Arama

Medya Haber - Tek Mesaj #1766

byseus - avatarı
byseus
Kayıtlı Üye
31 Mart 2012       Mesaj #1766
byseus - avatarı
Kayıtlı Üye
O tokadın fotoğrafı

Metiner, kürsüde eleştirilerde bulunan Veli Ağbaba'nın üzerine yürüyerek, boğazını sıktı, tokat attı..
esh3169


Gergin atmosferde görüşülen eğitimde 4+4+4 teklifinin 3'üncü gününde yine kürsü müdahalesi yaşandı.

CHP'Lİ VEKİLE TOKAT ATTI

TBMM Genel Kurulu'nun, önceki gün 11 saat süren gergin oturumunda, sabaha karşı kavga çıktı. Ak Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, kürsüde eleştirilerde bulunan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın üzerine yürüyerek, boğazını sıktı, tokat attı. Muhalefetin tepkisine neden olan olay, yasanın son 4 maddesinin görüşülmesini engelledi.

'BUNUN ADI FAŞİZMDİR'

O sakalı rahmani sanmıştım Tasarının 23'üncü maddesinde kürsüye çıkan Ağbaba, konuşmak isteyen öğretmenlere gaz bombası atıldığını, öğrencilerin dövüldüğünü söyledi. Ağbaba, "Bunun adı faşizmdir, bunu yapanlar da faşisttir. Geçtiğimiz günlerde, komisyonda ismini vermeyeceğim H.K. isminde sakallı bir milletvekili, daha önce o sakalı rahmani sanmıştım ama onun sakalı şeytaniymiş. Şeytani sakallı bir milletvekili CHP Manisa Vekili Özgür Özer'e hunharca saldırdı" dedi.


'SAYGILI OL LAN'

Ağbaba'nın üzerine yürüdü Bunun üzerine Ak Parti'li Mehmet Metiner tepki gösterdi. Metiner, Ağbaba'nın konuşmasını yaptığı kürsüye yürüdü, boğazını sıktı ve tokat attı. Arbedeye Ak Parti'li ve CHP'li vekiller müdahale etti. Bu sırada Ağbaba, "Terbiyesiz sensin. Kimsin sen, kimsin sen, kim bu, kim bu" diye bağırdı. Metiner, "Saygılı ol lan! " deyince Ağbaba, "Lan sensin!" diye karşılık verdi. Bunun üzerine Metiner, "Terbiyesiz herif" diye çıkıştı. Ağbaba ise "Terbiyesiz sensin! Gel... Gel... Sen kime saldırıyorsun ********!" karşılığını verdi. Tartışmanın büyümesi üzerine TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, birleşime ara verdi. Ak Parti'li Yakut, "Metiner'e İçtüzük uyarınca kınama cezası verilmesini teklif ediyorum" dedi. Metiner'e kınama cezası verilmesi, AK Partili vekillerin oylarıyla kabul edilmedi.

BİRLEŞİME SÜREKLİ ARA VERİLDİ

Sinir diye birşey kalmadı Yakut, daha sonra konuşması yarım kalan CHP'li Ağbaba'ya söz verdi. Ağbaba'nın kürsüye geldiği sırada, bir başka tartışma çıktı. CHP milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Ümit Özgümüş ve Şevki Kulkuloğlu, Ak Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin'e doğru yürümek istedi, bazı milletvekilleri onları engelledi. Gerginliğin artması üzerine Yakut, birleşime yeniden ara verdi. Muhalefet, kavgalara rağmen Kurul'un çalıştırılmasına tepki gösterdi. CHP'li Hasan Ören, "Neye yetiştirmeye çalışıyorsunuz, günahtır, ayıptır. Sinirlerimiz bitti. Birimiz ölürse, mutlu mu olacaksınız?" diye bağırdı. Yakut, birleşimi kapattı.

Metiner: Şamar oğlanı değiliz Mehmet Metiner, dün yaptığı yazılı açıklamada, "Ben kürsüye yürümedim, Veli Ağbaba oturduğum yere doğru geldi. Gelenin gidenin vuracağı şamar oğlanı değiliz, herkes haddini, yerini bilecek" dedi.

__________


Kadıköy'de bugün bazı yollar trafiğe kapatılacak


Kadıköy'de bugün yapılacak açık hava toplantısı nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatılacak.
esh3635

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, bugün 12.00-18.30 saatleri arasında Kadıköy meydan otobüs duraklarında yapılacak miting dolayısıyla saat 09.30'dan itibaren bazı yollar kontrollü olarak trafiğe kapatılacak.

