merhaba hocam. 13 yaşında oğlumun mr sonucunu yazmak istiyorum ve bana yol göstermenizi istiyorum.oğlu 2,5 yaşında tuvalat eğitimini aldı fakat kısa bir süre sonra gece ve gündüz olmak üzere idrar kaçırmaya başladı.6 yaşında bu sorun düzeldi ama 7 yaşın sonlarında sürekli kaka kaçırmaya başladı ve bu sorun halen devam ediyor.enkopresiz tanısıyla izmirde birçok hastanede incelendik ama bir sonuca varamadık.nöroloji,pskiyatri,nefroloji vb.alanlarda tetkikler yapıldı. size bugün çıkan mr sonucunu yazmak istiyorum .evladımı çok seviyorum bakmaya bile kıyamıyorum yardımınıza ihtiyacım var.saygılar. lomber aks düzleşmiştir. L4-5 invertebral diskinde minimal santral posterior protrüzyon mevcuttur. tekal kese anteriordan basılanmıştır.her iki nöral foramen diskopati ve faset hipertrofasine sekonder daralmıştır. L5-S1 intervertebral diskinde diffüz annüler taşma mevcuttur.her iki nöral foramen faset hipertrofisine sekonder daralmıştır. inceleme alanına giren rektumun distande olduğu dikkati çekmektedir. Bizi genel çocuk doktoru muayene etti ve EMG çekilerek beyin cerrahi bölümüne gönderdi.1 ay sonraya randevu aldık aydın Adnan menderes üniversite hastanesinde asistan doktorda muayenemiz yapılacak.ben vakit kaybetmek istemiyorum.yıllardır ordan oraya gönderildik ve bir sonuç elde edemedik.yardımınızı bekliyorum.şuan kısaca yazdım ama 3 yaşından itibaren çok farklı sorunlarda yaşadık.isterseniz ayrıntılı bir şekilde zaman sıralamasına göre onlarıda yazarım.en kısa zaman içinde bizi yönlerdirmenizi bekliyorum.ışığımız olurmusunuz.saygılarımla..