Arama

Medya Haber - Tek Mesaj #1770

byseus - avatarı
byseus
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2012       Mesaj #1770
byseus - avatarı
Kayıtlı Üye
Kışlada oral sekse zorladılar iddiası

Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı'nda Er T.A'ya dört devredaşı zorla oral seks yaptırdı
esh 25210

Taraf'tan Remzi Budancir'in haberine göre, Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı'nda askerlik yapan T.A. adlı eri zorla koğuşa sokup tehdit ve darpla oral seks yaptıran dört asker hakkında 15 yıl hapis istemiyle dava açıldı. Korkunç saldırıya maruz kalan T.A. psikolojisi bozulduğu gerekçesiyle erken terhis edildi.

İDDİANAME ŞÖYLE HAZIRLANDI..

Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre olay 12 Temmuz 2009 tarihinde 7. Kolordu Komutanlığı'nda yaşandı. İddianamede olay şöyle anlatıldı: "Olay günü saat 13.00 sularında mağdur T.A'nın lavabodan çıkıp yemekhaneye doğru gittiği sırada şüphelilerden R.S. ve H.G'nin mağduru kollarından tutup sürükleyerek 1 no'lu koğuşa götürdükleri, mağduru burada yere yatırarak yüzüne çarşaf doladıkları ve iç çamaşırını indirdikleri kaydedildi. Mağduru soyan şüpheliler, kendilerine oral seks yapmasını istedikleri, T.A'nın buna direnmesi üzerine şüphelilerin T.A'yı tehdit ederek, "Seni öldürürüz, dişlerini sökeriz" diyerek tekmeledikleri belirtildi. Tehdit nedeniyle mağdurun korktuğu ve şüphelilerin istekleri doğrultusunda oral seks yaptıkları kaydedildi."Titreyerek ağlıyordu İddianamede olayın nasıl anlaşıldığı da anlatıldı: "Şüpheliler oral seks yaptığı sırada Ü.S. adlı er konuşmaları duyunca gizlice koğuştan çıkarak durumu görevli inzibatlara anlattı.

İnzibatlar koğuşun kapısına geldiklerinde kapının açılmadığı, kapının arkasına ranza
konulduğunu görünce bir inzibat pencereden içeri girdi. Girdiği sırada iki şüpheli T.A'yı ranzanın altına saklamaya çalışırken inzibatları gören T.A. bağırarak yardım istedi. İnzibatlar mağduru ranzanın altından çıkardıkları sırada mağdur titreyerek ağlıyordu."

15 YIL HAPİS CEZASI İSTENDİ

İddianamede mağdurun beyanları, olay tutanağı ve tanık anlatımlarına göre şüpheliler O.D, B.G, R.S ve H.G'nin fikir ve eylem birliği içerisinde hareket ederek mağdura cebir ve şiddet uyguladıkları kaydedilerek her biri hakkında 15 yıl hapis cezası istendi.İddianamenin kabulünün ardından Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmaya katılan sanıklar suçlamaları reddetti. Talimatla ifadesi alınan T.A. ise olayın iddianamede anlatıldığı gibi yaşandığını belirterek psikolojisi bozulduğu için erken terhis edildiğini söyledi. Mahkeme heyeti ifadesi alınmayan diğer tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

______


Memurun gözü kulağı bugün TBMM'de

Memur ve memur emeklilerinin toplu sözleşme için beklediği yasa tasarısı bugün Meclis'te..
esh 16714


Memurların ve memur emeklilerinin gözü kulağı Meclis'te. 2012 yılı zamlarının belirleneceği toplu sözleşmenin yapılması için gerekli yasanın çıkmasını bekleyen memurlar, Meclis'ten gelen haberlere kilitlenmiş durumdaKamu görevlilerine toplu sözleşme hakkı tanıyan Kamu Görevlileri Sendikaları Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı bugün Meclis Genel Kurulu'nda ele alınacak.

Tasarının yasalaşmasıyla birlikte hükümet memurların zammını 15 Mayıs 2012'ye yetiştirmeyi hedefliyor. Zam 1 Ocak'tan itibaren geçerli olacağı için 5.5 aylık fark birden ödenecek.

2B DE GENEL KURUL'DA

Meclis Genel Kurulu'nun gündeminde bu hafta 2B olarak adlandırılan orman özelliğini yitirmiş arazilerinin satışını öngören Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun Tasarısı ile Toplu İş İlişkileri Kanun Tasarısı da yer alıyor. 3 tasarı da temel kanun olarak görüşülecek.Genel Kurul, bugün, yarın, 4 Nisan Çarşamba ve 5 Nisan Perşembe günleri saat 00.00'a kadar çalışacak.

