Arama


perlina - avatarı
perlina
Ziyaretçi
9 Temmuz 2016       Mesaj #9
perlina - avatarı
Ziyaretçi

Saç Dökülmesine Lavanta Kürü

Ad:  sac_dokulmesine_cozum.jpg
Gösterim: 878
Boyut:  36.4 KB

Saç dökülmesine karşı uygulaması oldukça kolay olan bitkisel kür . Bu kürü evinizde kolaylıkla uygulayabilirsiniz. Lavantanın doğru türü en etkili olanıdır.
Bir tutam (yaklaşık 5g) lavantayı 750 ml kaynamakta olan suya ilave ediniz. Yaklaşık 5 dakika yüksek sıcaklıkta (kaynama noktasına yakın) demleyiniz. Demleme tamamlandıktan sonra ılımasını bekleyiniz ve ılıkken süzünüz.

Eğer, saçlarınız temiz ise demlediğiniz lavanta suyu ile saçlarınızı yıkayınız ve yarım saat etki ettiriniz. Yarım saat etki ettirdikten sonra sadece suyla durulayınız.
Eğer, saçlarınız kirli ve çok yağlanmış ise, önce yeşil sabun veya şampuanla yıkayınız. Sonra demlenmiş lavanta suyu ile yıkayarak, yarım saat etki ettiriniz. Daha sonra sadece su ile durulayınız. Saç dökülmesi durana kadar haftada bir-iki defa uygulanır. Saç dökülmesi durduktan sonra önleyici amaçlı olarak zaman zaman uygulanır.
Saç dökülmesine çözüm sunan bitkilerden biri de karanfildir. Başka bir ifadeyle karanfilin faydalarından biri de saç dökülmesini kısa sürede durdurmasıdır.

Karanfil Kürü

1. Diğer yöntemler gibi rahatsız edici bir kokusu yoktur. Bu özelliği sayesinde hem kış aylarında hem de yaz aylarında rahatlıkla kullanılabilir.
2. Hazırlanması ve uygulanması son derece zahmetsizdir.
3. Özellikle tercih etmediğiniz sürece uygulandıktan sonra durulama gerektirmez.
4. Çok kısa sürede sonuç verir.
5. Tonik görevi görür.

Peki karanfil kürü nasıl uygulanır?

10-15 adet karanfili bir bardak kaynar suya atıp 10 dakika demleyerek karanfil çayını kolayca hazırlayabilirsiniz. Sonra yapmanız gereken tek şey hazırladığınız bu çayı saç derisine masajla uygulamak. (bu ölçülerle hazırladığınız çayın miktarı fazla ise yarım bardak su ve 7-8 adet karanfille de hazırlayabilirsiniz)

(Erkek tipi ya da inatçı saç dökülmelerinde karanfilleri 10 dakika kaynatmanızı öneririm. Ardından kapalı bir kavanozda ılınana kadar demlenmeye bırakın ve süzerek saç diplerine masajla uygulayın.)

Bu uygulamayı birkaç gün (etkisini görene kadar) üst üste yaptıktan sonra bir süre haftada bir gün ve sonraları on beş günde bir uygulayarak dökülmeye karşı önlem alabilirsiniz.
Burada birkaç önerim olacak, demleme sırasında kapaklı cam bir kavanoz kullanmanız bitkinin etken maddelerini korur. Dolayısıyla şifa etkisi güçlenmiş olur.
Bunun dışında, karanfil ne kadar kaliteli olursa etkisi de o kadar güçlü olur. Genellikle bakıldığında görüntüsü ele verir kalitesini ancak daha önce almadıysanız saplarının koyu renkli, tomurcuk kısmının açık renkli olmasına dikkat etmelisiniz. Ayrıca biraz iri olması da avantajdır. Ayrıca sevimli bir test şeklinden de bahsedeyim sizlere. Karanfilleri suya attığınızda direkt dibe çöküyorsa ya da suda dikey biçimde asılı kalıyorsa kaliteli bir karanfil seçmişsiniz demektir. Ölü balık misali yatay biçimde suda yüzüyorsa yanlış seçim yapmışsınız demektir.

Saç Bakım Yağı


- Sarımsak yağı
-Çam yağı,
-Badem yağı,
-Havuç Yağı,
-Buğday yağı
Yapılışı:
Bütün yağları karıştırın. Her akşam yatmadan önce, 5-6 damla kadar karışımı, saç diplerinden geriye doğru saç köklerine yedirin. Saçlarınıza bir bone sararak, sabaha kadar bekletin, sabah saçlarınızı yıkayın. Bu kür, 3 hafta uygulanacak. Kür bittikten 3 ay sonra, saçlarınız artık dökülmeyecek, hatta ve hatta dökülenlerin yerine yenileri çıkarak gürleşecektir.
Derlemedir
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen perlina; 10 Temmuz 2016 13:22