İŞTE TRAFİĞE KAPATILACAK YOLLAR

Bu kapsamda Rıhtım Caddesi, Boğa Meydanı'ndan Rıhtım Caddesi'ne kadar tüm yol, Kadıköy Belediyesi önünden Söğütlüçeşme Caddesi istikameti ve Söğütlüçeşme Caddesi'nden Rıhtım'a inen ara sokaklar trafiğe kapalı olacak. Taşköprü, Kışla, Orgeneral Şahap Gürler ve Albay F. Sözdener caddeleri de ihtiyaç duyulması durumunda trafiğe kapatılacak.

ALTERNATİF YOLLAR

Kapatılan yollara alternatif olarak, Tıbbiye Caddesi'nden gelen trafik akışı Burhan Felek Caddesi'nden E-5 yönü ile Behiçbey Sokak'tan İbrahimağa ışıklar istikametine yönlendirilecek. Söğütlüçeşme Caddesi'nden gelen trafik akışı, Altıyol Boğa Meydanı'ndan Rıhtım'a iniş engellenerek, Kuşdili Caddesi Salı Pazarı istikametine sevk edilecek, Moda'dan gelen akış Mühürdar Kavşak'tan geri yönlendirilecek, Kadıköy Belediyesi önünden gelen akış ise minibüs yolu istikametine verilecek.

_______________


Erdoğan'ın TUSKON Genel Kurulu konuşması

Bunlar kılıfın içerisindeki Kuran'dan korkmadılar bunlar o kılıfın içerisinden çıkartılıp okutulmasından korktular.
esh3700


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan TUSKON'un 4. Olağan Genel Kurul toplantısında konuştu. CHP liderinin İzmir'deki 4+4+4 ve Kuran'ı Kerim'le ilgili sözlerini hatırlatan Erdoğan, 'Bunlar kılıfın içerisindeki Kuran'dan korkmadılar bunlar o kılıfın içerisinden çıkartılıp okutulmasından korktular. Tarihleri boyunca Kuran'ı kerimi bir süs olarak gördüler.' dedi. Erdoğan'ın bu sözleri Genel Kurul salonunda dakikalarca ayakta alkışlandı.

TUSKON BAŞKANI'NDAN ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR

Başbakan Erdoğan'dan önce konuşan TUSKON Yönetim Kurulu Başkanı Rızanur Meral, yeni anayasa konusunda hükümetten beklentilerini aktarırken salonda bulunan Başbakan Erdoğan'a şöyle seslendi; 'Son 3 seçimde olduğu gibi taktir milletimizindir. 4+4+4 hususunda arkanızdayız. Vesayetçi 28 Şubat uygulamasının kaldırılmasından ötürü son derece mutluyuz'

HİSARCIKLIOĞLU'NDAN 4+4+4 AÇIKLAMASI

TUSKOn Başkanı'nın ardından bir konuşma yapan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise Türkiye'nin ekonomik alanda kaydettiği başarıya dikkat çekti. Hisarcıklıoğlu, 'Türkiye tarihin en hızlı büyüyen ülkesi olarak dünya şampiyonu oldu. Bu başarı hikayesindeki ana unsur 10 yıldaki güven ve istikrar oldu. Ben huzurlarınızda bu işin mimarı olan sayın Başbakan'a şukranlarımı sunuyorum' dedi.

Yeni anayasanın şart olduğuna dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, 'Bu elbise artık eskimiştir. Ve terzisi de millet olmalıdır' şeklinde konuştu. Hisarcıklıoğlu'nun, 4+4+4 eğitim yasasıyla ilgili olarak , 'Alman kolejine çocuğunu gönderene laf edilmeyecek ama din eksenli eğitim söz konusu olunca ayağa kalkılacak. Olmaz öyle şey, yok öyle şey!' sözleri salonda büyük alkış aldı.

Başbakan Erdoğan ise konuşmasında TUSKON üyelerinin ekonomiye katkılarından ötürü teşekkür ederek konuşmasına başladı.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları:

GÖNÜLLER FETH EDİLEREK UFUKLARIN EFENDİSİ OLUNUR

TUSKON'un tüm mensuplarına Türkiye'nin adını dünyaya duyurdukları için, Türk bayrağını en uzak kentlere taşıdıkları için şükranlarımı sunuyorum. Tuskon sırtını çıkar odaklarına dayamadı. TUSKON gibi anadolu kaplanları halktan aldılar halkla paylaştılar birlikte büyüdüler.. Türkiye sizler gibi iş adamlarının gayreti sayesinde yeniden ufukların efendisi oluyor demiştim. Evet, silahla değil, baskıyla değil, dayatmayla değil, Türkiye artık gönüller feth ederek ufukların efendisi oluyor. Türkiye Yeni Zellanda'dan Kanada'ya kadar gönüller kazanıyor. Türkiye başarılı okullarıyla müteahhitleriyle gönüller kazanıyor. Türkiye dünya barışına katkılarıyla gönüllerde yer ediniyor. Türkiye güçlü dirençli ekonomisiyle alan el değil veren el olarak artık parmakla gösteriliyor. Türkiye'nin bugün oluştuğu seviye bizzat milletin belirlediği yerdir..

