Arama


artist_kanarya - avatarı
artist_kanarya
Ziyaretçi
9 Şubat 2012       Mesaj #2
artist_kanarya - avatarı
Ziyaretçi
Sanat çoğu zaman bir hobi olarak görülmektedir. Faydası ise insanı olgunlaştırmasıdır. Bilim ise reel dünyanın gözlem ve deney yoluyla ürünlerini ortaya koyan bir alandır. Bir bilgi birimi oluşturmaktadır.

Sanat ve bilimin her ikisinin de toplumların gelişmesinde büyük rolü vardır. İkisi arasında bir seçenek yapmak oldukça zordur. Ancak tarihsel süreç bizlere sanatın toplumların gelişmesinde daha büyük öneme sahip olduğunu göstermiştir.

Eski toplumlar incelendiğinde günümüz insanına evrimleşmenin temelinde sanat olduğunu görüyoruz. Örneğin duvarlara birbirleriyle anlaşmak için çizdikleri resimler bir sanat olarak görülebilir ve bu sayede iletişimin temellerinin atıldığı yani günümüz modern insanına yaklaşmada en büyük adımın atıldığı söylenebilir. Ayrıca eski toplumların bizlere bıraktığı sanat eserlerine bakılıp onlarla ilgili bilgi edinilebilir. Yani bu toplumların dünya üzerinde bıraktıkları en büyük etki sanatlarıdır.

Bilim ve sanat iç içedir. Bir toplum ikisinin de peşinde koşmalıdır. Biri olmazsa toplum gelişemez. Ancak sanatın toplumun gelişmesine daha fazla katkı sağladığı savunulabilir.
Son düzenleyen Safi; 2 Mayıs 2017 20:36