12 Ekim 2006
TÜKETİCİ KREDİLERİ 43,4 MİLYAR YTL'YE ÇIKTI
ANKARA (A.A) - Tüketici kredileri, 6 Ekim itibarıyla 95,5 milyon YTL artarak 43 milyar 437,9 milyon YTL'ye çıktı.
Söz konusu krediler, 29 Eylül tarihi itibarıyla 43 milyar 342,4 milyon YTL düzeyinde idi.
Tüketici kredileri kapsamında konut kredileri 21 milyar 146,5 milyon YTL, taşıt kredileri 6 milyar 486,7 milyon YTL, diğer krediler 15 milyar 804,8 milyon YTL olarak hesaplandı.
Tüketici kredilerinin 11,9 milyar YTL'si kamu bankaları, 27,5 milyar YTL'si özel bankalar, 4,1 milyar YTL'si de yabancı bankaları içeriyor.
Bireysel kredi kartları ise 6 Ekim itibarıyla 20 milyar 202,2 milyon YTL'den 20 milyar 279 milyon YTL'ye çıktı.
YTL cinsinden bireysel kredi kartlarının 8 milyar 13 milyon YTL'si taksitli, 12 milyar 238,8 milyon YTL'si taksitsiz kredi kartından oluştu.
Tasfiye olacak tüketici kredileri ve bireysel kredi kartları toplamı da, bir hafta içinde 5,2 milyon YTL artarak 1 milyar 939,5 milyon YTL'ye çıktı. 12 Ekim 2006
TMSF'DEN KABLONET AÇIKLAMASI... -''KABLONET'E AİT İŞ YERLERİNDEKİ MALLAR, HACZEDİLEREK ŞİRKET ÇALIŞANLARINA YEDİEMİN OLARAK TESLİM EDİLMİŞTİR''
İSTANBUL (A.A) - Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Kablonet'e ait bazı il ve ilçelerde bulunan iş yerlerindeki malların haczedilerek şirket çalışanlarına yediemin olarak teslim edildiğini bildirdi.
TMSF'den yapılan açıklamada, kurumun amme borçlularından Kablonet İletişim Sistemleri San. ve Tic. AŞ hakkında 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun kapsamında takip yapıldığı hatırlatıldı, bu kapsamda Kablonet'e ait Ankara, Antalya, İstanbul, İzmir, Tekirdağ, Yalova ve bazı ilçelerde bulunan kablolu TV yayın makineleri dahil iş yerlerindeki malların haczedilerek şirket çalışanlarına yediemin olarak teslim edildiği bildirildi.
Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme AŞ'nin hacizli malların kendisine ait olduğu iddiası ile davalar açtığı anımsatılan açıklamada, bu doğrultuda mahkemelerden hacizlerin ertelenmesini ve satış işlemlerin durdurulması konusunda tedbir talebinde bulunulduğu, bazı dosyalarda tedbir talebinin kabul edildiği bazı dosyalarda ise reddedildiği belirtildi.
Açıklamada, mahkemece, haczin ertelenmesi konusunda tedbir kararı verilmeyen Ankara, Antalya, İstanbul, İzmir, Çorlu, Yalova ve Gebze'de bulunan hacizli malların bir kısmının bugün teknik elemanlar aracılığı ile sökülerek muhafaza altına alındığı kaydedildi. Son düzenleyen AreX; 12 Ekim 2006 15:45
Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi