Arama

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
3 Nisan 2012       Mesaj #7
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ÖNCELİKLE PERFORMANS ÖDEVİM

SİLVİO VE BEN
Sınıf: 7. sınıf
İçerik: Türk Tarihinde Yolculuk
Beklenen Performans: Eleştirel Düşünme Yaratıcı Düşünme, İletişim ve Empati, Zaman ve kronoloji Algılama, Değişim ve Sürekliliği Algılama
Araç-Gereç: Ansiklopedi, İnternet, Tarih Kitapları
Süre: 2 Hafta
Değerlendirme: Dereceli Puanlama Anahtarı
Bu çalışmada sizden,
1.Türk –İslam devletlerinin bilim ve teknolojiye katkılarını değerlendirmeniz,
2.Coğrafi Keşifler ile Avrupa’da başlayan gelişmenin, günümüz bilimsel birikimin oluşmasına etkisini karşılaştırmanız.
3.Tarihsel süreçte düşünceyi ifade etme ve bilim özgürlüklerini bilimsel gelişmelerle ilişkilendirmeniz beklenmektedir.
Performans Görevinin Adı: Silvio Ve Ben
Sevgili Öğrenciler, astronomi alanında çalışma yapmış Türk –İslam bilginleri ile Avrupa ‘deki çağdaşı astronomi bilginleri konusunda, sizin yaşınızda bir öğrenci olan Silvio bir araştırma yapmaktadır. Silvio Bruno, Kopernik, Galileo(Galile)’a gibi bilim insanlarının astronomiye olduğu ve astronomi alanına nasıl katkı sağladıklarını öğrenmek istedi.
Silvio astronomi alanındaki en önemli çalışmaların Avrupa’da yapılarak yayıldığını söyledi.
Türk-İslam bilginlerini, Silvio’nun araştırmasıyla karşılaştırarak bunları en iyi şekilde tanıtacak bir rapor hazırlayınız.
Bu çalışmayı yaparken, aşağıdaki adımları izlemeniz size yardımcı olacaktır:

1.Bruno, Galileo, Brahe, Kepler, Kopernik gibi astronomiye katkı sağlayan bilim insanlarının
çalışmalarını çağdaş olan Türk- İslam bilgilerinin çalışmalarıyla karşılaştıracak inceleyiniz.
2.Buluşlar, eserler ve çalışmaların farklılıklarını, benzerliklerini eş zamanlı tarih şeridini kullanarak gösteriniz.
3.O dönemde yaşayan Türk- İslam ve Avrupalı astronomi bilginlerinin çalışmalarını o zamanda etkili olan hangi bilim anlayışlarının zorlaştığını ya da kolaylaştığını konusundaki farklılıklarını ve benzerliklerini araştırınız.
4.O döneme ait Türk- İslam astronomi bilginleri, eserlerini hangi teknik koşullarda oluşturmuşlardır? Avrupalı çağdaş astronomi bilim insanlarının bulundukları koşullarla karşılaştırınız
5.Avrupalı astronomi bilginlerinin Türk-İslam bilginlerine göre tanınmış olmasının Avrupa’daki düşünce hayatına etkilerinin neler olabileceğini inceleyiniz.

BEN 1. - 2. - 4. AŞAMALARI YAPTIM TABİİ Kİ MSXLABS.ORG dan yararlanarak Allah razı olsun Msn Happy sizde olmasanız ne yapardım . 3 - 5 aşamada takıldım forumda konular acılmıs fakat pek acıklayıcı bir cevap yok
şimdiden çok teşekkür ederim kaynakçamda en çok görsellerden bile çok geçen site burası Msn Happy Yardım eden etmeyen herkese çok teşekkür ederim