Vikipedi, özgür ansiklopedi
90`lar ortası
1995`de film kariyeri biraz daha ilerledi. 1995 yılında The İmmortals ve Panther filmlerinde rol aldı. İmmortals`da biraz komik olan bir rolde çıkan Chris, Panther filmindeyse yine komik olsada film biraz dramatik içerikliydi. Fakat kendisi sürekli komik olmak istemekte bir keresinde şöyle demişti: "Ben her zaman komik olmak istiyorum. Örneğin Carrey (Jim) `in performansı Eternal Sunshine of the Spotless mind filminde iyiydi fakat bu kesinlikde Dumb and Dumber (Salak ile Avanak) kadar harika değildi. Ben hiçbir zaman insanların gidip sinemada komik olmayan Chris Rock`u izleyelim demesini istemem". 1996`da büyük hayranı olduğu Steve Martin`le Sgt.Bilko filminde fazla görünmesede bir rolde oynadı.Arından Chris Farleyle Beverly Hills Ninja filminde rol aldı, Yardımcı bir rolde gözüktüğü bu filmden sonra: Eddie Murphy`nin başrolde oynadığı Dr. Dolittle filminde Rodney hamsterinin seslendirmesini yaptı. 1998`de ilk büyük çıkışını Mel Gibson,Danny Glover,Joe Pesci,Rene Russo ve Jet Li`ninde olduğu Lethal Weapon 4 filmindeki detektif Lee Butters rolüyle yaptı.Bu film sayesinde Kevin Smith onu beğendi ve kendisinin yeni filmi Dogma`yı ona teklif etdi, Chris filmdeki Rufus rolünü kabul etdi. Bu filmle biraz dahada ünlenen Chris `in Roll with the new,bigger and blacker ve Bring the pain komedi albümleride çıktı ve tabiki Grammyde aldı ayrıca stand uplarıda Emmy aldı.1997 yılında Chris The Chris Rock Show diye bir program sundu, fazla sürmesede programa Bernie Mac ve Martin Lawrence gibi isimler konuk oldu. 96'da çıkardiğı ve yazdığı Rock This ! (Rock Bu) kitabıyla kendi komedi tarzını bir kez daha göstermiş oldu.