Arama

Akademi (Oscar) Ödülleri - Tek Mesaj #10

Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
18 Şubat 2012       Mesaj #10
Avatarı yok
Yasaklı
2012 Oscar Ödülleri İçin Geri Sayım

Bu yıl 84. kez sahiplerini bulmaya hazırlanan Oscar ödülleri için geri sayım sürüyor. Ödüllerin dağıtılmasına 12 gün kalırken, törende ödülleri sahiplerine bazıları Oscar ödüllü çok sayıda ünlü yıldız verecek.

Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, 84. Oscar Ödülleri töreniyle ilgili ayrıntılara yer verirken, gecenin ana sunuculuğunu Billy Crystal üstlenecek.

Törenlerin değişmez ismi haline gelen Crystal, Oscar gecesini sunmak üzere dokuzuncu kez sahnede olacak.Penelope Cruz, gecede ödül verecek isimler arasında bulunuyor.

Woody Allen'ın kamera arkasına geçtiği "Vicky Cristina Barcelona" adlı 2008 yapımı filmdeki rolüyle "En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu" ödülünü kazanan Cruz, bu filmde takıntılı davranışlarıyla tanınan güzel bir ressam Maria Elena'yı canlandırdı.

Cruz, 2006 yılında "Volver" filmindeki Raimunda rolüyle "En İyi Kadın Oyuncu", 2009 yılında "Nine" filmindeki Carla rolüyle de "En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu" dalında altın heykelciğe aday gösterildi.Oscarlı bir başka ünlü isim olan Halle Berry de gecede ödül sunacak.

"Monster's Ball" filmindeki rolüyle "En İyi Kadın Oyuncu" dalında Oscar ödülü kazanan oyuncu, 2001 yılındaki bu törende heyecan ve sevinçten dakikalarca ağlamasıyla dikkatleri üzerinde toplamıştı. Berry'nin Tom Hanks ve Hugh Grant ile kamera karşısına geçtiği "New Year's Eve" adlı yapım, geçen yıl Aralık sonunda izleyiciyle buluştu.

"Charlie'nin Melekleri"nin yıldızı Cameron Diaz ve Oscarlı oyuncu Angelina Jolie de gecenin sunucularından.

"Girl, Interrupted" filmindeki rolüyle 1999 yılında "En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu" ödülünü kazanan Jolie, 2008'de de "Changeling" adlı yapımdaki rolüyle de Oscar'a aday gösterildi.

Gecede ödül sunacak ünlüler arasında Tom Hanks, Tom Cruise, Jennifer Lopez ve Emma Stone da bulunuyor.

Ünlü Fotoğrafçının Objektifinden 20 Aday

Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi tarafından düzenlenen organizasyon kapsamında tanınmış fotoğrafçı Douglas Kirkland'ın imzasını taşıyan "Out of Character" adlı sergi, Beverly Hills'te kapılarını açacak.

Oscar'a aday gösterilen 20 ismin fotoğraflarının yer aldığı sergide Brad Pitt'ten Michelle Williams'a, Gary Oldman'dan Meryl Streep'e değin ünlülerin portre çekimleri bulunuyor.

Kirkland'ın "En İyi Kadın Oyuncu", "En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu", "En İyi Erkek Oyuncu" ve "En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu" dallarındaki adayları fotoğrafladığı çalışma, 24 Ocak'tan itibaren 2 hafta içerisinde gerçekleştirildi.

Sergi, 28 Mart'a kadar izlenime sunulduktan sonra portreler, Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi Margaret Herrick Kütüphanesi'ndeki fotoğraf koleksiyonuna konulacak.

Yaklaşık 50 yıldır fotoğraf sanatıyla uğraşan Kirkland, Elizabeth Taylor, Marilyn Monroe, Orson Welles, Audrey Hepburn ve Paul Newman gibi sinema efsanelerini fotoğrafladı.

Aynı zamanda da tanınmış bir set fotoğrafçısı olan Kirkland, aralarında "Neşeli Günler", "Titanik", "Kırmızı Değirmen" gibi filmlerin de bulunduğu 100'ü aşkın yapımın setinde görev aldı.

Kirkland, son olarak Avustralya'ya giderek Baz Luhrmann'ın "The Great Gatsby" adlı filminin setinde fotoğraf çekti.

Şövalye Oscar

Akademi ödülleri, 1929 yılından bu yana Los Angeles'ta yılda bir kere ve çoğunlukla şubat ayında düzenlenen törenle sahiplerini buluyor.

Oscar heykelciğinin ismini nereden aldığı konusunda farklı rivayetler bulunmasına karşın iddialar iki noktada yoğunlaşıyor.

Amerikan Film Akademisi'nin sekreteri ve yardımcı yönetmen Margaret Herrick'in "Oscar Amca"sına benzediği için isminin "Oscar" olduğu yönünde rivayet bulunan altın heykelciğin Bette Davis'in, onu ilk eşi Harmon Oscar Nelson ile özdeşleştirdiği için bu adı aldığı da söyleniyor.

Ödüller 1929 yılından bu yana dağıtılırken, akademi tarafından Oscar ismi 1939'dan itibaren kullanılmaya başlandı.

Uzunluğu 13,5 inç ve yaklaşık 3,85 kilogram olan Oscar heykelciği, önce bir metal alaşımdan imal ediliyor, daha sonra bakır, nikel, gümüş ve son olarak da 24 karatlık altınla kaplanıyor.

Metro-Goldwyn-Mayer'in baş sanat direktörü Cedric Gibbons tarafından dizayn edilen altın heykelcik, Los Angeleslı sanatçı George Stanley tarafından yapıldı.

Cedric Gibbons'ın tasarladığı eli kılıçlı şövalyenin üzerinde bulunduğu film makarasının beş halkası, oyuncular, film yazarları, yönetmenler, yapımcılar ve teknisyenleri temsil ediyor.

1 Dolara Satılabiliyor

Oscar heykelciğini kazananlara bu ödülü satamama şartı getirilirken, onlara sadece ödülü daha sonradan istememeleri halinde 1 dolara akademiye satabilme şansı tanınıyor.

Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, farklı dallarda ödüller verirken, bir yapımın "En İyi Film" dalında Oscar'a aday gösterilebilmesi için 40 dakikadan uzun olması ve Los Angeles sınırları içinde en az bir sinemada paralı gösteriminin gerçekleştirilmesi, gösterimin de en az 1 hafta sürmüş olması şartı aranıyor.

Akademinin tüm üyeleri kendi dallarında ödül için adaylarını önerirken, tüm üyeler "En İyi Film" kategorisi için oylamaya katılabiliyor. Tüm dallardaki adayların belirlenmesinin ardından ödülü kazananların saptanması için ikinci bir oylama gerçekleştiriliyor.

Kazananların belirlenmesi için oy pusulalarının gönderilmesi ve adaylar yemeğinin ardından kazananların belirlenmesi için oylama, 21 Şubat'ta sona erecek.

Oscar ödülleri, 26 Şubat Pazar günü Kodak Tiyatrosunda düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak. Tören, dünyanın 225 ülkesindeki televizyon kanallarınca naklen yayınlanacak.


Kaynak:CNN(15 Şubat 2012,10:38)