Arama

Medya Haber - Tek Mesaj #1769

byseus - avatarı
byseus
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2012       Mesaj #1769
byseus - avatarı
Kayıtlı Üye
Suriyeli doktor Davutoğlu'nu duygulandırdı

Suriye Halkının Dostları toplantısında içinde bulundukları zor koşulları anlatan doktor, Davutoğlu'nu duygulandırdı.
esh3562

Suriye'den kaçarak geldiği İstanbul'da Suriye Halkının Dostları Grubu toplantısında içinde bulundukları zor koşulları anlatan ve rejime bağlı güçler tarafından kardeşi öldürülen doktorun durumu, gerek katılımcıları gerekse Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu duygulandırdı.

Edinilen bilgiye göre, İstanbul'da düzenlenen Suriye Halkının Dostları Grubu İkinci Konferansı'na Suriye'den kaçarak gelen doktor, ülkesinde çektikleri sıkıntıları aktardı ve kardeşinin rejime bağlı güçler tarafından öldürüldüğünü söyledi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, bunun üzerine toplantı sonunda doktorun yanına giderek, başsağlığı dileklerini iletti.

Bakan Davutoğlu, konferans sonundaki basın toplantısında doktorun anlattıklarının herkesi çok etkilediğini belirtmişti.

_________


Demokrasi ve laiklikten sapmanın çıkışı olamaz

Erdoğan'ın Harp Akademileri'nde neler söylediği ilk kez ortaya çıktı.
esh6915


Erdoğan 23 Mart'ta Harp Akademileri'nde "Demokrasideki kesintilerin hiçbirinden ülkenin kazançlı çıktığını görmedik. Ülke on yıllarını heba etti. Demokrasiden, hukuktan, laiklikten ve sosyal devlet ilkesinden sapmış bir Türkiye'nin çıkışı olamaz" dedi.

DEMOKRASİ VE HUKUK MESAJI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 23 Mart'ta İstanbul'da Harp Akademileri Komutanlığı'nda verdiği konferansta, "Yakın tarihte, demokraside yaşanan kesintilere bakıldığında, hiçbirinden ülkenin kazançlı çıktığını görmedik. Her kesinti döneminde, ekonomi çok ciddi yaralar aldı, demokrasi sarsıldı, hukuk tartışılır hale geldi ve ülke on yıllarını heba etti" dediği öğrenildi.

LAİKLİKTEN ÇIKIŞ OLMAZ

Başbakan Erdoğan, Harp Akademileri Komutanlığı'nda verdiği konferansta, Türkiye Cumhuriyeti'nin Anayasa'da 'Demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti' olarak tanımlandığına işaret ederek, "Demokrasiden, hukuktan, laiklikten ve sosyal devlet ilkesinden sapmış bir Türkiye'nin çıkışı olamaz" sözlerine yer verdiği kaydedildi.

Başbakan Erdoğan'ın, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör karşısında sergilediği dirayet ve cesaretin takdire şayan olduğunu belirterek, "Türk Silahlı Kuvvetler'imizi en güçlü şekilde desteklemeye, teşvik etmeye, tüm ihtiyaçlarını noksansız olarak karşılamaya devam edeceğiz" dediği vurgulandı.

GÜVENLİK YETMEZ

Terör sorununun salt güvenlik tedbirleriyle çözülemeyeceğini vurgulayan Erdoğan'ın, "Güvenlik tedbirleriyle eş zamanlı olarak, kalkınma ve demokratikleşme adımlarımızı da atmaya devam edecek, terörün beslendiği bataklığı da kurutacağız" ifadesini kullandığı öğrenildi.

Erdoğan'ın konuşmasında, terörle mücadelenin yanı sıra Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yurt dışında barışın tesisi için üstlendiği misyonlara, Harp Akademileri Komutanlığı'nın eğitim faaliyetlerine de değindiği ifade edildi.

DESTEĞE DEVAM

Erdoğan'ın, hükümet olarak son 9 yılda başlattıkları kalkınma seferberliği çerçevesinde savunma sanayi alanında kaydedilen ilerleme ve başarılara da geniş yer ayırdığı konuşmasında, "Türk Silahlı Kuvvetleri'mizi, barışa hizmet eden, caydırıcı bir güç olarak, göz bebeğimiz bir kurum olarak desteklemeyi sürdüreceğiz" sözlerine yer verdi kaydedildi.