_________


Zeynep Erbakan: Davamı geri çekmiyorum

'Gazeteleri okumuyorum. Gelişmeleri takip etmiyorum. Davayı da çekmeyeceğim.'
esh 37789


Eski eşine "dayak ve boşanma", kardeşlerine "mal kaçırma" davaları açan eski başbakanlardan merhum Necmettin Erbakan'ın kızı Zeynep Erbakan bu defa da şantaj davası ile gündeme geldi. Zeynep Erbakan bir gazeteye yaptığı açıklamada, dava açtığı Murat Çankaya'nın, "Onunla sevgiliydik, üç ay birlikte olduk" iddialarına gülerek, "Fotoğrafı gördüğünüz zaman olup olamayacağına siz karar verin" demişti.

Vatan gazetesinin ulaştığı Zeynep Erbakan hâlâ teyzesinin vefatıyla ilgili işlerle
ilgilendiğini, cenaze evinde olduğunu belirterek, soruların büyük bölümünü yanıtsız bıraktı. Kardeşlerinin kendisi hakkında "Vasi tayin etmek istediği" iddialarıyla ilgili konuşmayan Zeynep Erbakan, "Gelişmelerle ilgili bilgim yok" demekle yetindi. Zeynep Erbakan, gazeteleri ve televizyon haberlerini takip etmediğini de söyledi. "Açtığınız davayı geri çekmeyi düşünüyor musunuz?" sorusuna ise Zeynep Erbakan, kararlı şekilde, "Hayır, davayı geri çekmeyeceğim" yanıtını verdi.

GÖREVDEN ALINACAK MI?

Zeynep Erbakan bu sözleriyle Genel Merkezin başlattığı 'Uzlaşma' turlarını da bir bakıma sonlandırmış oldu. Aralarında Necmettin Erbakan'a en yakın isimler olan eski Genel Başkan Recai Kutan, Fehim Adak, Şevket Kazan ve SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak'ın da bulunduğu çok sayıda isim Zeynep Erbakan'ı ikna etmek için uğraşmıştı. Kulislerde, "Zeynep Erbakan, SP Kadın Kolları Başkanlığı görevinden alınacak mı?" sorusu dolaşmaya başladı. Erbakan'ın psikolojik durumunun bu göreve uygun olmadığını savunan partililerin bu talebine karşılık Genel Merkez'den muhalif kanada, "Şu aşamada böyle bir şey söz konusu olamaz. Zeynep Hanım görevinin başında kalacak" mesajının gittiği öğrenildi.

3 MİLYON TL TARTIŞMA YARATTI

Zeynep Erbakan'ın ilginç açıklamaları SP kulislerini sarsmaya devam ediyor. Erbakan'ın bir gazeteye yaptığı açıklamada, "Kardeşlerim davadan vazgeçmem için 1 milyon TL değil 3 milyon TL teklif ettiler. Başıma gelip imzala deyince ben de 'Hayır' dedim. Hatta avukatım bana 'Hocanın serveti 3 milyon değildir. Sakın böyle bir şey imzalama' dedi. Ben de imzamı atmadım" sözleri, tartışma konusu oldu.

SAADET'TE ERBAKAN ÇATLAĞI

SP'de muhalefet kazanı da kaynamaya başladı. SP kurucu üyesi Necmettin Aydın geçtiğimiz hafta bir basın açıklaması yaparak, Genel Başkan Mustafa Kamalak'ın istifasını istedi. Kamalak'tan "İstifa yok" sinyali gelirken, Zeynep Erbakan'ın dava süreciyle başlayan gerilimin bir yol ayrımıyla sonuçlanabileceği de belirtiliyor. Kurucu üye, psikolog Necmettin Aydın, Erbakan kardeşlerle ilgili de şu yorumu yapmıştı:
"Durum bilinmesine rağmen Zeynep Hanımefendi'nin günlerce teşkilat teşkilat dolaştırılarak kardeşlerinin, Fatih Erbakan'ın aleyhine konuşturulduğu anlaşılmaktadır. Kamalak'ın 'Bu mesele kardeşler arası miras kavgasıdır, partiyi ilgilendirmez' sözü ile eşinden ve çocuklarından kopmuş bir kişinin kardeşlerine karşı da kışkırtıldığı çok açıktır. Böyle bir yaklaşım, aile bağlarından kopartılmış ve sağlık raporundan anlaşıldığı kadarıyla rahatsız bir kadının depresyonunu artıracağı kesindir. Söz konusu ruh haliyle Zeynep Hanımefendi'nin ciddi manada özellikle kendisine zarar verecek yanlış kararlar alması da kuvvetle muhtemeldir."


