Arama


Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
8 Şubat 2012       Mesaj #4
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Erkeklerde Üretrit
Uretrit, uretra iltihabıdır: Uretra idrarı idrar kese-sinden dışarı taşıyan tüptür, idrar kesesini ve böbreği enfekte eden organizma uretrayı da enfekte edebilir. Ayrıca uretranın vajinaya yakınlığı nedeniyle cinsi ilişkiyle bulaşan enfeksiyonlar örneğin herpes simplex virüsü ve chlamydia (klamidya) uretrada enfeksiyon oluşturabilir. Erkeklerde uretra iltihabı ekseriyetle cinsi ilişkide bulaşan bakteriden kaynaklanır. Bu tip enfeksiyonların çoğuna gonokok (bel soğukluğu) ve chlamydia sebep olur. Reiter sendromu, üreter iltihabı, artrit ve göz iltihabı (konjuktivit)'nın aynı zamanda olmasıdır ve ekseriyetle cinsi ilişkiyle bulaşır.

BELİRTİLERİ:

Sık idrara çıkma:
idrara çıkarken sancı duyma;
idrarda cerahat;
Akıntı (erkeklerde).
Hiçbir zaman uretriti ihmal etmeyin. Çok tehlikelidir, çünkü belirtileri tedavisiz kaybolabilir. Vakaların çoğu cinsel ilişki ile geçer, onun için partnerlere (eşlere) durumu bildirmek gerekir. Tedavi edilmediği zaman bel soğukluğu ve chlamydia mikropları sorunlar doğurur. Bunlar, pelvisin iltihaplanması, uretranın tıkanması, kısırlık, artrit, menenjit ve kalbin iltihaplanmasıdır.

TEDAVİ
Tedavi sebebe göre yapılır. Chlamydia enfeksiyonu için 7 gün ağızdan Tetracycline gibi bir antibiyotik alınır. Bel soğukluğunun neden olduğu uretrit vakalarında penisilin kullanılır. Gonore (bel soğukluğu) arada sırada penisiline karşı direnir ve gerekli laboratuvar testleri yapıldıktan sonra değişik bir ilaçla tedavi yapılır. Diğer bakteriye bağlı enfeksiyonlar için de antibiyotik verilir.

Sen sadece aynasin...