Arama


Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
14 Mart 2012       Mesaj #38
Avatarı yok
Yasaklı
Laboratuar Ortamındaki Embriyodan Meydana Gelen Vaşak



Nesli tükenmek üzere olan bir vaşak türünün mensubu olan Chrystal, laboratuvar ortamında döllenen embriyodan dünyaya gelen ilk 'siyah ayaklı kedi'...

ABD'de bir ev kedisinin karnında hayata merhaba diyen Chrystal, laboratuar ortamında döllendikten sonra dünyaya gelen ilk ''siyah ayaklı kedi'' oldu.

Dünyada kedigiller familyasının en küçük bireyleri arasında yer alan, boyları ev kedilerinden bile küçük olan siyah ayaklı kedi türü Afrika'daki en küçük vaşak türü olarak biliniyor.



Nesli tükenmekte olan türler hakkında bilimsel araştırmalar yapan Audubon Center for Research of Endangered Species adlı kuruluştan Earle Pope, Chrystal'ın 6 Şubat'ta kendi kuruluşlarının New Orleans kentindeki kompleksinde dünyaya geldiğini belirtti.

Nesli Tükenen Türlere Çare Olabilir



Pope, Chrystal'ın, sayıları azalan türlerin embriyolarının başarıyla ev kedilerinin rahmine yerleştirilebileceğinin bir kanıtı olduğunu vurguladı.



Halen Güney Afrika'da yaşayan ve adını siyah renkleriyle dikkati çeken ayak tabanlarından alan bu vaşak türünden dünyada sadece 10 bin kadar kaldığı sanılıyor.


Kaynak:AA(14 Mart 2012,11:23)
Son düzenleyen Safi; 9 Kasım 2015 00:13