Arama

AreX - avatarı
AreX
Ziyaretçi
6 Ekim 2006       Mesaj #132
AreX - avatarı
Ziyaretçi
06 Ekim 2006

ABD EKONOMİSİ... -EYLÜL AYINDA İSTİHDAM ARTIŞI BEKLENENİN ALTINDA KALDI

WASHINGTON (A.A) - ABD'de Eylül ayındaki istihdam artışı beklenenin altında kaldı.

Çalışma Bakanlığının açıklamasında, inşaat, imalat ve perakende satış sektörlerindeki zayıflık nedeniyle, Eylül ayında yeni işe girenlerin sayısı 51 binde kaldı.

ABD'de işsizlik oranı da Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 0,1 oranında gerileyip, yüzde 4,6 oldu.

06 Ekim 2006

İŞSİZLERE MESLEK UMUDU... -GAZİANTEP ABİGEM DİREKTÖRÜ SURAN: -''GTO VE İŞKUR İŞBİRLİĞİYLE YÜRÜTECEĞİMİZ PROJE KAPSAMINDA 10 KİŞİYE MESLEK EDİNDİRECEĞİZ''

GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) Direktörü Funda Suran, Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) işbirliğiyle yürütecekleri proje kapsamında 10 kişiye meslek edindireceklerini bildirdi.

Suran, yaptığı yazılı açıklamada, günümüz iş koşullarında, çalışanların iş hayatında başarılı olması için sürekli mesleki bilgi ve becerilerini artırmalarının yanı sıra güncel gelişmeleri yakından takip etmeleri gerektiğini belirtti.

''Bilgisayar Destekli İş İngilizcesi, Dış Ticaret ve Elektronik Ticaret Eğitim Projesi'' kapsamında Türkiye İş Kurumu'na kayıtlı işsizlerin dış ticaret, iş İngilizcesi, bilgisayar ve elektronik ticaret konularında bilgi sahibi olmalarının amaçlandığını ifade eden Suran, şu bilgileri verdi:

''Proje kapsamında verilecek eğitim, kişilerin bilgilerini ve becerilerini artırmalarını sağlamak için tasarlandı. Proje kapsamında eğitim programına katılanlara iş bulmalarında yardımcı olunması hedefleniyor. Böylelikle istihdamın artmasına da katkı sağlanmış olacak.

Gaziantep Ticaret Odası ve İŞKUR işbirliğiyle yürüteceğimiz proje kapsamında 10 kişiye meslek edindireceğiz. Bu kişilerin bilgi ve becerileri doğrultusunda istihdam edilmeleri sağlanacak. 9 Ekim'de başlayacak eğitimler 3 ay sürecek ve katılımcılara başarı sertifikası verilecek.''
Son düzenleyen AreX; 6 Ekim 2006 20:21 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi