Arama

Wilhelm Conrad Röntgen - Tek Mesaj #7

bloom22 - avatarı
bloom22
Kayıtlı Üye
3 Mart 2012       Mesaj #7
bloom22 - avatarı
Kayıtlı Üye
Wilhelm Conrad Röntgen
  • Tarihi: 27-Mar-1845
  • Doğum Yeri: Lennep, Almanya
  • Ölüm: 10-Şubat-1923
  • Ölüm Yer: Münih, Almanya
  • Ölüm nedeni: belirtilmemiş
  • Kalıntılar: Buried, Alter Friedhof, Giessen, Almanya
  • Irk veya Etnik: Beyaz
  • Cinsel yönelim: Düz
  • Meslek: Fizikçi
  • Uyruk: Almanya
  • Yönetici özeti: X-Işınları Bulundu
Mart 1845 27. üzerinde Lennep doğan Alman fizikçi. O Hollanda'da onun erken eğitim aldı, sonra 1869 yılında doktorasını aldı Zürich, eğitim için gitti. Daha sonra 1874 yılında ikinci üniversite privat-doçent olma, Strassburg az sonra Würzburg'da Kundt ve asistanı oldu. Ertesi yıl Hohenheim Tarım Akademisi'nde matematik ve fizik profesörü olarak atandı ve 1876 yılında o olağanüstü profesör olarak Strassburg döndü. 1879 yılında Giessen, o Würzburg için aynı kapasitede kaldırıldı 1885 yılında nereden at Fizik Enstitüsü fizik ve yönetmen sıradan bir profesör seçildi. Bu onun adını başta bilindiği keşfi, Röntgen ışınlarının yaptığı ikinci yerindeydi.

Gazlar ile elektrik iletim üzerine oldukça bitkin vakum tüplü deneme ise 1895 yılında, o bir kağıt ekran yakın yalan oldu platinocyanide baryum, kaplı olduğunu fark ettim, tüpten yayılan bazı radyasyon etkisi altında floresan oldu, hangi zaman siyah bir karton kutu içine edildi. İleri araştırmalar bu radyasyonun sıradan ışık opak çeşitli maddelerin geçme güç vardı ve ayrıca bir fotoğrafik plaka etkileyen gösterdi. Bu davranış, özellikle yansıma ve kırılma açısından birkaç yönden, içinde meraklı olmak, şüphesiz boyuna titreşimleri nedeniyle olduğunu ışık olarak veya üzerine baktı edilecek olup olmadığı fikrini ortaya çıktı ve o hipotez ortaya koymak için önderlik etti sıradan ışık gibi enine olanlar için eter, ama doğası gibi mevcut belirsizlik görünümünde, o X-ışınları denir.

Bu keşif için o zaten göstermişti Philipp Lenard,, ile birlikte, 1896 yılında Royal Society Rumford madalya aldı olarak da katot ışınlarının bir kısmını alüminyum gibi metal ince bir tabaka ile geçebileceği Heinrich Hertz, vardı . Röntgen de esneklik, kapilarite, kristalleri ısı iletimi, farklı gazların ısı-ışınları emme, piezoelektriklik, polarize ışığın elektromanyetik dönme, vb dahil olmak üzere fiziğin çeşitli dalları, araştırmalar yapılan
  • Baba: (clothmaker ve tüccar)
  • Annesi: Charlotte Constanze Frowein
  • Eşi: Anna Bertha Ludwig (m. 1872 d 1919.)
  • Kızı: Josephine Bertha Ludwig (1887 yılında, 6 yaşında kabul edilen, dau Anna'nın kardeşi.)
  • Lise: Martinus Herman van Doorn Enstitüsü (yatılı okul)
  • Lise: Utrecht Teknik Okulu (sınırdışı)
  • Üniversite: Utrecht Üniversitesi (1865 katıldı)
  • Üniversite: Zürich Doktora, University (1869)
  • Profesör: Öğretim Üyesi, Strasbourg Üniversitesi (1874)
  • Profesör: Hohenheim Tarım Akademisi, Württemberg (1875)
  • Profesör: Strasbourg Üniversitesi (1876-1879)
  • Profesör: Fizik Koltuğu, Giessen Üniversitesi (1879-1888)
  • Profesör: Fizik Koltuğu, Würzburg Üniversitesi (1888-1900)
  • Profesör: Fizik Başkanı Münih Üniversitesi (1900-1920)
1901 Nobel Fizik Ödülü
  • Rumford Madalyası 1896 (Philipp Lenard ile)
  • Matteucci Madalyası 1896 (Philipp Lenard ile)
  • Tedbir gama radyasyon (eskimiş) Birimleri
  • Kimyasal Eleman adaşı Röntgenyum (Rg, 111)
Son düzenleyen Safi; 6 Kasım 2016 18:11