Arama

Medya Haber - Tek Mesaj #1764

byseus - avatarı
byseus
Kayıtlı Üye
31 Mart 2012       Mesaj #1764
byseus - avatarı
Kayıtlı Üye
Haftada 4 ders Kuran Türkçe meali ve siyer

Okullarda Kuran-ı Kerim derslerinin nasıl okutulacağı tartışma konusu oldu.
esh8091


Kuran ve siyer (Hz. Muhammed'in hayatı) için müfredat hazırlanacak. İmam hatip liselerinin Kuran-ı Kerim dersi liseler için sadeleştirilecek, ortaokullar için basitleştirilecek.

TALİM TERBİYE İNCELEME YAPACAK

Kuran-ı Kerim ve siyer (Hz. Muhammed'in hayatı) derslerinin seçmeli olarak kabul edilmesinin ardından gözler hazırlanacak müfredata çevrildi.

Vatan'da yer alan habere göre; seçmeli 2 dersin müfredatının Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanacağı ve Talim Terbiye Kurulu'na sunulacağı öğrenildi. Talim Terbiye'nin yapacağı incelemenin ardından ders programı kabul edilerek yayımlanacak. Henüz yasa yürürlüğe girmediği için okullarda bu iki seçmeli dersin nasıl işleneceği de netleşmedi.


Ancak sistemin ana hatlarının şöyle planlandığı öğrenildi:

- İmam hatip liselerinde geniş bir programla verilen Kuran-ı Kerim dersinin "sadeleştirilmiş" hali yine liselerde seçmeli olarak, "basitleştirilmiş" hali de ortaokullarda seçmeli olarak öğretilecek.

2 SAAT KURAN, 2 SAAT SİYER

- Kuran dersinin haftada 2 saat, siyer dersinin de yine haftada 2 saat olarak verilmesi planlanıyor.

- İmam hatiplerde 1 yılda 180 saat olarak verilen ders seçmeli olması durumunda liselerde yılda 72, ortaokullarda ise yılda 48 veya 56 saat verilecek.

- Öğrenciler ortaokul 1. sınıftan itibaren bu seçmeli dersleri alabileceği gibi, bu derslere ileriki sınıflarda da seçmeli olarak başlama hakkına sahip olacak. Buna göre öğrenci sadece 1 öğretim yılında seçebileceği gibi, 8 yıl boyunca da iki seçmeli dersi görebilecek. Bu durumda ilerleyen yıllarda dersler daha kapsamlı işlenecek.

- Ortaokuldaki 5, 6, 7,8. sınıflarla ve liselerdeki 9, 10, 11, 12. sınıflar için her yıl ayrı ayrı müfredat programı hazırlanacak.

- Kuran-ı Kerim dersi Arapça ve Türkçe mealiyle birlikte işlenecek.

- İlk alındığı yılda ilk ünite "Kuran Okumaya Giriş" olacak.

-Seçmeli dersi alan öğrencilere hemen Kuran verilip okutmaya başlatılmayacağı "Kuran'ı doğru okuma", "Kuran harflerinin isimleri", "harflerin kelime içindeki yazılış biçimleri" gibi konu başlıklarında öncelikle okunmasına yönelik üniteler işlenecek.

Bakanlık yetkilileri, ortaokullarda okutulacak Kuran ve siyer derslerinin oldukça basitleştirileceği ve çocukların yaşlarına uygun şekilde verileceğini ifade etti.

Hazırlanacak müfredat temel olarak "Okuma", "Anlama", "Ezberleme" temelinde oluşacak. "Kuran Okumaya Giriş", "Okunacak Sözler ve Dualar", "Kuran-ı Kerim'i Doğru ve Güzel Okuma: Tecvit" gibi üniteler işlenecek.

ARAPÇA DERSİ 4'TEN BAŞLAYACAK

Bakanlık 2012-2013 yılında uygulanmak üzere İlköğretim Arapça müfredatı ders programını hazırlamıştı. Bu programa göre 4. sınıfta öğrenciler bu seçmeli derse girip Arapça öğrenmeye başlayabilecek. Kuran ve Siyer dersleri de öğrencilere 5. sınıftan itibaren verileceğinden öğrenci temel Arapçayı öğrenerek de ortaokul bölümüne başlayabilecek.


_________

Şamil Tayyar CHP'lileri yine kızdıracak

Twitter'a yazdıkları ile CHP'lilerin tepkisini çeken Şamil Tayyar'dan bir "tweet" daha.
esh9032


4+4+4 görüşmeleri sırasında sosyal paylaşım sitesi twitter'da yazdıkları ile Meclis Genel Kurulu'nda gerginliğe neden olan AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, CHP'lileri kızdıracak bir tweet daha paylaştı.

4+4+4 olarak bilinen ve kabul edilen kanun teklifinin TBMM Genel Kurulunda kabul edilmesinin ardından Şamil Tayyar sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan kanun teklifinin yasalaşmasını değerlendirdi.

CHP'LİLER ÇOK KIZDIRACAK

4+4+4 düzenlemesinin TBMM'de görüşüldüğü sıralarda yazdığı, '4+4+4 okulları değil, meyhaneleri vurdu. CHP'li vekiller tam kadro mecliste 'tweeti Genel Kurulu'nda gergin anlar yaşanmasına sebep olmuştu.Tayyar'ın genel kurulda kavga çıkaran tweetinden sonra tartışma yaratacak bir tweet daha kanun teklifinin yasalaşmasından sonra geldi.

Tayyar sosyal paylaşım sitesi Twitter'da "4+4+4 geçti, meclis tarih yazdı; katsayı adaletsizliği kalktı, Kur'an seçmeli ders oldu, kederliler meyhanelere koştu" diye yazdı.
esh9025

__________



SGK yüz nakli için 46 bin lira ödeyecek

SGK Başkanı Fatih Acar, Akdeniz Üniversitesi'nde yapılan yüz nakli operasyonuna 46 bin TL ödeme yapacaklarını açıkladı.
esh6457 1

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Fatih Acar, geçtiğimiz günlerde Akdeniz Üniversitesi'nin yaptığı yüz nakli operasyonu ile ilgili 46 bin lira ödeme yapacaklarını açıkladı.

Akdeniz Üniversitesi'nde Türkiye'nin yüz akı olabilecek bir yüz nakli ameliyatı gerçekleştirildiğinin altını çizen Acar, "Fiyatlandırma komisyonumuz yaptığı değerlendirmelerde ilk defa yüz ve kol nakli gibi işlemleri geri ödeme kapsamına aldı. Burada 15 günlük hizmetler içerisinde paket fiyat olarak 42 bin TL, üniversite hastanelerine ise yüz 10 ilave ile 46 bin 200 TL civarında bir fiyat belirledik." diye konuştu. Nakil yapılan hastaların 2 aylık tedavi süreçleri göz önüne alındığında üniversiteye 100 bin TL'ye yakın bir ödeme yapacaklarını belirtti. "Akdeniz Üniversitesi, yüz nakli için 53 bin lira talep etti. Komisyonda, bu rakama yakın bir rakamı kurum olarak ödemeyi kararlaştırdık." şeklinde konuştu. Operasyonu yapan hekimlerin hakkını ödemenin mümkün olmadığını dile getirdi. Acar, "Bizi dünyada gururla temsil ettiler. Her şeyi parayla ölçmek mümkün değil." dedi. SGK Başkanı, Hacettepe ve Gazi Üniversitesi hastanelerinin ise SGK'ya fiyat bildirimi için başvuruda bulunmadıklarını söyledi. Operasyonların Sağlık Uygulama Tebliği'ne (SUT) uygun olup olmadığının değerlendirilmesinin ardından ödeme konusunun inceleneceğini ifade etti.

GÜNDE 300 REÇETE YAZAN DOKTORLAR VAR

SGK Başkanı Fatih Acar, sağlık alanındaki suiistimallerin önlenmesi için bu yıl risk odaklı denetim modeli kapsamında, e-reçete ve avuç içi damar izi tarama yöntemiyle kimlik doğrulama uygulamalarının hayata geçirileceğini söyledi. Hastane ve eczanelerin denetimine birkaç gün içinde başlayacaklarını belirten Acar, "Yaptığımız çalışma sonucunda günlük ortalama 60 ile 300 arasında reçete yazan 861 hekim bulunduğu tespit edildi. Günlük 300 reçete yazan doktorlarımız var. Bunu bizim kurum olarak kabul etmemiz mümkün değil. Bu doktorla ilgili işlem yapmamız gerekir ve bu yapılacak." diye konuştu. 26 yaşında tüp bebek tedavisi gören kadın hastaya bir yılda 49 reçetede 120 değişik ilaç reçete edildiğini anlatan Acar, "Bir hastanın bir yıl içerisinde bu kadar farklı ilaç kullanması sonucunda ortaya çıkacak tıbbî zararları kamuoyunun takdirine bırakıyorum." dedi.


___________


Yatırımcı peşinde devr-i alem yapacak

2023'te 500 milyar dolar ihracat hedefi koyan hükümet, krizi fırsata çevirecek ciddi atak başlatıyor.
esh4467



Erdoğan, önümüzdeki 3 ay içerisinde Çin'den Meksika'ya Pakistan'dan Kazakistan'a kadar birçok ülkeye çıkarma yapacak. Ziyaret yapılacak olası ülkeler arasında Brezilya, Küba ve Şili de var...

Akşam'da yer alan habere göre; Güney Kore ve İran seferlerini tamamlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni rotası 'ekonomik' ziyaretler... 2023'te 500 milyar dolarlık ihracat hedefi koyan hükümet, yeni stratejinin ilk adımlarını nisandan itibaren atmaya başlayacak. Başbakan, ekonomi kurmayları ve işdünyasıyla birlikte Çin'den Brezilya'ya, Meksika'dan Kazakistan'a kadar dünyanın dört bir yanına geziler düzenleyecek. Trilyonlarca dolarlık bütçeleri yöneten süper CEO'ların katılacağı İstanbul'daki zirveler de Başbakan'ın himayesinde gerçekleşecek.

İLK SEFER ÇİN'E

Erdoğan'ın nisandaki ilk seferi Çin'e olacak. 8-11 Nisan tarihlerinde kalabalık bir işadamı grubuyla gerçekleştirilmesi planlanan ziyarette, son 10 yılda 10'a katlanan ara malı ihracatının daha da artırılması hedefleniyor. Başta Devlet Başkanı Hu Jintao olmak üzere yapılacak üst düzey görüşmelerde 20 milyar dolarlık ticaretin 2015'e kadar ikiye katlanması hedefi konulacak. Gezinin, Suriye ve İran gündemleri nedeniyle siyasi açıdan da önemi büyük var.


ASYA ÇIKARMALARI

Erdoğan'ın, Çin'in ardından Asya çıkarmasını sürdürmesi öngörülüyor. Bu çerçevede Pakistan ve Kazakistan için de gezi gündemde. 21-23 Mayıs tarihlerinde gerçekleşme ihtimali bulunan iki ziyaret, yeni iş kapılarını aralayacak. Erdoğan, Kazakistan'a yapmayı planladığı geziyi, 24 şehidin verildiği terör saldırısı nedeniyle ertelemişti. Buna karşın, ABD Başkanı Obama'nın, 20-21 Mayıs tarihlerinde Chicago'da yapılacak NATO Zirvesi'ne Başbakan'ı davet etmesi nedeniyle Erdoğan'ın tercih yapması bekleniyor. Daha önce NATO Zirvesi'ne, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün katılabileceği belirtilmişti.

EKONOMİNİN KALBİ İSTANBUL'DA

Başbakan, haziran ayında ise İstanbul'da dev organizasyonların himayeliğini üstlenecek. Bunlardan biri 4-6 Haziran'daki Dünya Ekonomik Forumu olacak. Forumun, Avrupa, Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Orta Asya zirvesinde dünya ekonomisine yön verilirken, iş dünyası, STK'lar ve siyasetten binin üzerinde temsilci hazır bulunacak. 7-8 Haziran'da ise bu kez Türk-Arap Forumu'nun 7'nci toplantısı İstanbul'da yapılacak. Maliye Bakanlığı ve Arap Birliği desteğinde DEİK ve Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı işbirliğiyle gerçekleşecek zirveye, Arap dünyasının zengin şeyhleri ve işadamları katılıyor.

KENT'İN DAVETLİSİ

Erdoğan'ın katılması beklenen zirvelerden biri de 20-22 Haziran'da İstanbul'da gerçekleştirilecek 'Tüketici Ürünleri Forumu' olacak. Coca-Cola CEO'su ve Başkanı Muhtar Kent, ocakta ziyaret ettiği Erdoğan'a bizzat davetiyeyi vermişti. Foruma katılacak CEO'ların yönettiği toplam ciro 2 trilyon doları buluyor.

AMERİKA TURU GÜNDEMDE

Başbakan'ın, mayıs ayında yapılması planlanan ve dünya ekonomisinin kalbinin atacağı Meksika'daki G-20 Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne de gitmesi bekleniyor. Gezinin, bölge turuna dönüştürülmesi gündemde. Bu çerçevede Başbakan'ın, aralarında Brezilya, Küba, Şili'nin de olduğu ülkelere geniş kapsamlı bir ziyaret yapabileceği kaydediliyor. Geziye, kalabalık işadamı grubunun eşlik etmesi öngörülüyor.


____________



PKK ile mücadelede kurt köpeği dönemi

Askerle birlikte terör operasyonlarına başlayan özel harekat polisine köpek desteği geliyor.
esh1957 1


Özel olarak yetiştirilen köpekler, asker ve polisle şehir ve kırsaldaki operasyonlara katılacak. Silahlı kişiye ve bombaya karşı eğitilen uzman köpeklerden PKK'lıların kurtuluşu olmayacak.

SADECE POLİSLERİ TANIYOR

Akşam gazetesinin haberine göre; Uzun yıllar sonra askerle operasyonlara giren polis özel harekat birimlerine köpekler de destek verecek. Polis ve askere, teröristlerle mücadeledeki bu önemli desteği Emniyet Genel Müdürlüğü Köpek Eğitim Merkezinde terör konusunda yetiştirilen uzman köpekler sağlayacak. Bu köpekler terörle mücadelede aktif rol almak için illere yollandı. Birçok ilde de bu köpeklerle ilgili eğitimler başladı. Alman kurdu olan saldırı köpekleri sadece Özel Harekat polislerini tanıyor.

Terörle mücadelede kullanılacak olan Alman kurtları saldırı için eğitildi. Kırsalda, teröristlerin yuvalandıkları mağaralara ya da hücrelere girerken önce saldırı köpekleri kullanılacak.

MAĞARALARA GİRECEK

Silahlı bir kişiyi gördüğü anda hemen saldırıp etkisiz hale getirmek üzere eğitilen bu köpekler, talimat almadan saldırdığı kişiyi bırakmıyor. Silaha karşı duyarlı olan köpekler, silahlı ya da silahına davranır gibi yapan bir kişiyi kendine hedef olarak belirliyor. Bu köpekler, şehirlerde ise özel operasyonlarda kullanılacak. Aldıkları eğitimle kapısı kırılan eve giren köpek önce kapının arkasına bakıyor. Sonra evin içerisini dolaşan köpek hedef kişiyi bulunca darhal etkisiz hale getirebiliyor.

BİR TEK ÖZEL HAREKATI TANIYOR

Bir emniyet yetkilisi konuyla ilgili şunları söyledi; 'Bu köpekler, güvenlik güçlerinin en büyük yardımcıları olacak. Normalde eğitilerek hizmet veren bomba, narkotik, toplumsal olaylara müdahale köpekleri gibi değil. Silaha duyarlılar. Silah görmesi yeterli. Silah görmeyi bırakın, elinde silah tutuyormuş gibi durmak bile hata karşısında. Bu köpekler silahlı eli ya da silah tutar gibi davranan eli tamamen etkisiz hale getirmek için eğitildi. Başka hedefi de yok. Hedefe kilitlendi mi karşısındakinin kurtuluşu da yok. Antalya'da şehit olan emniyet müdürü örneğinde olduğu üzere güvenlik kuvvetlerindeki kaybı önlemek amacıyla eğitildi.
Özel Harekat görevlileri dışındaki polisleri bile tanımıyorlar.'

