Arama


byseus - avatarı
byseus
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2012       Mesaj #1
byseus - avatarı
Kayıtlı Üye
Facebook'ta Grup Oluşturmak
MsXLabs.org

Facebook’ta bir grup açmaya karar verdiyseniz ve içeriğini belirlediyseniz, grubunuzu kurmadan önce Facebook'un hizmet koşulları ve sınırlamaları hakkında bilgi edinmenizde fayda var.

Bunun için ana sayfada sağ alt köşesindeki "Koşullar" linkine girip bilgi alabilirsiniz. Daha sonra Facebook hesabınıza giriş yapın ve aşağıdaki adımları takip edin:



1)Ana sayfanın solundaki sütundan "Gruplar" başlıklı uygulama linkini bulup tıklayın. Açılan sayfada arkadaşlarınızın gruplarını, onlardan gelen grup önerilerini inceleyebilir veya kendiniz yeni bir grup oluşturabilirsiniz.

2)Grubunuzu kurmak için bu sayfanın sağ üst köşeye bakın ve "Grup Kur" kutusuna tıklayın. Açılan sayfada, kuracağınız grubun bilgilerini paylaşın. Burada "Grup Adı", "Tanım" ve "Grup Türü" bölümlerine gerekli bilgileri yazmanız zorunlu; diğer bölümleri ise boş bırakabilirsiniz. Sayfa sonundaki "Grup Kur" yazısını tıkladığınızda grubunuz artık siz de Facebook’ta bir gruba sahipsiniz.

3)Grubunuzu kurduktan sonraki önemli bir aşama, onu özelleştirmek. "Grup Kur"a tıkladığınızda önünüze gelen "Özelleştir" sayfasından gerekli ayarları yapabilirsiniz.

4)"Özelleştir" bölümünde, grubunuza ait bilgilerin ne kadarını yalnızca grup yöneticilerinin, ne kadarını ise üyelerin veya üye olmayan kişilerin görebileceğini belirleyebilirsiniz.

Grubunuzun "herkese açık" olarak tasarlarsanız, herkes dilediğince üye olabilir, başkalarını davet edebilir. Üyeler izin verdiğiniz bilgileri görebilir, gruba yorum ekleyebilir.

Grubunuzu kapalı hale getirirseniz herkes görür ancak yalnızca sizin onayladığınız kişiler üye olabilir. Gizli olmasını tercih ederseniz, grubunuzu kimse göremez ve üyelik isteğinde bulunamaz. Grup arama motorlarında görülmez, yalnızca sizin davet ettiğiniz kişiler üye olabilir.

Facebook’ta grup kurmanın en pratik yolunu arıyorsanız, doğrudan "Gruplar" sayfasına BURADAN ulaşabilirsiniz. Ayarlarınızı yaptıktan sonra, üst sol köşedeki "Kaydet ve Devam Et" butonuna basın.

Kaynak:Uzmantv
Son düzenleyen _Yağmur_; 21 Haziran 2013 11:07