Arama


Candy_Girl - avatarı
Candy_Girl
Ziyaretçi
25 Şubat 2012       Mesaj #10
Candy_Girl - avatarı
Ziyaretçi
Estetik burun ameliyatı (Rhinoplasty) için başlıca iki teknik vardır. Bunlardan birincisi kapalı burun ameliyatı ve ikincisi de açık burun ameliyatlarıdır. Kapalı burun ameliyatlarında bütün operasyon burun içinde yapılan kesiler yoluyla olur. Ancak kapalı teknikte burun ucu asimetrileri, nefes almaları önemli olan nazal valve problemleri gibi sorunların çözümü açısından operasyon sahasının bütününün cerrah tarafından tam olarak değerlendirilememesi gibi dezavantajları vardır. Açık burun ameliyatlarından, burun anatomisi tamamen görünür olduğundan avantajları çoktur. Burun ucu asimetrileri giderilmesinde nazal valve sorunlarının çözümünde ameliyatın çözümü açısından çok avantaj sağlar.

Burun ameliyatlarından günümüzle en çok tercih edilen teknik, açık burun ameliyatlarıdır. (Open Rhinoplasty) Burun ameliyatlarında belirli basamaklar vardır. Bunlar burun sırtındaki kemerin törpülenmesi, burun ucu kıkırdaklarının şekillendirilmesi, burun boyunun kısaltılması ve burun kemiklerinin kısaltılmasıdır. Ancak bur aşamalar her burun deformiterine uygulanacak diye bir kural yoktur. Hastanın burun deformiterine göre yani kişiye özel olarak bu aşamalardan bazıları yapılabileceği gibi, bunlara ek olarak başka işlemlerde yapılabilir. Burun estetiği ameliyatı sonrasında burnun üstüne plastikten yapılma bir alçı yerleştirilir. Alçı ortalama bir hafta sonra çıkartılır. Burun yüz anatomisinde oranlar açısından en dikkat çekici yapıdır. Yüz anatomisinde yüzün diğer bölümleriyle orantılı, estetik ölçülere uygun bir burun, kadın ve erkek güzelliği açısından vazgeçilmez bir yapıdır.
Burun estetiği operasyonları (Rhinoplasty) kızlarda 17, erkeklerde 18 yaşından itibaren yapılabilmektedir. Rhinoplasty ameliyatı genel anestezi (tam narkoz)altında yapılır. Ameliyatın ortalama süresi 1-3 saat arasında değişebilir. Rhinoplasty sonrası hasta aynı gün taburcu edilebileceği gibi bir gece hastanede kalabilir.

Ameliyat öncesinde burun deformiter, ameliyatı yapılacak olan cerrah tarafından bilgisayar ortamında analiz edilir. Hastanın sadece burun tasarımı yapılır. Ayrıca unutulmaması gereken en önemli şey burunun fonksiyonel açıdan değerlendirilmesidir. Yani ameliyat öncesi burun nefes alma güçlükleri açısından değerlendirilir. Estetik burun ameliyatı (Rhinoplasty) esnasında mutlaka varsan nefes alma sorunları giderilmelidir. Burunda deviasyon, konka hipertnofileri (et büyümeleri), nazal valve (kapak sorunları) operasyon esnasında düzeltilir. Ameliyat sonrasında burunda bir ağrı meydana gelmez. Göz çevresinde birinci hastanın sonunda kaybolan şişme ve morarmalar olabilir. Tampon kullanımı burun için eğriliklerin derecesine ve yapışıklıklar olup olmamasına bağlıdır. Tamponlar alınmalar sırasında ağrı meydana gelmez. Burun ameliyatı sonrasında alçı çıkarıldıktan sonra erken dönemde dahi yeni burunda meydana gelen olumlu değişiklikler gözlenir. Burun operasyonu sonrasında burun şekillenir son halini alması için belli bir süre geçer, bu süreye iyileşme süreci denir. Bu dönem kişiden kişiye değişmekle beraber ortalama 6-10 ay kadar sürer. Bu süreç hastanın operasyon geçirdiğini bilmeyen birisi fark edemez. Burun ameliyatları sonrasında amaç doğal görünümlü, nefes alma sorunlarını olmayan yeni bir burun meydana getirmektir.

Merkezimizde operasyon öncesinde bilgisayarlı burun analizi yöntemiyle hastanın yüzüne uygun en ideal burun şeklini planlıyoruz. Bazı burun değerlendirmelerinde sadece burun ucu cerrahi yöntemiyle burun deformiterler düzeltilebilir. Bu tarz operasyonlar sonrasında iyileşme süreci daha kısa olmaktadır. Burun operasyonu geçirip hala burun şeklinden şikayetleri olan hastalar tekrar operasyon edilebilir. Bunun için belli bir süre geçmesi gerekir. Rhinoplasty adı verilen bu operasyonlar estetik görünümlü bir burun elde etmek mümkündür.