Arama

Evlilik ve Aile Hayatı - Tek Mesaj #18

byseus - avatarı
byseus
Kayıtlı Üye
30 Mart 2012       Mesaj #18
byseus - avatarı
Kayıtlı Üye

Onunla paylaşmaman gereken 5 şey


Evlilik bir paylaşım ilişkisidir, ama bazı şeyleri eşinizden bile saklamanız gerekiyor!
IMG 6464 Redigera large

Bizler düşündüğünü sakınmaya insanlarız. Ağzımıza geleni karşımızdakine sansürsüz iletebiliyoruz... Ama ne kadar doğru yapıyoruz? Bazen kendi çevrenize bir duvar örmeniz ve düşünerek konuşmamız gerekiyor. Özellikle de sonu evlilikte devam edecek bir ilişki istiyorsanız, erkek arkadaşınıza neyi söyleyip, neyi söylemeyeceğinizi bilmeniz gerekiyor.

Onun hakkında söylenenleri
Sakın ama sakın, ailenizin veya arkadaşlarınızın onun hakkında söyledikleri olumsuz eleştirileri ona anlatmayın. Çünkü bu bir dengedir. Erkek arkadaşınızın ailenizle ve arkadaşlarınızla iyi geçinmesini istersiniz. Onların eleştirilerini duyunca kendisini geri çekebilir veya çekinebilir.

Eğer her şeyin kontrol altında olmasını istiyorsanız ne erkek arkadaşınızın onlar hakkındaki eleştirilerini, ne de onların erkek arkadaşınız hakkındaki eleştirilerini birbirlerine söylemeyin.

Değiştiremediklerini
Bir ilişkide açık olmak, ilişkiyi ileriye taşır. Yani ona karşı isteklerinizi veya hoşunuza gitmeyen huylarını değiştirmesini isteyebilirsiniz. Ancak onu değiştiremeyeceği şeyler konusunda sık boğaz etmeyin. Kel olması veya boyunun uzun olması gibi... Onu bu konularda eleştirmeniz hiçte adil değil...

Onu değiştirmek istiyor olabilirsiniz. Ancak bu değişimin dış görüntüsüyle alakalı olmasını beklemeyin.

Başkalarının sırrını
Bir arkadaşınız size özel bir şey söylediyse ve bunu kimsenin bilmesini istemiyorsa, sırrına sağdık kalın. Herhangi bir sorun olduğunu düşünseniz bile, kendiniz çözme yolu arayın. Sizin için çok önemli olan bir şey, erkek arkadaşınızı rahatsız etmeyebilir. Veya bir şekilde ağzından kaçırabilir.

Ailesi hakkındaki olumsuz düşüncelerinizi
Ailesini sevmiyor olabilirsiniz, ama bu olumsuz düşüncelerinizi kendinize saklayın! Şöyle düşünün; onun için en özel ve en duyarlı olduğu kişiler ailesi; o senin onları sevmeni yürekten istiyor... Ailesinden biriyle bir problemin varsa, nasıl çözeceğin konusunda ondan tavsiye alabilirsin. Ama tabiî ki o kişiyi kötülemeden ve yorum yapmadan! Erkek arkadaşınız ailesini değiştiremeyeceği için, sizin negatif düşüncelerinizi içinizde tutmanızda fayda var!

Başka erkekler hakkındaki düşüncelerinizi
Karşıdan gelen yakışıklı ikinizin de tanıdığı bir isimse, selam verip yolunuza devam edin. Gerçekten onu çekici buluyor olabilirsiniz, bu onu aldattığınız anlamına da gelmiyor. Mesela bazı aktörleri de yakışıklı buluyoruz. Ancak bütün bu düşüncelerinizi içinizde tutun. Çünkü erkekler böyle şeyleri kıskanır, hem duygularını bulandırmaya da gerek yok!

Kaynak:Kadinvekadin
Son düzenleyen Safi; 2 Temmuz 2016 03:54