Arama

Medya Haber - Tek Mesaj #1748

byseus - avatarı
byseus
Kayıtlı Üye
29 Mart 2012       Mesaj #1748
byseus - avatarı
Kayıtlı Üye
Terörün esnafa 7 yılda verdiği zarar 5 milyon lira

Gösterilerde esnafa ve vatandaşa verilen zararı devlet kasasından ödüyor.
esh7976

Terör örgütü mensuplarının şehirlerde yaptığı eylemlerin faturası halka çıkıyor. Son 7 yılda sadece İstanbul'da sivil vatandaşa verilen zararın boyutu ise milyonlarca lirayı geçti.

7 YILDA 5 MİLYON LİRA ZARAR

Devlet, 2004 yılında yürürlüğe giren "Terör ve Terörle Mücadeleden Doğan Zararların Karşılanması Hakkında Kanun" kapsamında evleri yakılan, araçları kundaklanan, işyerleri zarar gören, hayvanları telef edilen, şahsî can ve mal kayıplarına uğrayan sivil vatandaşların zararlarını, zararı belgelendirdikleri takdirde karşılıyor.

Bu kapsamda İstanbul'da da 2005 yılından beri Valilik bünyesinde oluşturulan 'Terör Mağdurlarının Zararlarını Tazmin Komisyonu' faaliyet gösteriyor. Komisyon raporlarına göre İstanbul'da 2005 yılından bu yana terör eylemlerinde can ve mal kaybına uğrayan 865 kişiye toplam 5 milyon 200 bin lira tazminat ödedi.

Başvurular 60 gün içinde yapılmalı

Komisyonun sadece sivil özel ve tüzel kişilerin zararlarını kapsadığını belirten bir komisyon yetkilisi, "Kamu kurumlarının zararlarını devlet karşılamıyor. Ayrıca terör olaylarından mağdur olan sivil vatandaşlardan da aracı kaskolu olanlar ile evi ve işyeri sigorta kapsamında olanlara da tazminat ödenmiyor." diye konuştu.

Terör olaylarından mağdur olan vatandaşların zararlarını devletten tazmin edebilmeleri için olayın yaşandığı tarihten sonra 60 gün içinde zararını belgelendirerek komisyona başvurması gerekiyor. Devletin, terör olaylarında yaralanma, sakatlanma ve ölüm hâllerinde yapacağı ödemenin miktarı duruma göre artabiliyor. Buna göre ölüm halinde hayatını kaybeden kişinin mirasçılarına yaklaşık 22 bin lira tazminat ödeniyor. Yaralanan ve sakatlananlara ise derecelerine göre tazminat ödeniyor.

Kaynak:Ensonhaber

__________

4+4+4'te 8 madde kabul edildi

TBMM Genel Kurulu'nda konuşulan 4+4+4 ile ilgili kanun teklifinin ilk 8 maddesi kabul edildi.
esh 16714

CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, TBMM Genel Kurulu'nda, zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanun teklifinin ''yok hükmünde'' olduğunu öne sürerek, teklif metnini yırttı.

Genel Kurul'da görüşmeleri devam eden teklif üzerinde söz alan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam'ın, 28 Şubat'ta ve 8 yıllık kesintisiz eğitimle ilgili şura kararının Tebliğler Dergisi'nde yayımlandığı tarihte Milli Eğitim Bakanı olduğunu söyledi.

Bunun üzerine söz alan Mehmet Sağlam, ''Şura kararlarının Bakan olduğum dönemde yayımlanması, benim o kararlara katıldığım anlamına gelmez. Şurada karar alındığında ben Bakan değildim'' dedi.Değişiklik önergesi üzerinde söz alan CHP'li Öner, konuşmasına başlamadan önce, Başkanlık Divanı'na ve Hükümet sıralarına, teklifin komisyon görüşmelerinin görüntülerinin bulunduğu CD'leri bıraktı.


KÜRSÜDE TEKLİF METNİNİ YIRTTI

Öner, ''Görüntüler incelendiğinde, bugün olmayan bir metin üzerinde çalıştığımız daha iyi anlaşılacak. Bu metin sahte evrak tanzimi hükmündedir. Olmayan bir metin imzalanarak Meclis Başkanlığı'na gönderildi. Meclis Başkanı da bunu işleme koydu'' diye konuştu. Öner, ''Yok hükmündedir'' dediği teklif metnini kürsüde yırttı.

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, teklifin 8. maddesinin kabul edilmesinin ardından birleşime ara verdi. Verilen aranın ardından Komisyon ve Hükümetin yerine oturmaması üzerine Yakut, bugün saat 14.00'te toplanmak üzere birleşimi kapattı.

Kaynak:Ensonhaber


_________

Metrobüsün mucidinden İstanbul'a öneri

Metrobüsün mucidi, İstanbul'daki trafik sorununu çözebilmek adına önerilerde bulundu.
esh2655


'Metrobüsün Mucidi' olarak kabul edilen ve Kolombiya'nın başkenti Bogota'nın eski belediye başkanı da olan Enrique Penalosa, Kiev ve İstanbul'da birkaç köprü daha yapmak istendiğini belirterek, "Oysa New York'ta kimse daha fazla köprü ya da tünel yapmaktan bahsetmiyor. Çünkü yeni köprü ve yollar yaparak trafik sorununu çözemeyeceklerini anlamışlar. Toplu taşımaya ağırlık vermeleri gerektiğini fark ettiler" dedi.

Arkitera Mimarlık Merkezi'nin Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlediği gayrimenkul sektörünün aktörlerini bir araya getiren "ArkiPARC 12 Buluşmaları"nın açılışında konuşan Penalosa, bütün vatandaşların şehrin sağladığı imkanlardan eşit bir şekilde yararlanma hakkına sahip olduğunu söyledi.

Penalosa, bir şehirde insanların parkları, bahçeleri, koşu ve bisiklet yollarını tercih etmesinin o şehrin insanlarının mutlu olduğunu gösterdiğini belirterek, iyi şehirlerin çocuklara, engellilere ve yaşlılara özgürce yaşam alanı sunduğunu kaydetti.Ülkesindeki gecekondu sorununa vurgu yapan Penalosa, sözlerini şöyle sürdürdü:


"DAHA FAZLA YOL ATEŞE BARUTLA GİTMEKTİR"

"Yıllardır devam eden gecekondulaşma sorununun çevreye de çok olumsuz etkileri mevcut. Bunu önlemek için şehrin dışından arazi satın aldık. Özel imar yerleri kurduk. Şehrin etrafındaki arazilerde izinsiz konut yapımının önüne geçmiş olduk. Zenginleştikçe daha iyi evlerimiz, şehirlerimiz ve hayatımız olacağını sanıyoruz ama zengin oldukça daha fazla araba ve trafik sıkışıklığı oluyor. Peki İstanbul'da bu problemi nasıl çözeceğiz? Daha fazla yolla bu sorun çözmek ateşe barutla gitmek gibidir. Trafik sorunlarını daha fazla yol yapmakla çözemezsiniz. Amerika'da da trafik son yıllarda daha fazla sıkışmaya başladı. Oysa daha geniş yollar yapmanın trafik sıkışıklığını önleyeceğini düşünürüz ama tam tersi oluyor. Trafik sıkışıklığın oluşturan şey, arabaların sayısı değil. Bu sadece üç nedenden biri. Bu yapılan yolculukların uzunluğu ve sayısına da bağlı. 'Araba kullanımını nasıl sınırlayabiliriz?' diye düşünüyor şimdi uzmanlar. Paris, Londra, İstanbul gibi şehirlerde geniş yollar dar bir yerde toplanıyor. Mesela Kiev ve İstanbul'da birkaç köprü daha yapmak istiyorlar. Oysa New York'ta kimse daha fazla köprü ya da tünel yapmaktan bahsetmiyor. Çünkü yeni köprü ve yollar yaparak trafik sorununu çözemeyeceklerini anlamışlar. Toplu taşımaya ağırlık vermeleri gerektiğini fark ettiler."

