Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
26 Şubat 2012       Mesaj #5
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Öncelikle Selamlar..
Ben de 1-2 gündür birşeyler okuyorum ve soruyorum.Öğrendiklerim çok basit.
1-Veteriner olmak için herhangi bir liseden mezun olabilirsiniz ister düz ister meslek ister anadolu lisesi şuanki zaman için bunlar farketmiyor.
2-Fen içerikli derslerinizin iyi olması gerekir ilkokul/lisede daha çok matematiği anlamaya çalışalım arkadaşlar biliyorum çoğu insanın kafası matematiğe çalışmıyor bu doğal birşey olabilir anlamayabiliriz ama en azından ezberimizin iyi olması gerekir gördüğümüz konuları ezberlersek en azından 2-3 soru daha fazla çözebiliriz.ÖNEMLİ OLAN OKUMAK! Bunun yanında dediğim gibi Fizik-Kimya-Biyolojinin lisede iyi olması işinize yarıyacaktır.Fakültede zaten bütün dersler bu 3lü üzerine kurulmuştur.
3-Fakültelere normal bir şekilde çalışarak dahi girebilirsiniz fakat duyduğuma göre dersler çok ağır ve zormuş ama bu işi gerçekten isteyen bir insan bunları düşünmemelidir gayret edip çabalamalıdır veterinerlik fakültelerinde okuyup şuanlık iletişime geçebildiklerim hep kazanabildiklerini veya kazanmak üzere olduklarını söylüyorlar bu yüzden gerçekten düzenli çalışmaya adapte olmalısınız.Son olarak şunu söylemek istiyorum..
EN ÖNEMLİ OLANLAR ŞUNLAR:
1-FEN İÇİNDEKİ DERSLER VE DALLARIN İYİ OLMASI
2-İYİ BİR HAFIZAYA SAHİP OLMAK VE GÜÇLÜ EZBERLEME BECERİSİ
3-ÇEVRENİZİN OLMASI VE BU İŞİ YAPANLARDAN BİLGİ EDİNEBİLMEK
4-GERÇEKTEN ZORLUKLARA KARŞI YILMAMAK VE HİÇ DURMADAN DEVAM ETMEYE ÇALIŞMAK!!

BAKINIZ Veteriner Hekim
Son düzenleyen Safi; 21 Mart 2019 19:52