Arama


kompetankedi - avatarı
kompetankedi
VIP Bir Dünyalı
14 Mart 2012       Mesaj #2
kompetankedi - avatarı
VIP Bir Dünyalı
Muhtemelen sıvı kristal diye bahsettiğimiz ekran camına bastırmadan dolayı zarar vermişsiniz gibi gözüküyor. Genellikle ekranın bu yuzeyı neredeyse 1-2 mm kalındığında ince hassas bir camın önünde bulunan şefaf koruyucu bantla desteklidir. Bu cam da iletken yollar vardır. Dikey ve yatay (Horizantal & Vertical) sinyallerin dağıtımı bu hassas camın üzerindeki bu yollarla sağlanır ve bunu sağlıyan elektronık devreler şerit çoklu kablolarla veri iletimi sağlar.

Günümüzde coklu kablolar okadar inceltirlmiştirki bir koli bandı kalınlığında plastik şeridin içine kablolar döşenmektedir.

İşte bu hassas veri iletimi aynı hassasiyetteki bu cama yapıştırma yoluyla iletir. Siz eğer bu temizlik aşamasında cama dışardan baskı uygularsanız önce ekranda baskı yaptığınız alanda bir murekkeplenme bir kararma görürsünüz. Bu baskıyı daha fazla artırdığınız oluşucak hasarlardan biri sizin de sorunuz olan camdakı ufak çatlamalardır. Bu catlama gözle göremeyeceğiniz kenar ve köşelerde oluşr ki bu plastik panelin arkasında olur. Daha da fazla bsınç uygulamasındada aşina bir şekilde ekranda çatlar oluşur bunlarda gözle görülebilir.

Açıklamalardan yola cıkarsak sizin ekranınızın likid cam dediğimiz iletişim temas noktalarında çatlama var. Bu çatlama temassızlık yapıp bazen sorun yokmuş gibi gözüksede ısınma sarsma vb fiziksel darbelerde açığa çıkacaktır.

Sorunun çözümü yoktur o parçanın değişmesi gerekmektedir.