BİZE BAŞARININ SIRRINI SORUYORLAR

Güney kore'deki nükleer zirvesinde devlet adamları bize bu işin sırrını sordular. Türkiye sırtını millete dayadı. Bütün bu adımın iki önemli kelimesi var. Aslında sır buradadır. Bir güvendir iki istikrardır. Bize yolsuzluk ithamlarını yapanlar bu ülkenin geçmişine bakmaktan kaçınıyorlar. Yav yolsuzlukların olduğu bir ülkede siz kalkıpta Cumhuriyet tarihi boyunca 6 bin km yol yapacaksınız şurada 9 yılda 15 bin km yol yapacaksınız. Nasıl olacak bu?

Özelleştirme konusunda adımlar atıyoruz. Müteşebbüs bu ülkenin iktidarına güveniyor. Bundan önce yarın sabah ne olur diye merak ediyorlardı. Hala bazı muhalif çevreler şunu soruyor; normal seçimler 2015'te mi olacak. ya tabii ki 2015'te olacak. ama dert başka, kafaları nasıl bulandırılacak. dünyanın hangi yerinde 16 ayda bir seçim yapılıyor? Biz geldiğ-imizden beri bunu yapıyoruz. Biz bir kere yaptık. Sadece bir Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde böyle bir adım attık.

SİZ ARKANIZA ÇETELERİ MAFYAYI ALMADINIZ

Siz, arkanıza karanlık güç odaklarını almadınız. Siz arkanıza mafyaları, çeteleri cuntaları almadınız. Siz arkanıza Galata Bankerlerini almadınız. Siz ideoloji ile yürümediniz. Siz dayatmalara boyun eğmediniz siz sadece arkanıza milleti alarak yola devam ettiniz. Bu ülke karanlık odaları, mafyaları, çeteleri cuntaları arkasına almadı. Tam tersine bunların üzerine gitti. Bu hükümet sermayeyi arkasına almadı. Hak sahipleri olanların hizmetkarı oldu. Bu hükümet yetimin garip gurebanının hakkını gözetti. kamu bankalarını zarara uğratan değil kara geçiren hükümet olduk. Vakıf'ın Ziraat'in Halk'ın ne halde olduğunu biliyordunuz. Merkez Bankası'nın kaynaklarını hortumlayan bir hükümet olmadık. Tam tersine bu hükümet Merkez Bankası'nın döviz rezervini 91 milyar dolara yükseltti. Şimdi Allah aşkına soruyorum ya nasıl yolsuzluk yapan bir hükümet oluyoruz. Finans yönetimi çok önemli. Şu anda ebedi alemde olan bir iş adamı bir gün ziyaretime geldi. Biz çok eza çektik dediler. İki şeyi çok iyi yöneteceksin dedi: 1 insanı iki finansı çok iyi yöneteceksin. Mesele gelip burada odaklanıyor. Mesele parayı yönetmek. Eğer sen onu yerli yerinde kullanamıyorsan meseleyi çözemezsin.

Zaten muhassebat hak getire, yanlış adamların elinde kalmış.

BİZE BEN DEMEK YAKIŞMAZ

Sizin de bizim de başarımızın arkasında millet var. Aynı şekilde milletimizle yürümeye devam edeceğiz. Kardeşlerimizle ayrılığa düşmeden el ele yürümeye devam edeceğiz. Bugüne kadar arkadaşlarıma hep şunu söyledim; Bize Ben Demek Yakışmaz. Bizim kitabımızda ben yok biz var. Senlik benlik kavgasına fitne fesada asla prim vermeyeceğiz. Bugüne kadar beraber yürüdüğümüz yolda yine milletle yürümeye devam edeceğiz.

İstanbul'daki yoksul çocukların umuduyuz. Biz Çankırı'daki Trabzon'un, Muş'un, Diyarbakır'ın umuduyuz. Az önce Rızanur kardeşimiz dedi bizler Somali'nin Afganistan'ın Somali'nin Hama'daki Humus'taki masum çocukların umuduyuz. Bu umudu köreltmeyeceğiz. Biz bir kabile devleti değiliz. Biz Devleti Aliyeyi Osmaniye'nin bakiyesi üzerine kurulmuş bir devletiz.

