Arama

Medya Haber - Tek Mesaj #1749

byseus - avatarı
byseus
Kayıtlı Üye
29 Mart 2012       Mesaj #1749
byseus - avatarı
Kayıtlı Üye
Cem Garipoğlu'nun cezası onandı

Yarfıtay, Münevver Karabulut cinayetinde Cem GAripoğlu'na verilen 24 yıl hapis cezasını onadı..
120329 cem garipoC49Fluhlarge

Münevver Karabulut'un öldürülmesine ilişkin olarak, sanık Cem Garipoğlu, "çocuğa karşı, tasarlayarak, canavarca bir hisle ve eziyet ederek öldürmek" suçundan, 24 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Yargıtay verilen bu hapis cezasını onadı.

Geçtiğimiz yıl Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, son sözü sorulan Cem Garipoğlu, "Çok üzgünüm, çok pişmanım, cezam neyse çekmeye razıyım" demişti. Kararını açıklayan mahkeme heyeti, Garipoğlu'nu, "çocuğa karşı, tasarlayarak canavarca bir hisle ve eziyet ederek öldürmek" suçundan 24 yıl hapis cezasına mahkum etmiş, baba Garipoğlu ise beraat etmişti.

Kaynak:Ensonhaber


---------- Mesaj tarihi 09:51 ---------- Önceki mesaj tarihi 09:47 ----------

İkna Odası’na ilk sorgu

YÖK, İstanbul Üniversitesi’ne müfettiş gönderdi; İ.Ü. Öğrenci İşleri Müdürü, 12 kişnin ismini verdi. Müfettişler bu isimleri ifade vermeye davet etti.
120329 istanbul C3BCnivhlarge

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) müfettişleri tartışmalara neden olan 'ikna odalarına' ilişkin ilk incelemeyi başlattı.

Star Gazetesi'nin haberine göre, İstanbul Üniversitesi’nde o dönem görev yapan 12 kişi ifadesi alınmak üzere İstanbul Üniversitesi Rektörlüğünde kurulan çalışma merkezine davet edildi.

Önceki gün için randevu verilen ancak mazeret bildirmeden gelmeyenlerin ise YÖK Başkanlığı'nda ifadeye çağrılacağı belirtildi.

Dönemin İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı olan CHP Milletvekili Prof. Dr. Nur Serter’in uygulamaya koyduğu ‘İkna Odaları’nı mercek altına alan YÖK tarafından görevlendirilen müfettişler ilk olarak İstanbul Üniversitesi’nin 20 yıllık Öğrenci İşleri Müdürü ile görüştü.

Öğrenci İşleri Müdürü’nün, 'ikna odalarında' kız öğrencilerle görüşüp baskı yaparak başlarını açtırmaya çalıştıkları iddiasıyla 12 kişinin ismini verdi.

Müfettişlere ifade için listedeki isimlerden kaçının randevuya gittiği tam olarak öğrenilemezken, randevuya gelmeyenler için ise YÖK Başkanlığı tarafından işlem yapılacağı öğrenildi.

Kaynak:Ntvmsnbc