Arama

Yapay Zeka - Tek Mesaj #12

Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
23 Şubat 2012       Mesaj #12
Avatarı yok
Yasaklı
İnsanlardan Daha Akıllı Program Yazıldı!

İsveçli araştırmacılar tarafından geliştirilen bir program, insan zekasını ezip geçti.Bugünkü bilgisayarların insanları alt edecek seviyede bir aklı bulunmuyor. Ancak İsveçli bir grup araştırmacı, "insanların yüzde 96'sından daha akıllı" yani "150 IQ puanına sahip" bir yapay zeka geliştirmeyi başardı.

University of Gothenburg'da geliştirilen program, sözlü olmayan, örneğin belirli şekil veya sayıların diziliminden sonra, hangi şekil veya sayının gelebileceğini tahmin etmeyi temel alıyor. Program, insanların görebildiği desenleri görebilmek için bir takım desen algoritmalarından faydalanıyor.

Program, soruları test çözer gibi şıklar arasından seçim yaparak çözmüyor. Bunun yerine desenlerin psikolojik bir modeli oluşturuluyor ve sonuca varmak için mantık yürütüyor. Bu sayede görsel tabanlı sorularda performans düşük olsa da, matematiksel sorularda dahice puanlar elde edebiliyor.

Program, finansal veri gibi psikolojik özelliğe sahip olan alanlarda kullanılabiliyor ancak bazı kısıtlamaları da var. Örneğin psikolojinin dahil olmadığı hava durumu verilerinde o kadar da iyi çalışmayabiliyor.


Kaynak:CHİP(21 Şubat 2012,00:02)

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.