Türkiye'yi bölgesinde güçlendirerek geçmişte olduğu gibi gelecekte de büyük bir devlet olarak anılmaya devam edeceğiz.

DÜN TBMM TARİH YAZDI

Dün TBMM bir kez daha tarih yazdı. Egemenliğin millete ait olduğunu kalın çizgilerle teyit etti. 28 Şubat sürecinin en önemli izi TBMM'nin hür iradesiyle ortadan kaldırıldı. Dün faşijan baskı değil millet iradesi galip geldi. Ve millet iradesi bir kez daha galip geldi. Egemenlik kayıtsız şartsız ifadesi ilk defa yerini buldu: Çoğu kez o ifadeye rağmen çoğu şey yapılıyordu. Statikonun tüm provokasyonlarına rağmen dün tBMM'de millet iradesi hükmünü verdi. Dayatmacı zihniyet dün Ankara'da gereken cevabı aldı. Bir kez daha hür vicdanıyla karar veren milletvekillerini yürekten şahsım ve milletim adına tebrik ediyorum..

BU MİLLETLE AYNI YÖNE BAKMADILAR

Ana muhalefet aylardır bu düzenlemeye karşı çıkıyorlar. Doğru konuşmuyorlar. Aylardır bu düzenlemeye neden karşı çıktılarını anlatamıyorlar. Komisyonlarda engellemenin dışında bir şey yapamadılar. Tutmuş 12 saat konuşuyor. Benim oğlum dua okur döner döner bina okur. Ah benim kardeşlerim.. Parti Grubu toplantısı Tandoğan Meydanı'nda yapacağım dediğin zaman buna kargalar da güler. Bir şey söyleyemediler. Bunlar hiç bir zaman milletle aynı yöne bakmadılar. Bunlar baş örtüsünün yasaklanmasının ne demek olduğunu bilirler ama üniversite önünde geri çevrilmenin ne demek olduğunu bilmezler. Bunlar ikna odalarının ne demek olduğunu çok iyi bilirler ama o ikna odaklardaki kızların halini bilmezler. Bunlar çocuğunu Kuran kursu'na gönderemeyen anne babanın yürek acısını bilmezler. 15 yaşına kadar çocuklarınızı mahalle camiine gönderemezsiniz dediler. Beni mahalle camiine babam Ali Hoca'ya teslim etti. Ama sen cebir ve şiddetle yasaklıyorsun. Kuran'ı Kerim hakkındaki sözlerini duydunuz mu? Kutsal Kitabımız hepimizin baş tacıdır. Besmeleyle elimize alırız diyor. Ama istiklal şairimizin tanımlaması çok güzel:

AMAÇLARI KUR'AN SÜSLÜ KILIFINDAN ÇIKMASIN

Ya açar bakarız Nazm-ı Celil'in yaprağına,
Yü üfler geçeriz bir ölünün toprağına
İnmemiştir hele Kuran, bunu hakkıyla bilin;
Ne mezarlıkta okunmak, ne de fal bakmak için.

Bunlar kılıfın içerisindeki Kuran'dan korkmadılar bunlar o kılıfın içerisinden çıkartılıp okutulmasından korktular. Tarihleri boyunca Kuran'ı kerimi bir süs olarak gördüler.

1950 yılında Ezan nasıl ki eski diline kavuşmuşsa bu millet de artık dinini öğrenme özgürlüğüne kavuşmuştur. Artık aileler yavrularını Kuran'ı Kerim'i öğrenebilecek.

ZİHİNLERDEKİ PRANGALARI YIRTIP ATALIM

Kesintisiz eğitimin en büyük bedeli siz iş adamları ödediniz. biz meslek liseleriyle ilgili çabamız sonrası bu oranı yüzde 48'e çıkarmış durumdayız. Yeni yasayla yüzde 65'e kadar yükseltmeyi hedefliyoruz. Büyüyen bir ekonominin artık çok daha kalifiyeli bir şekilde yetiştirilmesini sağlayacağız. Artık eğitimin önünde bir engel yok. Biz devlet olarak vatandaşın önünde tercihleri koyuyoruz. nereyi isterse orayı seçecekler. Artık zihinlerdeki prangaları kırıp atalım. Bırakın yavrularımız nereye isterse gitsin. Eğer kazanırsa gidecek.

Kaynak:Ensonhaber