"GENİŞ YOL - BİSİKLET YOLU"

Penalosa, geniş yollarda otobüs ve bisiklet yolu ile kaldırımların olması gerektiğini ifade ederek, "Toplu taşımanın ilerletilmesi gerekir. Bizim Bogota'da plakalarla ilgili bir kısıtlama yöntemimiz var. Yine park alanlarının da sınırlandırılması gerekir. Park bulamayan insanlar toplu taşımaya yönelir. Dünyadaki eğilim böyle, İstanbul'da bu uygulanabilir. Yayalara iyi davranan şehirler yapmak lazım. Bir de elektrikli bisiklet kullanımı da teşvik edilmeli İstanbul'da. Ancak bunun için bir alt yapıya da ihtiyaç var. Bisiklet yolları aslında bir sembol, eşitlik sağlıyor" ifadelerini kullandı.

"OTOBÜS YOLDAN ÇIKARSA İSTANBUL'DA YOLUN İÇİNDE KALIYOR"

Ülkesinde metrodan daha hızlı yolcu taşıyan bir otobüs sistemi kurduklarını anlatan Penalosa, "Bu sistemde otobüsler için ayrı bir yol açtık. Otobüs bozulunca yoldan çıkarabiliyorsunuz ama bu İstanbul'da mümkün değil. Yolun içinde kalıyor. Ufak tefek bazı değişikliklerle bu sorunu çözebilirsiniz. Ayrıca otobüs sayısı daha arttırabilir. Otobüs kaldırıma daha yakın durmalı. Engellilerin daha rahat binebilmesi için İstanbul'un sorunları çözmek aslında teknik değil, politik bir sorun" şeklinde konuştu.

Bogota'da geniş bir bisiklet yolu açtıklarını dile getiren Penalosa, 10 binlerce insanın bisiklet kullandığını, bunun da ulaşımı büyük ölçüde rahatlattığını söyledi.

Kaldırım, yürüyüş ve park alanlarına yer ayrılması ve binaların sağlam zeminde olmasına dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Penalosa, sahilleri de özel kişilere vermek yerine kamuya açılmasının şehri güzelleştireceğini kaydetti.

Kaynak:Ensonhaber


---------- Mesaj tarihi 09:11 ---------- Önceki mesaj tarihi 08:55 ----------

Irkçı twitter mesajına hapis

Futbol maçı sırasında kalp krizi geçiren futbolcu Fabrice Muamba ile Twitter üzerinden dalga geçen öğrenciye hapis cezası verildi.

120328 TWWWwidec

Futbol maçı sırasında kalp krizi geçiren Afrika kökenli İngiliz futbolcu Fabrice Muamba ile sosyal medya sitesi Twitter üzerinden dalga geçen İngiliz öğrencinin 56 gün hapis yatacağı açıklandı.

21 yaşındaki Liam Stacey ırkçı mesajlar gönderdiğini kabul etti.

Swansea Üniversitesi öğrencisi Stacey, Boltonlu futbolcu daha henüz bilinçsiz bir şekilde pistte yattığı sırada yazdığı ilk mesajında, Muamba'nın öldüğünü belirtip, yüksek sesle güldüğünü ifade eden bir kısaltma kullanıyor.

Stacey'nin izi, mesajını okuyanların polise şikâyet etmesi üzerine bulundu.

Irkçı nefrete tahrik suçundan ceza alan öğrenci, mesajları yazdığı sırada sarhoş olduğunu söyledi.

Öğrencinin yargılandığı davanın hâkimi John Charles, suç karşısında hapis cezasından başka bir alternatif bulunmadığını söyledi.

17 Mart Cumartesi günü Bolton ile Tottenham arasında oynanan Hotspur FA Kupası mücadelesinde kalbi duran ve hastaneye kaldırılan Muamba kritik aşamayı atlattı ancak hala yoğun bakımda tutuluyor.

Futbolcunun kalp krizi geçirip yere yığıldığı dakikalarda 1-1 olan maç 41 dakika boyunca durdurulmuş ardından da iptal edilmişti.

Press Association ajansı, Muamba'nın tekrar nefes alabilmesi için sağlık görevlilerinin iki saati aşkın süre çabaladıklarını duyuruyor.

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde doğan Muamba 11 yaşında İngiltere'ye gelmiş 16 yaşından itibaren Arsenal'in genç takımında yetiştirilmişti.

Kaynak:Ntvmsnbc