vanilin, fenol, alkoller, asitler, esterler, laktonlar...

Vanilya; bilinen 30.000 orkide türünden etli meyve veren tek türüdür. Sabah gün ışığıyla açılan çiçeğin hemen o gün elle döllenmesi gerekir. Yoksa gece kapanıp solar. Vanilyanın pahalı olması sebepleridir bunlardır.

Piyasalarda genelde sentetik vanilya satılır. Saf vanilya, hakiki vanilya arabalara koku olarak kullanılır.

Vanilla planifolia bitkisinin uzun, sarı-yeşil köklerinden elde edilir. Madagaskar, Meksika, Endonezya ve Tahiti'de yetiştirilmektedir. Tatlı, kokulu bir aroması vardır.

Dünya üzerindeki en popüler baharatlardan birisidir. Mide ve sinir sistemini uyarıcı özellik taşır. Serin, kuru ve karanlık yerlerde muhafaza edilmelidir. İlk olarak Meksika'da çikolatalı içeceklerde kullanılmaya başlanmıştır. 16. yüzyılda Meksika İmparatoru Montezuma, vanilyayı İspanyol kaşif Cortez'e tanıtmış, böylece Avrupa vanilyayla tanışmıştır.

YENİ BAHAR


Yeni Bahar Baharatı - Yeni Bahar
Allspice
BİLEŞİMİ
Tanen,reçine ve uçucu yağlar. Sert, acı, güzel kokuludur.

ÖZELLİKLERİ
Damar sertliğini düzenleyici,hazmettirici,mide ve bağırsak gazlarını giderici,unutkanlığı giderici,vücudun direncini arttırıcı.

KULLANIM ŞEKLİ
Sert çeşni vermek için;çorba,yahni ızgara,pasta, çörek kek, aşurelere, sıcak çeşni vermek için; sosis ve sucuklara kullanılır.
Elma püresi ve elma kompostosuna kullanılır.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 10 Ekim 2018 04:30
Düşüncene katılmam şart değil, düşünceni anlatman için savaşırım...