__________



Harvardlı Prof'un ezber bozan Esad çıkışı

Dünya Esad ile devam etmek durumunda olabilir. Kimse Suriye'de durumun Esad sonrası daha kötüye gitmesini istemiyor.
esh4851


Suriye'de yaşanan ayaklanmalar sonrasında Ortadoğu'daki siyasi dengelerin tümüyle
değiştiğini belirten Harvard Üniversitesi ve Emmanuel College'dan Prof. Dr. Lenore Martin 'Artık çok kutuplu değil; ABD ve İran etrafında toplanan iki kutuplu bir Ortadoğu var. İran'ın etrafında Suriye, merkezi Irak yönetimi ve Hizbullah'ı sayabiliriz. ABD'nin etrafında ise İsrail, Ürdün ve Körfez ülkeleri var. Türkiye'nin bu iki kutup arasında yerini belirlemesi gerek' diyor.Akşam'dan Şenay Yıldız'a konuşan Prof. Dr. Lenore Martin, Beşar Esad konusunda ezber bozan şu ifadeleri kullandı..

ESAD KALABİLİR

- Esad kalabilir mi yani?

Aktörleri tanıdığım kadarıyla, bence böyle bir şans var. Eğer kalmazsa, bu ordudan çok üst düzey birinin tavır değiştirmesiyle sağlanabilir. Bu olmazsa, dünya Esad ile devam etmek

durumunda olabilir. Kimse Suriye'de durumun Esad sonrası daha kötüye gitmesini istemiyor.

- Bütün oyun planı Esad'ın gitmesi üzerine kurulu olan muhalefetin artık müzakereyi düşünmesi de gerekli mi?

Evet, bence bunu yapmalılar. Elbette bu, müzakerelerle ne kazanacaklarını bilemedikleri halde Esad'a meşruiyet vermeleri ve kendi meşruiyetlerini kaybetme gibi riskler barındıran bir yol ama her şey uluslararası toplumun onlara ne mesaj vereceğiyle ilgili. Suriye'de çok karmaşık bir durumla karşı karşıyayız. İki ayrı muhalif grup var ve ne kadar ortak hareket edebilecekleri şüpheli. Muhalefetten kişiler bile bana 'Ne yapmak istediklerinin belli olmadığını' anlattı. Kendilerin de ne yapacaklarıyla ilgili inanılmaz şüpheleri var. Bu nedenle, dış dünyada muhaliflere istedikleri askeri yardımı yapmak konusunda ciddi bir var. Çünkü bu bir iç savaşı desteklemekten başka bir anlama gelmiyor.


________



Dolmabahçe'de bomba paniği

Bomba imha uzmanları tarafından etkisiz hale getirilen bombanın cinsi henüz öğrenilemedi.
esh9058


Dolmabahçe Caddesi üzerinde sabah saatlerinde temizlik görevlileri tarafından fark edilen şüpheli çanta, polise bildirildi. Olay yerini güvenlik çemberine alan polis caddeyi yaya ve araç trafiğine kapattı.

Bomba imha uzmanları, olay yerinde bir süre inceleme yaptıktan sonra şüpheli çantayı fünye yerleştirerek patlattı. İncelemeler sonrası çantanın içinde bomba olduğu tespit edildi. Bombanın cinsine yönelik herhangi bir açıklama yapılmadı. Polisin çevrede araştırması sürüyor.

PAKETTEKİ BOMBA FÜNYE İLE PATLATILDI

Beşiktaş'taki Swissotel'in Dolmabahçe Caddesi tarafından girişinde duvar kenarına bırakılan paket nedeniyle polis çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı. Bir süre sonra gelen bomba uzmanı ekipler paketi fünye ile patladı. Büyük bir gürültü ile patlayan pakette bomba olduğu belirlendi. Polisin çevredeki önlemleri devam ediyor. Olaydan sonra Dolmabahçe Caddesi tek taraflı araç ve yaya trafiğine açıldı.


_________


Hillary Clinton: Çok güçlü bir konuşmaydı

Erdoğan, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile Dolmabahçe Başbakanlık Çalışma Ofisi’nde 2 saat görüştü
esh7955


İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen 2. Suriye Halkının Dostları Grubu Konferansı, 82 ülkeden ve uluslararası örgütlerden temsilcileri bir araya getirdi.

İlki 24 Şubat’ta Tunus’ta yapılan konferansa Başbakan Tayyip Erdoğan’ın sert konuşması damga vurdu. Erdoğan, açılış oturumunda, "Kendi halkına zulmeden bu rejimin iktidarda kalmasını

sağlayacak hiçbir planı desteklememiz söz konusu olamaz ve olmamalıdır. Üzerimize düşen esas sorumluluk, söylem birlikteliğinin gereği olan eylem birlikteliğini de sağlamaktır" dedi.