SİLAHLI EYLEMLERDE KULLANILACAK

Özel eğitimli köpekler güvenlik kaybını en aza indirmek için eğitildiler. Sadece terör operasyonlarında değil silahlı eylemlerde de bu köpekler görev alacak. Polis, silahlı bir kişi eylem yapıyorsa hemen bu köpekleri olay yerine getirecek. Silahlı eylemciye önce bu köpekler müdahale edecek.

____________


PKK'da Bahoz ikinci sıradaymış

"Sofi Nurettin" kod adlı Nurettin Halas El- Muhammed, önem sırasına göre PKK'da 1 numara.
esh8223


Cudi'de öldürülen 9 PKK'lıdan ikisinin Suriye istihbarat servisine çalıştığı ortaya çıkınca, emniyet Suriye'deki PKK'lıları deşifre eden bir çalışma yaptı. Raporda liderliğini Sofi Nurettin'in yaptığı 222 Suriyeli'nin örgütü kontrol ettiği belirtildi.

LİSTENİN BAŞINDA SOFİ NURETTİN VAR

Sabah gazetesinin haberine göre; Cudi Dağı'ndaki operasyonda öldürülen 9 PKK'lıdan ikisinin Suriye istihbarat servisi El-Muhaberat casusu çıkması gözleri Suriyeli teröristlere çevirdi. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün yeni hazırlattığı bir istihbarat raporuna göre PKK'nın silahlı kanadında (HPG) komutan düzeyinde 222 Suriyeli olduğu tespit edildi. Önem sırasına göre hazırlanan listenin başında "Sofi Nurettin" kod adlı Nurettin Halas El- Muhammed geliyor. Sofi Nurettin'i, "Bahoz" kod adlı Fehman Hüseyin takip ediyor. Listede takım komutanları statüsünde Suriyeli kadın teröristler de var. Cudi'deki operasyonda öldürülen iki teröristten "Refik" kod adlı teröristin El Muhaberat üyesi olarak uzun yıllar önce örgüte katıldığı ve örgütün Cudi Dağı bölgesi sorumlusu olduğu, "Sadık" kod adlı teröristin ise Botan bölgesi sorumlusu olduğu tespit edildi.

KANLI EYLEMLER DEŞİFRE EDİLDİ

İki teröristin El-Muhaberat adına PKK terör örgütüne katıldıkları ve doğrudan PKK Özel Kuvvetler Komutanı Bahoz'dan talimat aldıkları belirlendi. PKK'nın ele geçirilen arşivinden, edinilen bilgiye göre HPG'nin bütün yöneticileri Suriyeli ve bu teröristler açık kimlik, fotoğraf ve Türkiye'de yaptıkları ve talimatını verdikleri kanlı eylemleri de deşifre edildi. Rapor, Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Daire Başkanlıkları'nın fotoğraflı arşiv sisteminde de yer aldı. Bu rapora göre Suriye uyruklu PKK'lı sayısı ise 222. Ancak arşivlenememiş 1000'den fazla Suriye uyruklu PKK'lı olduğu belirtiliyor.

ETKİN KANAT HPG KONTROLLERİNDE

PKK içindeki Suriyeli teröristler arasında kadınların çokluğu da dikkat çekici. İstihbarat bilgi notunda teröristler arasında takım komutanı konumunda olan Torhildan, Zozan Kobanı, Nudem, Canda, Ayırhan, Dilbirin, Şehnaz, Elena, Faraşin, Fidan, Axin, Zaho, Hemrin, Jiyan Haseki, inarin Afrin, Leleşin, Ayten, Dilan kod adlı kadın teröristler Suriye'li PKK'lılardan sadece bazıları. PKK'nın en etkin kadanı HPG'nin kontrolünün Suriyeli PKK'lılarda olduğunu belirten rapora göre eylem karar ve hedeflerini belirleyen, bomba ve askeri eğitim verenler de yine Suriyeli teröristler.

Kaynak:Ensonhaber