Arama

Medya Haber - Tek Mesaj #1772

Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
2 Nisan 2012       Mesaj #1772
Avatarı yok
Yasaklı
2 Nisan 2012 Bolu'da Basın Açıklaması

2 Nisan Pazartesi günü Yeni Devir Hukukçular Derneği Bolu F-Tipi Cezaevi önünde bir basın açıklaması düzenleyecektir...

"FİKİR İDAM EDİLEMEZ!"

Kamuoyuna;

1. Dünya hukuk ve fikir tarihi şahittir ki; fikir idam edilemez!

2. Dünya hukuk ve fikir tarihi şahittir ki; “fikir”i idam edeceklerini zannedenler büyük bir yanılgı içindedir!

3. Dünya hukuk ve fikir tarihi şahittir ki; fikre idam cezası verilen bir ülkede hukuk; maşa, idam cezası verenler de; emir alan bir emir kuludur!

4. Dünya hukuk ve fikir tarihi şahittir ki; “fikir”i idam etme bedbahtlığını gösteren ülkelerin başında Türkiye gelmektedir!

5. Dünya hukuk ve fikir tarihi şahittir ki; hukuk, “Fikir”i idam etmek uğruna Türkiye'de olduğu kadar, alenen çiğnenmemiştir!

6. Dünya hukuk ve fikir tarihi şahittir ki; idam edilmek istenen “Fikir”in Mimarı; Türkiye'deki kadar zulme ve işkenceye maruz kalmamıştır!

7. Dünya hukuk ve fikir tarihi şahittir ki; idam edilmek istenen “Fikir”in Mimarı; fikri için Türkiye'deki kadar mücadele vermemiştir!

8. Dünya hukuk ve fikir tarihi şahittir ki; tarih, zulme rıza gösterenlerle, zulme rıza göstermeyenlerin mücadele alanıdır!

9. Dünya hukuk ve fikir tarihi şahit olacaktır ki; Türkiye'de tarih, tarihin gördüğü en büyük hukuksuzluklardan biri olan “Mirzabeyoğlu Davası'na destek olanlar ve olmayanlar” ayrımı üzerine yazılacaktır!

10.Mirzabeyoğlu Davası'nda hukuksuzluğun her türlü izah ve ispattan vareste bir durum arzettiğini, bu yüzden RE'SEN, yeniden ve ivedilikle ele alınıp, zulme son verilmesi gerektiğini düşünen bizler; “Fikri İdam Teşebbüsü”olan Mirzabeyoğlu Davası'nın yanında yer aldığımızı bildirmek ve ismimizi “zulme rıza göstermeyenler” arasında yazdırmak adına; “Fikir”e idam cezasının verildiği 2 Nisan 2001'in yıl dönümünde, 2 Nisan 2012'de, saat 14'te, Bolu F Tipi Cezaevi'nin önünde olacağız.


Kaynak:Yeniakademya(31 Mart 2012,09:07)
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.