Arama

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
24 Mart 2012       Mesaj #67
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
hasta yakını adlı kullanıcıdan alıntı

kardeşim 18 yaşında ve 14 yıldır kekeme bunun için bir çözüm arıyorum

selamu aleykum arkadaşlar.yaşım 22 bende bu illetten çok çektim.ilk başlarda bu sorun okul olduğu zaman sınavlar olduğu zaman sık sık olurdu takılırdim ama yaz tatillerinde yüzde yüz düzelirdim sonra çok kötü oldum herzaman her türlü ortamda kekelemeye başladım.bunu düzeltmek için tedavi olmaya karar verdim gittiğim tedavi oldum bir süre sonra eskisinden daha kötü oldum.bende son 2 aydır sesli kitap okuyorum ve ayna karşısında toplum içindeymişim gibi konuşuyorum.kendimi ayna karşısında konuşurken çok çok sıkıyorum heyecanlanmaya korkmaya çalışarak konuşuyorum o ortamı yarattıktan sonra takılmaya kekelemeye başladım Msn Happy bunu hemen hemen hergün yapıyorum Msn Happy ama buda yetmiyor mümkün olduğunca çok konuşuyorum sosyalleşyorum sonuç=arkadaş ortamlarında tanıdığım kişilerle samimi olduğum insanlarla konuşurken yüzde yüz iyileşme oldu Msn Happy ama yeni girmiş olduğum ortamlarda en kötü ihtimal yüzde 85 bir düzelme oldu Msn Happy hala sesli sessiz kitap okuyorum. Ve bu sorunu tamamen kafamdan sildm silmeye çalışıyorum. evde bol bol kelime çalışmaları yapın örneğin a harfini 5 defa söyleyim a harfiyle başlayan kelimelerin hepsini soyleyin bunları hergün yapın nefes çalışmalarınıda yapın hergün bunları ne kadar çok yaparsanız geriye dönüşler o kadar azalacaktır.gerçeği şu ki şuan kendi kendime keşke tüm sorunlarım böyle basit olsaydı diyorum Msn Happy psikologa da gidin sorunlarınız varsa harfiyen anlatın onun da faydası olabilir.