Arama

virtuecat - avatarı
virtuecat
Ziyaretçi
13 Ekim 2006       Mesaj #126
virtuecat - avatarı
Ziyaretçi
Microsoft’tan Ekim’de 6 kritik yama
Microsoft, Ekim ayı olağan güvenlik güncelleme paketinde 6 adet kritik açık için yama yayınladı. Bunlardan 3’ünün ‘hacker’lar tarafından suistimal edilmeye başlandığı belirtildi.

İSTANBUL - Microsoft, kullanıcıların yamaları indirmelerini tavsiye ediyor. Redmond-Seattle merkezli Microsoft, ayrıca risk oranı dapa düşük 4 yama daha yayınladı. Kullanıcılar yamaları Microsoft’un internet sitesinden indirebiliyor. Microsoft yetkilisi Christopher Budd, şimdiye dek bu açıkları suistimal eden çok az sayıda saldırı tespit edildiğini ifade etti.

Microsoft, Vista için hacker’larla buluştu

Microsoft uzmanları, Malezya’da yapılan bir hacker konferansına katılarak yeni kuşak işletim sistemi Windows Vista’daki güvenlik özellikleri ve açıklarla ilgili fikir alışverişi yaptı.

LONDRA - Microsoft, yeni kuşak işletim sistemi Windows Vista’nın güvenliği için hacker’ların kapısını çaldı. Microsoft’un üst düzey yetkililerinden Sarah Blankinship başkanlığında bir ekip, geçen günlerde Malezya’da yapılan Asya’nın en büyük hacker konferansına giderek, dünyada ünlü hacker’larla bir görüşme yaptı. Yazılım devi, hacker’lardan işletim sistemindeki açıkları bulup raporlamalarını istedi.