PARAA..
Arkadaşlar bizimdde münazaramız var biz parayı seçtik. Size yardımcı olurmu billemem
Para güçtür ilk çağlarda para durumu olmayanlar okuyamıyordu para olmazsa eğitimde olmaz Para olursa eğitimde olur o tekrar paraya dönüşür aynı zamanda örneğin Arjantinde okur-yazar oranı çok yüksek ama ekonomisi gelişmediği için iyi bir yerde değil. Parayı doğru kullanmak için iyi bir eğitim gerekir fakat kullanılmayacak para olmadıktan sonra eğitimin de hiçbir önemi kalmaz. Kısaca para eğitimin yolunu açar ikisi de Ülkeyi kalkındırır ama para kaynaktır. Paran varsa iyi eğitim koşulları sağlayabilirsin. Hemde dışa bağlı kalmazsın. Eğer paran varsa diğer ülkelerin gizli sömürgesi değil kendi kalkınmanı kendin sağlarsın. İyi bir eğitim için para lazım para varsa eğitim için gerekli yatırım yapılır. Ülke açısından düşünürsek para varsa okullar açılır. eğitim için öğretmenler okula alınır. ama para yoksa okulu nasıl açacaksınız.?
Hem devlet okullarında araç-gereçleri okul karşılamıyor. Kıyafet,kantin masrafı ve de okul aidatı oluyor bunları okul bedava mı yapıyor sizce..? Bunları eğitim ile nasıl alabileceksiniz? Siz okuyunca kantinci size yemekleri bedava mı verecek sanıyorsunuz. Mesela bizim okulumuz kolej her şeyi bedava veriyor ama bu okulu açarken hiç mi masrafa girmediler hiç mi kıyafet okul araç gereçleri okul alımına para vermediler? Eğitimde görüyoruz fakat öğretmenler bedava mı okutuyor bizi...? Mutlaka bize öğrettikleri için maaş da alıyorlar. Para olmazsa okul ne için var...?