ÇOK GÜÇLÜ BİR KONUŞMA YAPTINIZ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile Dolmabahçe
Başbakanlık Çalışma Ofisi’nde 2 saat görüştü. Çalışma Ofisi’ne gelişinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik tarafından karşılanan Clinton, Erdoğan ile ofisin girişinde tokalaştı. Clinton, “Sizi tekrar gördüğüm için çok mutluyum. Çok iyi görünüyorsunuz. Bugün de çok güçlü bir konuşma yaptınız” dedi.

esh1211

ÇOK GÜZEL MANZARA

Clinton, Erdoğan’a koltuğuna oturduktan sonra da İstanbul Boğazı’nı kastederek, “Çok güzel bir manzara” dedi. Görüşmede, Suriye konusundaki son gelişmeler ve P5+1 ülkeleri ile İran arasında 13-14 Nisan’da İstanbul’da yapılacak nükleer konusundaki görüşme ve diğer bölgesel konular ele alındı.

Clinton toplantıda yaptığı konuşmada ise şunları söyledi: “SUK’un dışında kalan gruplar için Washington’un umudu, ortak bir vizyon ile özgür demokratik ve çoğulcu bir Suriye için bir araya gelmeleridir.”
Esad’a son bir tarih verilsin Suriye’nin Dostları toplantısı sonrası yayımlanan bildiride
alınan başlıca kararlar şöyle:

* Suriye Ulusal Konseyi tüm Suriyelilerin meşru bir temsilcisi olarak tanındı.

* Suriye rejimi sözlerini tutsun. Annan zaman çizelgesi oluştursun.

* Suriye’nin bağımsızlığı, egemenliği, siyasi birliği ve toprak bütünlüğü korunmalı.

* Suriye’ye yaptırımlar konusunda uluslararası çalışma grubu oluşturulacak ilk toplantı 15 gün sonra Fransa’nın başkenti Paris’te yapılacak.

* Suriye’nin geleceğini halkı tayin etmeli. Grup, halkın meşru talepleri karşılanıncaya
kadar onlarla birlikte oluncak.

* Suriye rejimi uluslararası toplumu aldatmaya ve çabalarını manipüle etmeye çalışmaya devam

ediyor. Şiddetin durması, uluslararası hukuka uyulması gerekir.

* Arap Birliği’nin Suriye öncülüğünde sivil, demokratik, çoğulcu, bağımsız ve özgür bir ülkeye geçişi sağlamaya yönelik inisiyatifi destekleniyor.

* Rejim, halkını kaybetti. Suriye rejiminin uyguladığı acımasızlık, BM Bağımsız Komisyonu’nun belirttiği gibi insanlığa karşı işlenen suçlar olarak kabul edilebilir.

* Suriye halkının kendini korumaya yönelik aldığı meşru önlemler destekleniyor. Uluslararası toplum, rejimin halka baskı uygulamasını önlemelidir. Rejimin silahlara erişimine engel olunmalıdır.

* Bazı ülkelerin diplomatik faaliyetleri askıya alındığı ve Şam’daki elçilerini geri çektiği
göz önüne alınarak bu yönde daha fazla adım atılmasına karar verilmiştir.

* İnsan hakları ihlalleri yapıldığına dair kanıtların belgelenmesi, analizi ve toplanması
çabaları destekleniyor.

* Yardımların planlanması için Ekonomik İyileştirme ve Kalkınma Çalışma Grubu kurulacak.

* Yardım ulaşması için serbest erişime izin verilsin. Günde 2 saat ateşkes sağlansın.


____________


Ölmeden 1 gün önce çekilen fotoğraf


12 Eylül mağduru Şavşatlı öğretmen Cengiz Aksakal'ın ölümünden 1 gün önce çekilen fotoğraf yayınlandı.
esh8364

Gazeteci İsmail Saymaz'ın 12 Eylül'ü konu alan "Oğlumu Öldürdünüz, Arz Ederim" isimli dördüncü kitabı çıktı. Saymaz, Artvin'de 26 Ekim-3 Kasım 1980 arasında işkence görüp 12 Kasım'da yaşamını yitiren öğretmen Cengiz Aksakal'ın, bugüne kadar saklı tutulan son fotoğrafını ortaya çıkardı. Aksakal'ın, ölümünden bir gün önce, 11 Kasım 1980'de Trabzon Devlet Hastanesi'nde çekilen son fotoğrafı, 12 Eylül'ün vesikası niteliğinde.

Kaynak:Ensonhaber
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.