Arama


Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
16 Mart 2012       Mesaj #42
Avatarı yok
Yasaklı
Uzun Burunlu Küçük Deve Fosilleri

Panama'da yaklaşık 17 milyon yıl önce uzun burunlu küçük develere ait 5 fosil bulundu."Journal of Vertebrate Paleontology" dergisinde yayınlanan makaleye göre, bilimadamları, yaklaşık 17 milyon yıl önce Panama kanalında tropik yağmur ormanlarında yaşayan uzun burunlu küçük develere ait 5 fosil buldu.

Fosillerden 4'ü en fazla 1 metre uzunluğundaki daha büyük bir türe ait iken, bilimadamları, diğerinin, 60 santimetre uzunluğunda olduğunu, develerin hörgüçlerinin bulunmadığını, dişlerinin timsahlarınkine benzediğini açıkladılar.

Florida Üniversitesi'nden araştırmacı Aldo Rincon'un, fosilleri, Panama kanalının yeni kargo gemilerine yer sağlamak için genişletilmesi çalışmaları sırasında bulduğu belirtildi.

Rincon ile birlikte Panamalı ve Amerikalı diğer bilimadamlarının, bölgede yaptıkları incelemelerde tarih öncesi dönemden kalma at, kaplumbağa ve kılıçbalığı fosillerine de rastladıkları bildirildi.

Smithsonian Tropik Araştırma Enstitüsü'nde görevli bilimadamı Carlos Jaramillo, bölgede "küçük bir köpeğe" benzeyen bir deve bulmayı asla ummadıklarını ifade ederek, "Bu gerçekten bir sürpriz oldu" dedi.

Bilimadamları, develerin, keskin dişlerini gür bitki yapraklarını ve meyveleri yemek için kullandıklarına inanıyor.Araştırmacılar, uzun süredir Panama kanalının 3 buçuk milyon yıl önce oluştuğunu düşünüyordu, ancak bir deve türünün 17 milyon yıl önce bölgede yaşadığının keşfedilmesiyle bu hipotez sorgulanmaya başladı.


Kaynak : CNN / Journal of Vertebrate Paleontology (15 Mart 2012,12:59)