Erdoğan'ın, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne tam üye olma yolundaki hazırlıklarını kararlı biçimde sürdürdüğüne işaretle, "Yüzümüzün Avrupa'ya dönük olması, Doğu'ya, Güney'e, Kuzey'e sırtımızı dönmemiz anlamına gelmiyor" dediği öğrenildi.

KOMUTANLAR DİNLEDİ

Başbakan Erdoğan'ın, Harp Akademileri Komutanlığı'nda, Genelkurmay Başkanı Necdet Özer, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Arslan Güner, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Hulusi Akan, öğretim elemanları, öğrenci subaylar ve misafir askeri personele hitaben yaptığı konuşma yaklaşık 40 dakika sürdü.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da basına kapalı olarak gerçekleştirilen konferansın dinleyicileri arasında yer almıştı.

GENELKURMAY BAŞKANI DA DİNLEDİ

Başbakan Erdoğan'ın, Harp Akademileri Komutanlığı'ndaki konferansını Genelkurmay Başkanı Necdet Özer ile diğer komutanlar, öğretim üyeleri, öğrenci subaylar dinledi. Konuşma 40 dakika sürdü.


__________


Kılıçdaroğlu: Halka daha fazla gideceğiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Sivrihisar'ı ziyaret etti.
esh 51088


Kılıçdaroğlu, ''Halka daha fazla giderek, daha fazla oturup, konuşup, derdini dinleyerek, onların değerlerine saygı göstererek onlarla yolumuza devam edeceğiz'' dedi.

Kılıçdaroğlu, İkinci İnönü Zaferi'nin 91. yıl dönümü dolayısıyla Bilecik ve Eskişehir'de düzenlenen törenlerin ardından Ankara'ya dönerken Eskişehir'in Sivrihisar ilçesini ziyaret etti.

CHP'DEN BAŞKA PROJE ÜRETEN YOK

Çay bahçesinde vatandaşlarla bir araya gelen Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, CHP'nin zamanında halkla çok buluşamadığını, projeler üretemediğini söyledi.

Şimdi Türkiye'de proje üreten tek parti olduklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

''Aile sigortasından tutun tarıma, askerliğe kadar, ne yapacağımızı anlattık. Emekliliğe intibak derken önce 'bunlar uygulanamaz' denildi. Şimdi 5 projemizi aldılar ve uyguladılar. Başbakan 'okullarda süt dağıtacağız' diyor. Günaydın, İzmir Büyükşehir Belediyesi onu 2005'ten beri yapıyor. Şimdi söz sizindir, milletindir. Siz nasıl karar verirseniz memleket öyle yönetilir. Dışardan adam getirtip, oy kullandırmadık. Bu oyların AKP tarafından alınmasında bizim de kabahatimiz var. Ama bunları kapatacağız. Halka daha fazla giderek, daha fazla oturup, konuşup, derdini dinleyerek, onların değerlerine saygı göstererek onlarla yolumuza devam edeceğiz. Bir dönem çok fazla halkla iç içe değildik. Ben de biliyorum, siz de biliyorsunuz. Bizi şikayet eden vatandaşlar da var. Beni eleştiriyor demek ki benim bir kusurum var. Vatandaş haklı, benim görmediğim kusuru o görüyor. Bazen beni arıyor 'başkan saçın uzamış tıraş ol' diyor.''
-''Bu paketin içinde 20 milyar dolarlık ihale var''-

Bir vatandaşın ''Siz Başbakan ile görüşseniz, belki o bizim buradaki sıkıntılarımızı bilmiyordur. Bize çözüm bulacak bir görüşme yapsanız'' demesi üzerine Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

''Başbakanın annesi vefat ettiğinde başsağlığı için evine gittim. Kendisi ameliyat oldu, AKP Genel Merkezi'nde ziyaret ettim. Bu 4 4 4 konuşulurken 'Sayın Başbakan, bak konu çok önemli bir konudur, oturup konuşalım' dedim. 'Vay efendim ben seninle mi konuşacağım' diyor. Ben ne diyeyim şimdi? 'Her şeyi ben bilirim' diyor. Bu kanun hükümet programında, kalkınma planında, Milli Eğitim Bakanlığı Stratejik Planı'nda yok. Hiçbir üniversitenin, öğretmen kuruluşunun haberi yok. 5 milletvekili götürdü, kanun teklifini verdi ve hiçbiri eğitimci değil. Bu paketin içinde 20 milyar dolarlık ihale var. 2030 yılına kadar Milli Eğitim Bakanlığı'nın bütün ihaleleri İhale Kanunu'nun dışına çıkarıldı. 'Kuran dersini seçmeli getirdik' diyorlar. Efendim, bunu kanuna yazmaya gerek yok. Milli Eğitim Komisyonu isterse zaten bunu koyar. Mesela Arapça dersi getirdiler, bunun için kanun mu çıkardılar? Milli Eğitim Bakanlığı 'ilköğretime Arapça dersi koyacağım' dedi, koydu. Hangi baba isterse çocuğunu göndersin.''


____________


İşte 14 soruda 4+4+4


İşte 4+4+4 olarak adlandırılan yeni sistemle ilgili en merak edilen sorular ve cevapları...
esh9050


Büyük tartışmaların ardından yasalaşan ve zorunlu eğitimi kademeli olarak 12 yıla çıkaran yeni eğitim sistemi 2012-2013 eğitim yılında uygulanmaya başlanacak. Ancak yeni sistemle ilgili vatandaşın kafasında birçok soru işareti var.

İşte 4+4+4 olarak adlandırılan yeni sistemle ilgili en merak edilen sorular ve cevapları...

Okula başlama yaşı kaç olacak?

Kafaları en çok karıştıran konulardan biri de okula başlama yaşı oldu. Bu seneye kadar çocukların ilköğretime başlama yaşı 72-84 ay aralığındaydı. Ancak yeni sistemle okula başlama yaşı 60 ay ile 72 ay arasında olarak belirlendi. Buna göre, 6 yaşından gün alan çocuklarla 7 yaşından gün alan çocuklar, ay farkına bakılmadan okula alınacak.

İlkokul bitince diploma alınacak mı?

Yeni sisteme göre, ilk 4 yıl öğrenciye bilgi vermekten çok okuma, yazma, kavrama ve oyuna dayalı bir sistem olacak. Öğrencinin yeteneklerini keşfetmesi sağlanacak. Ortaokula geçerken yeteneklerine göre okul belirlenecek. Ortaokula geçişte sertifika verilecek. Sertifika diploma yerine geçmeyecek.

4'üncü sınıftan sonra meslek seçimi olacak mı?

Yeni sistemin ilk kademesi olan 4 yıl bittikten sonra öğrenci ortaokula geçecek ve önüne 3 seçenek çıkacak: Genel ortaokul, mesleki / teknik ortaokul ve imam hatip ortaokulu.

Ortaokulda hazırlık sınıfı olacak mı?

Bütün ortaokullarda eğitim esnek olacak ve ilk yıl yabancı dil hazırlık okutulacak. Eski sistemde ortaokulda seçim hakkı yoktu ve yabancı dil hazırlık sınıfları yaygın değildi. Hazırlık sınıfı özel okullarda vardı.

Kur'an seçmeli mi zorunlu mu olacak?

Genel ortaokulda İngilizce ağırlıklı eğitim verilecek. Matematik, Türkçe ve fen gibi zorunlu derslerinin yanı sıra seçmeli dersler olacak. Yasada Kur'an-ı Kerim ve Hz Peygamber'in hayatı dersleri seçmeli ders olarak belirtildi. Ancak diğer seçmeli dersler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenecek. Öğrenciler ikinci bir yabancı dili de seçebilecek.

Meslek liselerinin orta bölümü açılacak mı?

Evet, 28 Şubat'la birlikte kapanan meslek ve teknik liselerinin orta kısımları yeniden açılıyor. Bu okullarda da eğitim modeli esnek bir yapıda olacak. Ortaokullarda öğrenci pratikten çok kitap üzerinde eğitim alacak. Öğrenci veya veli isteği doğrultusunda kısa programla fark derslerini vererek ortaokullar arası geçiş yapabilecek. Bu diğer ortaokullarda da geçerli olacak.

İHL'lerin orta kısmı açılıyor mu?

Yeni yasayla İmam hatip Liseleri'nin orta kısımları açılıyor. İmam hatip ortaokullarında da esnek eğitim modeli olacak ve diğer okullarda görülen dersleri seçmeli ders olarak alabilecek. Öğrenci zorunlu olarak Arapça ve İngilizce ders görecek ve isteği doğrultusunda seçmeli ders olarak diğer yabancı dilleri de seçebilecek. Bu okullarda Kur'an-ı Kerim dersleri basitleştirilerek gösterilecek.

Orta kısımda staj ve çıraklık olacak mı?

Hayır. Staj lisede başlayacak. Mesleki/teknik liselerde seçmeli ders ve yatay geçiş imkanı olacak. Öğrenci bölümüyle ilgili çıraklık eğitimi almak isterse 1 yıl okuduktan sonra staj eğitimi alabilecek. Öğrenci seçmeli ders olarak "Kur'an" ve "Peygamber'in Hayatı" derslerini alabilmesinin yanı sıra fen liselerinde gösterilen dersler veya yabancı dil seçenekleriyle eğitim alabilecek.

8'inci yıldan sonra ne olacak?

İkinci 4 olan ortaokul bittikten sonra öğrenciye yine diploma yerine hangi alanda eğitimini bitirdi ise sertifika verilecek. Öğrencinin lisede karşısına 4 farklı lise seçeneği çıkacak. Ancak öğrenci ortaokuldaki devamı olan liseyi değil de diğer okulları tercih edebilecek.

Genel liselerde eğitim nasıl olacak?

Genel liseleri tercih eden öğrenci yabancı dil ağırlıklı dersler alacak. Benzer yetenekteki çocuklarla özel sınıflar açılacak. Ayrıca öğrenci, isterse, sosyal bilimler, güzel sanatlar ve imam hatiplerin derslerinin yanısıra Kur'an-Kerim ve Peygamber'in Hayatı derslerini alabilecek.

İkinci 4'te açıköğretimi kimler seçebilecek?

En büyük tartışmayı yaratan maddelerden biri de 4'üncü sınıftan sonra isteyenlerin açıköğretimi seçebilmesi konusundaydı. Ancak hükümet bu maddeyi geri çekti. Sadece özürlüler gibi dezavantajlı gruplar ile üstün zekalıların da içinde bulunduğu kişiler açık öğretimden yararlanabilecek. Kimlerin açıköğretime gidebileceğine Bakanlar Kurulu karar verecek. Bu öğrencilerin sayısı örgün eğitim alacak öğrencilerin sayısının yüzde 1'ini geçmeyecek.

Diploma ne zaman alınacak?

Öğrencilere diploma 12 yılın sonunda verilecek ve tek diploma olacak. Öte yandan öğrencinin 4 yıl veya 8 yıl okumasının bir anlamı olmayacak ve öğrenci okulu yarıda bıraktığı takdirde eğitimsiz sayılacak. Ancak ortaokulu tamamlayanlara ilköğretim sertifikası verilecek.

Alevilik ve Hristiyanlık da seçmeli ders olacak mı?

Yeni eğitim sistemiyle birlikte isteğe göre okullarda İngilizce, Almanca, Fransızca dillerinin yanı sıra Kürtçe eğitim de verilebilecek. Okullarda İslam dininin yanı sıra isteğe göre Hristiyanlık, Musevilik, Alevilik ve Süryanilik gibi din ve mezheplerde de eğitim verilebilecek.

Meslek lisesini bitirenlerin katsayı farkı kalktı mı?

Evet, meslek liselerine üniversite giriş sınavlarında uygulanan katsayı yeni yasayla kaldırıldı. Meslek lisesi kökenli adaylara kendi alanlarına ilişkin tercih yaptıkları durumunda eklenen artı puanın kat sayısı da kaldırıldı. Üniversiteye yerleştirme puanlarının hesaplanmasında adayların orta öğretim başarıları da dikkate alınacak.

________


Suriyeli isyancılara maaş

Suriye'nin Dostları Toplantısı'nda saf değiştiren Suriyeli askerlere de maaş ödeneceğini açıklandı.
esh5977 1


Suriye'de Beşşar Esad yönetimine karşı savaşan Özgür Suriye Ordusu mensuplarına maaş bağlanacak. İsyancılara ödenecek para ise Körfez ülkelerinden gelecek.

DÜZENLİ MAAŞ BAĞLANACAK

Suriye Ulusal Konseyi Başkanı Burhan Galiyun, "Konsey, Özgür Suriye Ordusu mensubu tüm subay, asker ve diğer kişilere düzenli bir maaş bağlayacak" dedi.

Suriye Ulusal Konseyi'nin bir temsilcisi de, daha fazla parasal kaynağın, dağınık haldeki Özgür Suriye Ordusu'nun kontrollü bir güce dönüşmesini sağlayabileceğini ve Suriye ordusundan kopmaları teşvik edebileceğini umduğunu söyledi.

İstanbulda dün yapılan toplantıda, özellikle Suudi Arabistan gibi bazı ülkeler, Suriye'deki isyancıların silahlandırılması çağrısında bulundu.

Ancak aralarında Türkiye ve ABD'nin de bulunduğu bazı ülkeler, topyekûn bir iç savaşa yol açabileceği kaygısıyla isyancıların silahlandırılmasına karşı çıkıyor.


Kaynak: Ensonhaber
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.