oncelikle bu hastalikla mucadele eden herkese cok gecmis olsun. bende gecirdim bu rahatsizligi nekadar SIKINTILI oldugunu tahmin edebiliriyorum. hastalik ciktigindan buyana 4 tane dermatologa gozuktum bir suru tahlilller yapildi hastaligim aktif ve yogun olarak yaklasik 1 ay kadar surdu anjio odem denilen yani yuzde dudaklarda gozlerde hatta bogaz icinde sisliklerimde oldu bu durumda hemen acile gidilmesi en iyi secenek olucaktir. cunku bogazin sismesi cok tehlikelidir. ben bu sure zarfinda antihistaminik bazi ilaclar kullandim. bunlardan bir tanesi aerius digeri ise singul air di. suan cok az kizarikligim olusmasina ragmen hala bu ilaclari kullaniyorum. yanliz eger bu hastaliga yakalandiysaniz mutlaka iyi bir diyet yapmaniz gerekmektedir. bana doktorun soyledigi bu alerjik durumu tetikleyen bazi gidalardan uzak kalmalisiniz. bunlar ; peynir sut yumurta katkili yiyecekler ( hazir pizzalar hamburgerler vs) ketcap mayonez portakal mandalin limon tursu sucuk salam sosis cilek findik fistik cips kola ve diger boyali icecekler icetea vs gibi baharatlar alkol ozellikle mayali ickiler bira ve sarap domates patlican cilek kivi ananas bitki caylari bunlardan bir sure uzak kalinmali ilik dus alinmali ve antihistaminik ilaclari duzenli olarak kullanip en onemli etken olan stresten uzak kalinirsa bu hastaligi kisa surede yenme ihtimali cok yuksek olucaktir. burada bu hastaligi tetikleyen seyin ne oldugunu da bulmak cok onemlidir benim tozlara ve kimsayal maddelere karsi kronik bir alerjim var oyuzden bu ilaclari surekli kullanmak durumundayim. ama size ne dokundugunu tespit edebilirseniz daha hizli iyilesebilirsiniz bunlar tozlar kimyasal maddeler parfumunuz kullandiginiz cilt bakim urunleri sampuaniniz hatta halilarda olusan mikroplar bile neden oluyo olabilir.