Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
15 Şubat 2012       Mesaj #44
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Ders çalışmaya kendinizi psikolojik yönden hazırlayamadıysanız sakın ders çalışmayın. Örneğin sevgilinizle kavga etmişseniz, ilk önce sevgilinizle olan probleminizi çözün. Eğer bu problemi çözmezseniz ders esnasında durmadan onu düşünürsünüz. Birde bakmışsınız ders sonrasında onun göz renginden başka hiçbir şey hatırlamıyorsunuz.
Çalışacağınız konu bitmeden hemen dersten kalkmayın. Kendinizi şöyle deyip kendinizi motive edin:” hadi 10 dk daha çalışmadan sakın kalkma sen bunu yaparsın.”
Ders çalışma sırasında kendinize sizi derse karşı motive edecek olan küçük ödüller koyun. Örneğin: “35 soru çözünce şu sulu portakalı alıp zevkle yiyeceğim v.b.”
Her şeyi hemen öğrenmeye çalışmayın. Öğrenmeyi aralıklarla yapmaya özen gösterin. Bu aralarda dinlenebilir, müzik dinleyebilir, gezinti yapabilirsiniz.
Sözel derslere çalışırken ana düşünceleri anlatan paragraflar, kelimeler tespit edilerek renkli kalemle çizilmelidir.
Derse girmeden önce mutlaka derse çalışarak hazırlıklı gidin. Anlayamadığınız yerleri öğretmene sormak için not alın. Ders sırasında öğretmene bu soruları sorun. Göreceksiniz dersi daha kolay anlayacak ve öğreneceksiniz.
Televizyon karşısında yatarak kesinlikle ders çalışmayın. Kendinizi uyumuş halde bulabilirsiniz.
Not tutma alışkanlığı edinmeye özen gösterin. Derslerde mutlaka düzenli not tutun. Ders çalışırken de bu özelliğinizden faydalanmayı unutmayın.
Ders çalışırken kesinlikle ezberlemeye çalışmayın. Konuyu anlamaya çalışın, problemin çözüm yollarını öğrenmeye çalışın.
Okula giderken kahvaltı yapmayı ihmal etmeyin.
Sınıfta dersi iyi dinleyin. Etkin dinleme yollarını mutlaka öğrenin. Ders sırasında arkadaşınızla uğraşmayın, tüm dikkatinizi öğretmene ve anlattıklarına vermeye çalışın. Anlamadığınız yeri mutlaka sorun.
Öğretmen tahtaya bir şeyler yazmışsa, anlatırken bir konu üzerinde çok duruyorsa, ses tonu artıyorsa bunu banka yazılıda sorulacaktır.
Derse devamsızlık yapmamaya çalışın. Eğer devamsızlık yapmışsanız o eksik konunuzu arkadaşınızdan veya öğretmeninizden mutlaka öğrenin.
Derslerinize mutlaka günü gününe çalışın. Daha sonra çalışırım diye düşünürseniz konuların biriktiğini, kaygı ve korku yaşadığınızı görürsünüz.
Günlük, haftalık ve aylık periyotlarla mutlaka genel tekrarlar yapın. Unutmayın, unutmayı önlemenin en etkili yolu tekrar yapmaktır



Kaynak: Derslerimde nasıl başarılı olabilirim?