Arama


Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
Ziyaretçi
25 Şubat 2012       Mesaj #9
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
Nikah memuru olmak için devlet memuru olmanız ve bir belediye çalışanı olmanız yeterli olacaktır. Tabi ki nikah memuru kadrosuna atanmanız belediye başkanınca onaylandıktan sonra nikah kıyma yetkisine sahip olabilirsiniz. İşçi statüsünde kadrolu olsanız dahi kesinlikle nikah kıyma yetkisine sahip olamazsınız. Bahşiş olayına gelince her zaman olmasa da ve yasal olmasa da ara sıra bahşiş durumları oluşabiliyor.

Bunu da doğal karşılamak lazım çünkü Türkiye'de düğün bitmez. Nikah memurları da mesai saatleri dışında (belediyelerin durumuna göre) memur olmalarına rağmen haftanın 7 günü (akşamlar dahil) çalışmaktalar.

Riskli yönleri bulunmaktadır. Kadınların iddet yani 300 günlük hamile olabilme(eski evlilik) süresinden önce ya da yaşı evlilik ehliyetine uymadan dikkatten kaçan evliliklerde evrakta sahtecilik suçundan mahkeme önüne çıkma riski de bulunmaktadır. Yani nikah memurları sadece "gelin hanımı ya da damat beyi zevceliğe kabul ediyor musunuz? " ifadeleri ile yapılan bir meslek değil. Evrak takibi de gerektiren bir meslektir.